Kaptan Amerika kötü adam mı?

Kayıtsız Eleman

Süper Üye
13 Tem 2015
564
2,497
Anadolu Yakası
Captain-America-Steve-Rogers-1.jpg


Kaptan Amerika'nın Marvel Comics tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan Captain America: Steve Rogers No. 1 isimli çizgi romanı bir hayli kafa karışıklığı yarattı. Bu çizgi roman sayısında Kaptan America bir meslektaşına ihanet edip onu uçaktan attıktan sonra Hydra isimli suç örgütünün sloganı olan Hail Hydra'yi söylerken resmedilmiş. Aslında çizgi romanın genel içeriğine bakıldığı vakit, burada Kaptan Amerika, nam-ı diğer Steve Rogers'ın aile kökenlerine de değiniliyor. Babası gibi askere yazılıp savaş görmeye hevesli olarak çizgi roman ve beyaz perdede betimlenen Kaptan Amerika'nın babasının aslında aile içi şiddet ve tacize meyilli bir alkolik olduğu ve annesi Sarah'nın oğlunu tek başına büyütmek zorunda kalıp, dur durak bilmeden çalıştığı anlatılıyor. Kökenleri Nazi Almanyasına uzanan Hydra'nın ajanlarından birisi olan Elisa Sinclair, Rogers'ın çocukluk günlerinde annesine yardım ediyor ve onlara yemek ikram ediyor, sonra da onlara Hydra'nın bir afişini uzatıyor.

Kaptan Amerika'nın çizgi roman ve beyaz perdede edindiği hayran kitlesini şok eden bu olaylar aslında Marvel'ın ticari kaygılarından kaynaklanmakta. Marvel'ın rakibi olan ve Superman, Batman ve Wonder Woman'ı bünyesinde barındıran DC Comics, yakın zamanlarda yeniden yapılanmaya girimiş ve Rebirth isimli çizgi romanı yayımlamıştı. Rebirth, Sandman'i yeniden çizgi roman severlerle buluştururken, Marvel da çizgi romanlarını sattırmak için Civil War serisi, bu serinin beyaz perde versiyonu ve Kaptan Amerika'nın hikayesinde beklenmedik olayları çizgi roman okuyucularına sunarak bir anlamda ticari bir hamle yapmış oldu.





Not: Eğer yöneticiler telif vb. sebeplerden bu paylaşımı silmek isterlerse, en azından linkleri silsinler.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Kaptan Amerika 75 yıllık mazisi olan bir karakter. Marvel Comics bu 75 koca yıl boyunca karakterin savunduğu her şeyi bir seferde silip atamaz. Eğer atarsa Kaptan Amerika'yı da bir kenara atıp yayınını durdurması gerekir. Amerikan bayrağı giyen doğruluk ve adaletin savunucusu Nazi kökenli Hydra örgütünün elemanı olduğu çıkarsa şimdiye kadar yazılmış bütün Marvel öyküleri anlamını yitirir.
CAPTAIN%20AMERICA%20HYDRA.jpg

Steve Rogers: Captain America 01. sayıda geçmişe dönük paneller ve finalde gördüğümüz bir kare hepimizi şaşırttı. Kaptan'ın ağzından ''Hail Hydra'' kelimesi dökülünce herkes dergiyi merak eder oldu. Tabi satışını da arttırmıştır. Ama bence hikayeyi farklı bir yere bağlayacaklar. Benim tahminlerim:
1 - Kaptan çok özel bir görevdedir. Hydra ajanı gibi gözüküp büyük bir olaya dahil olur. (Daha önce Wolverine ölmeden önce Shield adına böyle bir görev alıp bütün dostlarına sırtını dönmüş güzükmüştü.)
2 - Kaptan Amerika'nın zihnini birileri kontrol ediyordur. Güçlü bir telepatın kontrolündedir.
3 - Hydra tarafından esir edilip anıları ile oynandığı için Hydra ajanı olduğunu zannediyordur. Sonrasında Winter Soldier öyküsünde olduğu gibi bir dostu tarafından kurtarılır.
4 - Paralel evrende başlayan farklı bir öyküdür. (Zayıf ihtimal)

Bakalım göreceğiz. Ama ne olursa olsun Marvel hele de Civil War filmi gündemdeyken Kaptan Amerika'yı bir kalemde silemez.
 

Kayıtsız Eleman

Süper Üye
13 Tem 2015
564
2,497
Anadolu Yakası
Tabi orada bir senaryo hilesi var, yukarıda kendi paylaşımımda da ifade ettiğim gibi. Burada okuyucudan gelen bir talep yaratılıyor, bunun bir de arzı olacak ve okuyucu merak edecek, devam serilerini alacak, sinemaya gidecek, Marvel para kazanacak, belki o kadar çok kazanacak ki, Kaptan Amerika'yı ıskartaya çıkartabilecek kadar kar edecekler. Bekleyip göreceğiz...
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
Satışlar düşmüş olmalı.
Bence de gizli bir görev için Hydra içine sızmıştır.
Kaptan Amerika bu abi, boru değil ki.:)
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Satışlar düşmüş olmalı.
Bence de gizli bir görev için Hydra içine sızmıştır.
Kaptan Amerika bu abi, boru değil ki.:)

Son iki yıldır Marvel Comics piyasasında en çok satan konumundayıdı. Geçen yıl sadece kendi dergileri değil grup bünyesindeki Star Wars çizgi romanlarıyla da önde gidiyordu. Buna karşılık DC bu sene öne çıkmak için Rebirth adı altında bütün evrenini sıfırlayacak bir hamle yaptı. Rebirth çok büyük bir yankı koparacak gibi. Eğer böyle olursa 2016 yılının ikinci yarısında DC öne geçer. Bu durumda Marvel hamle yapması gerekir. Civil War II böyle bir adımdı. Sanırım Steve Rogers: Captain Amrica'da bir diğer atağı. Bakalım ne olacak, bekleyip göreceğiz.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
'Süper Mayk'ı hatırlatırım size
ya da "Zagor Zagor'a Karşı"
macerasını. Bunu söyleyen,
yani o nazi olan, aslında Kaptan
Amerika değil, benden söylemesi:32:.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
577
speedforce
Zaten çizgi roman piyasası bu iki firmaya ait. Ama ne yazık ki karakterleri artık kendilerine ait değil. özellikle Marvel için. Kaptan Amerika'yı bir türlü öldüremediler. Hulk'ı bile tüm dünyayı yok ettikten sonra öldürebildiler. Wolverin'i keza yine öyle. Ama satış konusunda sorun yaşadıklarını hiç sanmıyorum. Yaşasalar bile sinema ve dizi ile bunu karşılıyolar. Bakıldığında en yüksek hasılatı hep bu iki firmanın filmleri yapıyor. Ve yapacak da. Şu an için iki firmanın da en 10'ar filmi sıra bekliyor. Bu da o filmlerde görülen her karakterin çizgi romanının satışını katlıyor. Bakın İron Man filmi çıkana kadar kimse o karakterin farkında değildi. Marvel denince Wolverin ve Hulk gelirdi akla. Flash keza yine öyle Dc Batman ve Supermen'den ibaret sanılırdı. Kaptan Amerikaya gelirsek. Bana göre kişisel çıkarları ön planda olan bir karakter. En yakın arkadaşı için ülkesini bile karşısına aldı. Bucky haklı gösterilmeye çalışılsa da sonuçta eli kanlı biri. Ben Kaptan Amerikayı günahım kadar sevmem bana çok itici gelir. Civil War serisini sırf Blackbolt için aldım hatta. ;)
 
Üst