Marvel Süper Macera Sayı 01 (Temmuz Ağustos 2007)

gizemlover

Onursal Üye
5 Tem 2012
859
9,580




tumblr_n50ne9VxyA1sibomdo1_500.gif
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
141
544
Yeni Süper Macera çok teşekkürler sevgili gizemlover. :)

Bu paylaştığınız Panini sayısı tarihi itibariyle listedeki ilk Panini Süper Macera'ya denk gelmekte. Doğan Egmont ile Panini arası bir geçişkenlik söz konusu: Doğan Egmont'un esas aldığı Marvel Rampage (UK), Panini'nin ilk üç sayısında da esas alınmış. Bu sebeple; Doğan Egmont'un 11. sayısında verilmeye başlanan Ultimate X-Men'in devamı Panini'nin yayımladığı Marvel Süper Macera'da verilmiş. Arada bir eksiklik varsa da sanırım Türkçe yayımın orijinale göre farklılık göstermesinden kaynaklanıyor. 4. sayıdan itibaren de Panini Süper Macera; "Marvel Adventures" serilerini esas almaya başlamış.

Paylaştığınız dosyada başka dergilere ait sayfalar da mevcut (Tespit edebildiğim kadarıyla Spider-Man Maceraları'nın 15. sayısı ve Doğan Egmont Süper Macera'nın ilk sayısı.).

Tekrardan teşekkürler :)
 

gizemlover

Onursal Üye
5 Tem 2012
859
9,580
sanırım bir tek bu sayı elimde yok sevgili Peter Banner ...

"DE Marvel Süper Macera Sayı 12: X-Men (X-Men ve X-Men filmi çeviren oyuncular) + Ultimate X-Men başlangıç hikâyesi eki ("Yarının İnsanları")"

Ultimate X-Men "Yarının İnsanları" adlı cilt elimde mevcut o yüzden önemli değil eksik olması ama

"X-Men ve X-Men filmi çeviren oyuncular"

bunu çok merak ettim

bu sayı elinizde mevcut mu ?
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
141
544
Merhabalar sevgili gizemlover. Elimde mevcut değil maalesef. O sayıdaki çizgi öykünün kurgusu biraz basitti; Süper Macera'nın ağırlığına uyan bir çizgi öykü değildi. Galiba gerçek X-Men diye oyuncuları kaçırıyorlardı; X-Men ve Örümcek Adam da onları kurtarmaya gidiyordu. En sonda süper güçleri olmayan kötü adama gerçek Wolverine yerine oyuncu Wolverine yumruğu yapıştırıyordu; ama eli acıyordu :Ğ Sanırım karşılarında Juggernaut da vardı ama hallediyorlardı bir şekilde.

Ben kendimce Süper Macera'nın Doğan Egmont dönemini iki safhaya ayırıyorum: ilk sekiz sayı ve son dört sayı. İlk sekiz sayıda ikişer üçer macera verilmişken son dört sayıda sadece birer macera verildi ve bu maceralar da fazla doyurucu değildi. Bir tek Örümcek Adam'ın Akbaba ile ilk karşılaşmasını işleyen macera (10. sayı) iyiydi diyebilirim. :)

Ultimate X-Men alıntısı 11. sayıda dergi içeriğinde ve 12. sayıda ek olarak verilmişti. Dediğiniz gibi çok gerekli değil ama bu ek forumda mevcut zaten:

Hellblazer - X-Men Başlangıç Macerası
 

gizemlover

Onursal Üye
5 Tem 2012
859
9,580
çok teşekkür ederim :)

peki İngilizce okuyabileceğim bir yer var mı "X-Men ve X-Men filmi çeviren oyuncular" içeren macerayı ? çizimleri falan da merak ettim şimdi ... :)
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
141
544
İnternette orijinalini de bulamadım; aylık dergi şeklinde çıkanlar yüklenmiyor genelde; comic'leri yüklüyorlar. Çizimler de pek iyi değildi ama :)
 
Üst