Marvel Süper Macera Sayı 24 (Eylül Ekim 2011)

gizemlover

Onursal Üye
5 Tem 2012
859
9,573
sne81h.jpg




tenor.gif
 

Enver Yılmaz

Çeviri & Balonlama
11 Ocak 2018
696
6,507
Kocaeli
Bu Avengers aslında İntikamcılar demek, neden ya da kim Yenilmezler dedi acaba bunlara, aslında düşünce tarzını da gösteren bir ayrım bu yani Marvel takımı Avengers yani İntikamcılar diye kendilerini adlandırıyorken, DC ise Justice League yani Adalet Takımı olarak adlandırır kendini, bu şekilde Yenilmezler diye dilimize çevrilmiş olması ilginç ve doğru değil bence, bu arada unutmadan Teşekkürümü edeyim sonra konuya dalıp unutuyorum.

Bir de aklıma gelmişken bu Black Panter ile Phantom'u birbirlerine benzeten bir tek ben miyim acaba?
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
141
544
Enver Yılmaz arkadaşımız isabetli bir noktaya değinmiş. "İntikam" sözcüğü belki de "adalet"in sağlanması yönünde bir kelime olarak alınabilir; ancak dilimizde daha çok olumsuz anlamıyla kullanılıyor diyebiliriz. Hatta "intikam" ile "adalet" kavramlarının farklı; kimi zaman da zıt olduğu düşünülür. Çeviri yapılırken anlamın kaydırılması ise tabiî pek doğru değil.

Marvel ile DC karakterleri arasında benzerlikler olduğu bariz; hatta kimi zaman Marvel'ın DC'den, kimi zaman da DC'nin Marvel'dan karakter alıp biraz farklılaştırarak yeni bir karakter olarak öne sürdükleri yazılıyor. Bu çeşit bir iki listeye rastlamış olsam da Phantom ile Kara Panter'e bu çeşit listelerde rastlayamadım :)
 
Üst