Martin Mystere Özel Sayı 1 : Balonların Esrarı

Nude

Yeni Üye
24 Haz 2009
69
268
Çok teşekkürler. Üç adet çıkmış olan one shotların ilki sanırım. Harika bir katkı olmuş. Emeğinize sağlık.
 
Son düzenleme:

MZAMAN

Aktif Üye
3 May 2019
433
1,675
Emeklerinize sonsuz teşekkürler. Bunu Çizgi Roman'ın 100. yıl Özel sayısı olarak çıkarmışlardı galiba.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
882
5,204
Castelli'nin hayran olunacak hayal dünyasına bir diyeceğim tabii ki olamaz . Ama, sıradan bir çizgi roman okuru olarak Martin maceralarına sevgimden dolayı sanırım , pek çoğunda final kısımları birdenbire kesilmiş hissi uyandırmıştır bende. Ancak , özellikle bu macerada , alıştığımız gibi zengin bilgi yığınının yanısıra , bu kez macera sonundaki , '' Martin Maceraları çizgi roman tarihinin farklı yıllarındaki farklı anlayışlara göre üretilseydi nasıl olurdu ? '' sorusuna cevap aranmasını çok beğendim. Farklı çizer tarzlarındaki Martin'ler , neredeyse kronolojik olarak Yellow Kid yıllarından , Moebius tarzına kadar başarıyla uyarlanmış. ( Martin öyle bir çizgi roman ki , hatırlanacağı gibi Suat Gönülay bir söyleşisinde , çizgi roman alanında kendisini en fazla etkileyen çizerleri sayarken , özellikle Alessandrini'yi de belirtmişti. ) Sayın '' İhtiyar Dost ''a , yayınlanmamış diğer Martin maceralarını beklediğimi belirtirken , ben de emeklerinden dolayı , içten teşekkürlerimi sunarım.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
882
5,204
Teşekkür mesajlarımla forum alanımızı fazla meşgul etmemek amacım . Ama , tesadüfen dün ‘’ İl Mattino ‘’ İtalyan haber sitesinde , Martin Mystere’in efsanevi senaristi Castelli'ye en sevdiği Martin macerasının sorulduğunu okudum. Kendisi şöyle cevap vermiş ( Röportaj 2 ay önce yapılmış ) ;
‘’ Dürüst olmak gerekirse insan hepsine bağlanıyor.Ancak ; ‘’ Balonların Esrarı ‘’ favorilerim arasındadır… ‘’ Martinsever arkadaşların bilgisine sunmak istedim. Değerli ‘’ İhtiyardost ‘’un yanı sıra , bu tür yayınları izleme imkanını sunan forum alanımıza da teşekkür ediyorum.
 
Üst