Martin Mystére Lâl Kitap Klasik Maceralar Dizisi 022b - Olmayan Ülke

bayposta

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Ocak 2011
2,002
20,540
Eline koluna sağlık.

Gülen resmin nereye kayboldu, resmini görünce bizde de bir gülümseme oluyordu.

Teşekkür ederiz.
 

bayposta

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Ocak 2011
2,002
20,540
posta.com.tr

1 dakika gül, 45 dakika rahatla!
Şöyle kocaman bir kahkaha attıktan sonra neler hissederiz? İşte size gülümsemenin hayatımızdaki önemiyle ilgili bilgiler...

"Günlük hayatımızda, evde ya da arkadaşlarımızla, sokakta hiç tanımadığımız insanlara bile, ufacık bir gülümsemenin kime ne zararı olur? Aksine faydası olur. Psikologlar insanın bazı zamanlarda kendi kendine, dalga geçip gülmesinin bile iyi olacağını söylüyorlar. Bu, kişinin her şeyi ciddiye alıp depresif yaşamaması, yani kişisel gelişim için tahmin edebileceğimizden çok daha önemli. Ayrıca içten bir gülümseme, gülümseyen bir dudak, karşınızdakine pozitif bir imaj çizerken sosyal ortamlarda ilişkilerinizin daha samimi olmasını da sağlayacaktır.

GÜLMEK BEYİN İÇİN ZEVKLİDİR

Eğlenceli veya komik bir durum karşısında gülmemek ya da kahkaha atmamak mümkün değildir. Siz farkında olmadan kahkaha atarken vücudunuzda o kadar faydalı değişiklikler oluyor ki sıralamakla bitmez. Güldüğümüz zaman diyafram kasılarak mide, dalak ve karaciğer gibi organlarımızı uyarır. Aynı zamanda yüz, boyun, kol ve karın gibi kaslarımız da gevşer. Gülmek beyin için zevklidir. Gülerken beyinde dopamin salgısının harekete geçerek bağımlılık yaptığı bilinmektedir. Dolayısıyla kişiler üzerinde sakinleştirici bir etkisinin olduğu da kanıtlanmıştır. Uzmanlar günde sadece 1 dakikalık gülümsemenin 45 dakikalık bir rahatlamaya eşdeğer olduğunu söylüyorlar.

AĞRIYI VE ACIYI AZALTIYOR

Son yıllarda uzmanların özellikle araştırdığı bir diğer konu da gülmenin faydaları yanında tedavi edici özelliğinin olup olmadığıdır. Güldüğümüzde salınan hormonların bizi dinamik kılarken aynı zamanda acı, ağrı gibi hisleri de azalttığı gösterilmiştir. Dolayısıyla diş hekimine giderken az da olsa bir endişeniz var ise, gülümsemenin size yardımcı olacağını söyleyebiliriz."
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Peter Pan hakkında çok ilginç bir yaklaşım ve sürükleyici maceraları var Martin Mystere'in. Bir kaç macera yaşıyorlar, hepsi de çok güzel ama en güzeli bence ilk maceralarıdır.

Sevgili Cemil'e bir avatar bulmak için yarışma düzenlesek mi:)
Ya da bir sonraki buluşmada üstadlara ilk önce onun resmini mi çizdirsek?
Benim favorim kendisinin gülen resmi:)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Sevgili Muratusta seni kıracağıma kolumu kırarım,
çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Bu vesile ile
sevgili arkadaşlara o gülen fotoğrafı kaybettiğimi,
bulunca kullanabileceğimi söylemiş olayım :)
 

YENİÇERİ

Yeni Üye
9 Ocak 2015
86
179
Sayın yeryüzü paylaştığınız bu kitaplar tam bir şaheser, ellerinize sağlık ne diyim süper, çok teşekkürler
 

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,146
İSTANBUL
Sevgili Muratusta seni kıracağıma kolumu kırarım,
çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Bu vesile ile
sevgili arkadaşlara o gülen fotoğrafı kaybettiğimi,
bulunca kullanabileceğimi söylemiş olayım :)



Forum toplantılarından birinde gülen adam resmini buldum kestim biraz renk ve düzenlemeler yaptım.İstersen bunu kullanabilirsin.Sevgili yeryüzü saygılar sevgiler.Gülümsemen bir ömür boyu yüzünden eksilmesin dostum.
 
Üst