The Amazing Spider-Man - Kraven'in Son Avı

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,694
436572.jpg


The Amazing Spider-Man - Kraven'in Son Avı
J. M. Dematteis

Avcı Kraven insanın bildiği her türlü hayvanı kovalayıp öldürmüştür. Ama ondan kaçmayı başarmış tek bir canavar bulunmaktadır. Her defasında onunla alay eden tek bir av vardır; duvarlarda sürünüp ağ sallayan Örümcek Adam. Efendisi olduğunu kanıtlamak isteyen Kraven, kahramanın kostümünü giyip onun yerine geçecektir... Tabii onu öldürüp yerin iki metre altına gömdükten sonra!

J.M. DeMatteis tarafından yazılıp Mike Zeck tarafından çizilen ve şimdiye kadar yayımlanmış en karanlık Örümcek Adam maceralarından birini barındıran bu ciltte, Web of Spider-Man #31-32, Amazing Spider-Man #293-294 ve Spectacular Spider-Man #131-132 bir araya getirilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe (Orijinal Dili:Türkçe)
164 s. -- Kuşe-- Ciltsiz -- 16 x 24 cm
İstanbul, 2013

idefix Fiyatı :21,00 TL (KDV Dahil)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,642
Hımmm:)

Bu tanıtımdan sonra şu Kraven'in akibetini pek hayırlı görmüyorum.

Ama bildiğim Spider adam öldürmez.

Bunun için de rakibini son karede pes ettirinceye kadar kendisi hep paspas gibi çiğnenir, dayak yer, ağzı burnu dağılır. Son karede bir şekilde rakibini yener:) değil mi

Bana kalsa bu Kraven'i Punisher'e havale ederim. Temiz iş görüyor valla:D

Alacağım bu kitabı çarnaçar:)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Kraven'ın Son Avı
90ların en şaşırtıcı Örümcek Adam öykülerinden biri, sonradan pek çok senaristin “unutamadıkları kült senaryo” olarak ilan ettikleri Kraven’ın Son Avı’dır.
Öykü, henüz bir klişe haline gelmemiş olan “aralıksız yağmur yağan karanlık metropol” dekorunu, atmosfer oluşturmak için başarıyla kullanır. Peter Parker’ın ikinci sınıf düşmanlarından biri olan Kraven totem olarak gördüğü hayvanları avlayarak onların gücünü “giyen” bir sosyopattır.

Öykünün kilit noktasında Avcı Kraven, Peter’ı tuzağa düşürür ve tüfeğini ona doğrultur.

Anlatım kutusu sayesinde düşüncelerini dinleyebildiğimiz Parker içinden şunları geçirir:

Bir şey olmayacak, tüm diğer “süper-kötüler” gibi o da biraz atıp tutacak, her zamanki gibi dünyayı fethetmekten falan bahsedecek, o arada ben şu ağlardan kurtulup bu herifi pataklayacağım. Bir şey olmayacak. . .

Sanki Parker kimsenin gerçekten ölmediği bir çizgi roman evreninde yaşadığını sezmiş gibidir. Ancak o anda Kraven ateş eder ve Örümcek Adam yığılır. Sayının sonunda Kraven Örümcek Adam kostümüne bürünmüş olarak Peter Parker’ı bir tabutun içinde gömer. Kurbanını “yemiş” (bazı panellerde Kraven gerçekten de güçlerine sahip olmak için örümcekler yer) ve onun kimliğini yutmuştur.

Maceranın gerisi, aslında uyuşturucu bir iğneyle vurulmuş ve diri diri gömülmüş olan Parker’ın halüsinasyonlar ve kendi ölüm korkusu ile savaşarak tekrar "yüzeye çıkmasını" oldukça sembolik paneller ve senarist J.M. DeMatteis’in buluşu olan hezeyanlı bir biçimde sayfanın dört bir yanına saçılmış anlatım kutuları yardımıyla betimler.

Öykünün sonu çizgi romanların doğası gereği ana kahramanın zaferi ile sonuçlansa da Kraven, Örümcek Adam’ı zaten yenmiş olduğunu, ona simgesel bile olsa bir ölüm tattırdığını ve onun kimliğini yutarak şehirde avlandığını söyler. Kendi bakış açısına göre Kraven kazanmıştır. Son panelde tüfeği kendi çenesinin altına dayar ve tetiği çeker. Tüfeğin içinde bu kez ilaçlı iğne yoktur.

İntiharı onurlu bir çıkış yolu olarak gösterdiği için sonradan pek çok kaygılı ebeveynin şimşeklerini üzerine çekse de Kraven’in Son Avı, kahramanının ölüm korkusuna dair psikanalitik didiklemeleri, "yeraltına iniş" temasını taşıyan sembolik düzeydeki anlatımı ve klişe olmayı reddeden “kötü adam”ı sayesinde nadir bulunan karanlık Örümcek Adam öykülerinden biridir.
yazan Murat Başekim at Serüven,Çarşamba, Temmuz 23, 2008
 
Son düzenleme:
Üst