Mandrake Tay Yayınları Albüm Sayı 197 - Takım

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,383
Deliler Köyü
001000a.jpg




:wbtr: Yıl 1918.. Tarih boyunca kendi başlarına bir halt yiyememiş ve insanlık adına bir tek katkısı bile olmamış olan, 1915’lerde 500 bin dolayında Anadolu Türk’ünü ve binlerce Azerbaycan Türk’ünü katleden; vahşi, ilkel, barbar, medeniyetsiz, insanlık düşmanı, kahpe, namert, sinsi ve kalleş oğlu kalleş bir millet olan ermeniler, arkalarına aldıkları İngiliz ve Rus desteğiyle Azerbaycanlı soydaşlarımıza soykırım yapmaya başlar. Fakat Azerbaycan Türkleri yalnız değildir. Öz kardeşleri olan Anadolu Türkleri, Nuri Paşa komutasındaki 40 bin kişilik kuvvetini Bakü’ye gönderir. Epey de şehit veren birliğimiz ermenileri perişan ederek Azerbaycanlı soydaşlarını soykırımdan kurtarır.

Öz kardeşlerinden gelen bu yardıma büyük Türkçü-Turancı Ahmed Cevad, Azerbaycan Türkleri'nin şükran dileklerini ifade etmek için şiiri yazar:

Çırpınırdın Karadeniz
Bakıp Türk'ün bayrağına
Ah ölmeden bir görseydim
Düşebilsem ayağına!

Sırmalar düz sağ soluna
İnciler dök gel yoluna
Fırtınalar dursun yana
Selam Türk'ün bayrağına

Ayrı düşmüş dost elinden
Yıllar var ki çarpar sinem
Vefalı Türk geldi yine
Yol ver Türk'ün bayrağına

Hamidiye ve Türk kanı
Hiçbirinin bitmez şanı
Kazbek olsun ilk kurbanı
Selam Türk'ün bayrağına

Dost elinden esen yeller
Bana şiir selam söyler
Olsun bizim bütün eller
Kurban Türk'ün bayrağına


Bu anlamlı ve duygu yüklü marşın bestesini de Azerbaycan Milli Marşı’nın da bestecesi olan büyük müzik adamı, Üzeyir Hacıbeyov yapmıştır. :wbtr:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sarilacivert

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
104
136
Bu harika paylaşım için teşekkürler dostum. Mandrake bizim favori çizgi romanlardan.
 

kambozlu

Süper Üye
24 Ağu 2009
1,217
2,300
otuzdört'ün çamlıcası
ermeni milleti biraz aklını başına alsa yeryüzünde tek samimi dostlarının türkler olduğunu görürdü ama maalesef sığ kafalı siyaset tüccarları her zaman olduğu gibi türkleri düşman belletmeye çalışarak bir milletin aklını iğdiş etmekte en büyük maharetini göstermeyi başarıyor.bir yandan şu anda 70 bin olduğu söylenen burada çalışan ermeni vatandaşı (ki 3 milyonluk ülke için büyük rakam) öbür tarafta dünyanın her tarafında dillendirilen soykırım denilen iğrenç yalan.Yarabbi BU MİLLET ne zaman tarih boyunca kendisine yapılan bu düşmanlıklardan kurtulacak.evet bence kurtuluşumuz kendi içimizdeki tarihsel gücü farkedip tek yürek olmakta yatıyor.ancak bunada ait olduğumuz coğrafyanın stratejik konumu ve gerçekten dünyanın en değerli mevkiinde olmamız imkan tanımıyor.herkesin buralarda bir hesabı var.dolayısıyla bu hesaplara uygun insanları buralarda bulmak mümkün.Atatürk 'ün dediği gibi kahramanıda bol,hainide bol bu toprakların.türkün ateşle imtihanı kıyamete kadar sürecek. ancak kutsal kitabımızda işaret edilen o yüce toplumun bu toprakların insanı olduğuna o kadar inanıyorumki..elbet bir gün insanlığın kurtuluşu için yine bu topraklarda yeşerecek medeniyet tohumları yeryüzü cennetinide yaratacaktır.bortecinefb hocam.bir şiir yazdın.bizide çoşturdun.ömrün uzun olsun emi.kal sağlıcakla.

paylaştığın eserede ayrıca teşekkür ederim.eline sağlık.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst