Manara - Gizli Kamera

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
378
2,116
Bu nasıl bi gizli kamera arkadaş? 1 milyon kişi arasından seçerim ben bunu:Ğ:Ğ.....O değil de çiçekler bile dile gelmiş...Emeğinize sağlık
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,626
Asıl övgü Zagorları diyarımıza tarayıp kazandıran, kinowa, yeryüzü, oktayizm, palio68, ertugrul, kaan64, sarkomser, mehmetali, tafamus, vefalı, byposta vs. aklımda kalanlar bunlar, bu arkadaşlarımız şayet taramamış olmasalardı, sayın savok'un aklına tam macera fikri gelmemiş olmasaydı, sayın Orhan Berent ve mistercaki liste başlangıcını oluşturmamış olmasaydı tam macera Zagorlarda olmayacaktı. Asıl övgü onların ben sadece birazcık katkıyla işi toparladım.

Forumumuzda olmayan bu eserin çeviri için hunkaan arkadaşımıza balonlama ve yükleme içinse size ayrı ayrı gönülden teşekkürler.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,755
İstanbul
Kısa öykülerin her biri çok hoştu. "Crime and Punishment" başlıklı öyküde Dostoyevski'den çağrışımlar bekledim ama bir annenin varlığı dışında başka çağrışım yoktu. İsim benzerliği deyip sonraki öyküye; The Set-up'a geçtim. En çok hoşuma giden öykü de bu oldu. Etme bulma dünyası. :)

Oscar Wilde'a ait bir de söz var öykülerin birinde: "Kızlar kısmetlerinin üzerinde otururlar ve bunu hiçbir zaman farketmezler." Herhalde dünyada en etkileyici cümleler kuran insanlar sıralamasının zirvelerinde yer alır Oscar Wilde ama doğrusu böyle bir söz söylemiş midir emin olamadım. Yazar ironi mi yapmış, gerçekten de bu söz söylenmiş mi bilemedim. :) Bu başlığın altına alınabilecek uygun sözlerinden birisi şu: "Üreme organını öyle temiz tut ki gün gelince işlevini yitirmesin." Bunu söylemiş. Aslında çok vurucu sözleri var ama burada paylaşmanın yeri değil.

Aslında her bir öykü üzerine uzun uzun konuşulabilir. Öyle bir paylaşım bu. Ama belki daha sonra.

İyi bir değişiklik oldu. Teşekkürler, sevgili atilkurt. Bir teşekkür de tanımıyorum ama hunkaan dostumuza. Ellerinize sağlık.
 
12 Şub 2010
15,006
543,755
Kimi zaman hemen okuyor, yazıyorum. Kimi zaman okuyor yazamıyorum. Kimi zaman ıskalıyorum. Hep nedenleri oluyor...
Hemen okuyup yazamadıklarımdan oldu bu Manara.
Manara, ayrı bir yere sahip. Her ne kadar bu, kısmen biraz " fazla:) " geldiyse de Manara tadını her karesinde barındırıyor.
Sevgili direnc11 in yorumu bu tadı daha bir katmerlendirdi.

Teşekkürler Atılkurt, teşekkürler Hunkaan.
 
Üst