Milo Manara'nın Declic Çizgi Romanı Sinemaya da Aktarılmıştı

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,194

Milo Manara'nın Declic Çizgi Romanı Sinemaya da Aktarılmıştı
Le Déclic (1985)

Erotik çizgi romanlarıyla ünlü ödüllü İtalyan ressam Milo Manara'nın 1983'te çizmeye başladığı Click veya Le Déclic (orijinal adı, "oyun" anlamına gelen İl Gioco) 1985 yılında Fransa'da sinemaya uyarlandı. "Le Déclic" adındaki filmi Jean-Louis Richard ve Steve Barnett birlikte yönetmiş, başrollerinde Florence Guérin ve Jean-Pierre Kalfon oynamış. Türkiye'de gösterime girmemiş. Youtube'da filmin çok kötü bir kopyası vardı, buraya almadım. Bilindiği gibi çizgi romanın 1991 ve 2001 yılları arasında 3 devam albümü daha çıktı. Daha önce de İtalyan "Playmen" dergisinde tefrika edilmiş.

Kitaplıkta temizlik yaparken elime geçen Mayıs 1984 tarihli "Screen International" adlı sinema dergisinde bu filme ait bir seri afişi görünce forumdaki ilgili bölümde paylaşmayı düşündüm. Daha çok sektörel karakterli bir dergi olan Screen International bu dört afişi tam sayfa olarak ve ikişer sayfa arayla sunmuş, bir nevi 'tizır' uygulaması. Dergiyi atacaktım, ama önce bu dergi reklamlarını sunmak istedim. Filmin resmi afişini de altına ilave ettim.

Filmin dergide ardışık olarak sunulan dört tanıtım afişi
Le-Declic-reklam.jpg


Filmin orijinal afişi: Le Déclic (1985)
afi.jpg


 
Son düzenleme:

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
Filmi zaten tamamıyla çizgi romanın adının ekmeğini yemek amacıyla çekilmiş üçüncü sınıf erotik bir filmdi, gerçi filmin tamamını izlemedim sadece birkaç sahnesine baktım ama izlesem de fikrimin değişeceğini sanmıyorum. Film haricinde "Click" her bölümünde farklı bir kadının olduğu bir diziye de uyarlandı ama bu uyarlamanın çizgi romanla tek alakası içinde kadınları azdıran düğmeli bir kutu olmasıydı. Bu arada çizgi romanın forumda paylaşılan versiyonları sansürlü bunu da ufak bir bilgi olarak belirtmiş olayım.
 
Son düzenleme:
Üst