Mort WALKER

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
Mort WALKER, (1923- )


izgiromanAnsiklopedisi632.jpg

3 Ekim 1923 tarihinde El Dorado, Kansas'ta doğan Mortimer Addison Walker ya da çizgiromanlarında kullandığı lakabıyla Mort Walker, henüz on bir yaşındayken başladığı kariyerindeki ilk çalışması bölgesel yayın yapan bir gazetede çıkmıştır.

Mort Walker, on beş yaşına değin bu işe devam ettikten ve yeteneğini sergilediği bu başarılı çıkışından sonra, on sekiz yaşında haftalık bir çizgiromanı tek başına hazırlayarak yükselişini sürdürmüştür. Bu dönemde Hallmark Cards için kart oyunlarını tasarım şefi olarak işleri organize etmiş ve hazırlamıştır. Washington ve Missouri Üniversitelerinde çeşitli dersler aldıktan ve orduda kısa bir askerlik dönemi geçirdikten sonra en ünlü çizgiroman başlığı olan Beetle Bailey/Hasbi Tembel Er'i üretmiştir. Bu, çevresindeki herşeyle ve herkesle dalga geçen bir askerin öyküsüdür.

Dünya çapında 200'den fazla yayın organının sayfalarında boy göstererek bu alanda 'en popüler çizgiromanlar' sınıfına dahil olan Beetle Bailey bantı sayesinde Walker, 1954 yılında NCS'nin verdiği Rueben Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır. Ama Walker kendi adına kazandığı en büyük başarının 1974 yılında açtığı Uluslararası Çizgiroman Sanatı Müzesi olduğunu düşünmektedir.
 
Üst