OyunBozan-Bagu

tolgam

Çeviri & Balonlama
5 Mar 2011
230
607
Selamlar arkadaşlar. Ne zamandan beri aklımda vardı. Şimdi başladım.
Bazılarınız duymuş olabilir. Bazılarınız ise henüz haberdar olmamış olabilir...
Oyun Bozan adlı bir çizgiroman serisi internet üzerinden tamamiyle ücretsiz olarak yayınlanıyor....
Peki kimdir bu OyunBozan? Yenilir mi, içilir mi?

u2qkx.jpg


Şunu söyleyebilirim. Çizgiromanı seven yada sevebileceğini düşünen herkes Oyun Bozanı sevecek. Biraz iddialı mı oldu? Hiç sanmıyorum. :eek:
Öncelikle çizgiromanın çizim tekniğine deyiniyim. Fumettici-Mangacı tüm üstadların seveceği gibi eser Siyah beyaz. Ama çizgiler epey temiz ve güzel, şunu söyleyebilirim ki. Her resim bakmaktan zevk alınacak türde... (Bunu benim gibi bir Comics ci söylüyor düşünün artık :9 )



Eserin çiziminin yanında biz okurlar için en önemli olan konulardan biri de hikaye ve konu. Oyun bozan bir kahraman çizgiromanı. (Süper Kahraman demedim. Çünkü çoğu Türk çizgiroman severin istediği gibi tayt giymiyor. Süper güçleri yok gözlerinden alev çıkarmıyor, ama buna rağmen bu açığı kapatacak çok harika vücutsal yetenekleri var.- Ve hayır kopya çekme gibi bir durum yok. Aslında epey orjinal bir fikir olduğunu da söylemeliyim. )

Eserin resmi sitesinde ki tanıtım şöyle ''Okul dahil hiçbir şeyin sonunu getirememiş Ali’nin hayattaki tek amacı atletik yeteneği ile sokaklarda ve engin bilgisayar bilgisi ile Internet’te serserilik yapmaktı. Bir anda kendini esrarengiz ve acımasız bir şebekenin karşısında bulan Ali, acaba ilk defa başladığı bir işi bitirebilecek mi?''

Hikayenin yazım tarzı çok güzel. Hani hep deriz ya 'Çeviride aynı ruhu yakalayamıyoruz. Eserin ruhu kaçıyor' Diye.... OyunBozan tam anlamıyla eserin ruhunu hissedebileceğimiz diyologlar üzerine kurulmuş -Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız :d -



Bir güzel şey de bagu.com un geliştirdiği panel-panel okuma özelliği. Bu özellik sayesinde istendiği taktirde eser sinematik bir şekilde kare kare okunuyor- Bilginin devamı yazının sonunda vereceğim. Resmi sitede mevcut - Unutmadan ÇizgiRomanı okumak için siteye üye olmalısınız. :D

Eserin 6. sayısı bugün yayınlandı- Birde karakterin geçmişine deyinen. 3 Sayılık bir seri daha var.

Bahsetmeden geçmek olmaz eseri yapan ekip konuştuğum kadarıyla epey sıcak-kanlı insanlardan oluşuyor. Onları da kutlamadan bu yazının sonunu getirmemek lazım :)

Buyrun Online site:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

brawod

Yeni Üye
13 Tem 2012
71
122
severek takip ediyorum ancak çr'ler hem geç çıkıyor hemde kısa. başlamadan bitiyor sanki. yinede senaryosu on numara bir seridir. ayriyeten teşebbüs 2.0 diye bir serileri daha var. merak eden sitesinden baksın ben de tavsiye ederim :)
 
Üst