Nataşa (Natacha)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
NATAŞA
(Natacha)



İlk kez 1970 yılında Belçika'da yayınlanan haftalık Spirou dergisi sayfalarında boy gösteren sarışın hostes Natacha, Bardaf Havayolları Şirketi'nde, uçuş pilotu Turbo ve yardımcı pilotu Walter'la birlikte çalışmaktadır. Dessis yayınlarından çıkan 'Nathalie, Hotesse de L'Air' isimli bir romandan esinlenilerek hazırlanan Natacha, usta senarist Gos'un imzası ve çizer Francois Walthery'nin ortak çalışmasının ürünü olan başlık dünyanın pek çok yerinde geçen karikatürize çizgisi ve komik maceralarıyla oldukça fazla sayıda bir okur ladesine ulaşmayı başarmıştır.

9782800108490_1.jpg

Espri yüklü sayfalara yayılan karelerinde Natacha, bilhassa yaşça genç okuyucuların hayallerini süsleyecek denli güzel bir kadındır. Kahramanının hostes olmasının yarattığı seyahat öğesi de maceraların oldukça değişik atmosferlerde geçmesine ve çok sayıda yan karakterle desteklenmesine imkan vermiştir. Çizer Walthery, klasik Belçika çizgiroman tarzının sadık ve usta bir uygulayıcısı olduğunu hazırladığı Natacha serüvenlerinin hepsinde gösterme fırsatı bulmuştur. Kendisine bu başlık için yaptığı çizim çalışmalarında Mittei, Jidéhem, Laudec ve Will gibi asistan çizerler yardımcı olmuştur. Bu arada senarist Gos'a da sonradan Borgers, Hao, Mittei, Lemasque gibi yazarlar destek sağlamıştır.

Dupius yayınevi tarafından maceraları albümleştirilen kahramanlardan biri olan Natacha, ülkemizde 1988 yılında Güneş Gazetesi'nin haftalık periyodlarla verdiği ücretsiz çizgiroman eklerinde Nataşa adıyla birkaç macera yaşamıştır.

izgiromanAnsiklopedisi437.jpg


Güneş Gazetesi ilavesi bir Nataşa sayısı.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Natacha"nın bugüne kadar çıkmış "tüm albümlerinin kapakları" toplu olarak aşağıda. Ayrıca "Natacha"nın bir de var.

Natacha_alb_m_kapaklar_1.jpg

Natacha_alb_m_kapaklar_2.jpg

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Güneş" gazetesinin 1988 yılında her hafta ücretsiz ek olarak verdiği Türkçe "Nataşa" albümlerinin kapakları.


NATA_A_G_ne_Gazetesi_alb_mleri.jpg

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Böyle bir kadın kahramanın varlığını yeni keşfettim ve de maceralarını okumak isterdim. Neyse ki sitemizde Güneş gazetesinin verdiği tüm sayıları mevcutmuş. Bu paylaşımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu arada sevgili Scanfan'ın elinin dediği her yer şenleniyor zira cıvıl cıvıl, rengarenk kapaklara bakarken bile insan mutlu oluyor. :) Sunum tek kelime ile harika olmuş..
 
Üst