bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
MARVIN


1983 yılında ABD basınının güçlü gazetelerinde tombul yanaklı, kafasının üstünde bir tutam sarı saç bulunan güzel bebek olan Marvin, şaşkın iri gözleriyle ve meraklı bakışlarıyla yetişkinlerin dünyasında boy göstermeye başlamıştır. News America Syndicate'in dağıtımıyla sunulan Marvin bantları çizer Tom Armstrong tarafından hazırlanmaktadır.

Tipik bir Amerikan kasabasındaki, tipik bir banliyö evinde anne ve babası Bay ve Bayan Miller'ın yeni doğmuş bebeği olarak yaşamaya başlayan Marvin, tipik bir Amerikan günlük aile yaşantının içine düşmüştür. Ancak bu rutin içine doğmuş olan Marvin'in yeni geldiği bu dünyayla ilgili yorumları eğlenceli ve zekice olmasına rağmen büyükleri tarafından her zaman hoş karşılanmamaktadır. Günlük bantın karelerinde annesi ve babasından başka cesur köpeği Rex ile ve pek geçinemediği sarışın, hoş kız arkadaşıyla da sık sık beraber olmaktadır.

izgiromanAnsiklopedisi403a.jpg


Temmuz 2002'de basılan bir Marvin bantı.

Çizgisini oldukça ekonomik, ancak yerli yerinde kullanan başlığın yaratıcısı ressam Tom Armstrong, zaten bu çizim özellikleriyle bantını şöhrete ulaştırmayı başarmıştır. Çizgideki sadeliğin aksine, işlediği güncel veya sıradan konuyu iyice felsefık edebi yapılarla ve diyaloglarla bezeyen çizer, serisini insan davranışlarının çeşitliliği üzerine kurmuştur.

Marvin, Türk basınında ilk kez 1990'da yeniden yayına giren Milliyet Çocuk dergisinde kısa süre gözüktükten sonra, Temmuz 2002 tarihinden itibaren Sabah Gazetesi kontrolünde çıkan Günaydın'da ve Eylül 2002'den itibaren Vatan Gazetesi sayfalarından günlük bantlarıyla okurlara ulaşmıştır.
 
Üst