Manos Kelly

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,309
49,907
NeverLand
MANOS KELLY


Antonio Hernandez Palacios tarafından yaratılan Manos Kelly adlı karakter ilk kez 1970 yılında İspanya'da henüz yeni yayınlanmakta olan bir karma dergi olan Trinca'nın sayfalarından okura sunulmuştur.

Manos Kelly, Vahşi Batı'da birbirinden ilginç maceralar yaşayan bir kahramandır ve ABD sinema sektörünün kurgu akışını, anlatım metodlarını ve benzer donelerini kendisine örnek almıştır. Ancak esas örnekleme Antonio Hernandez' in diğer çalışması El Cid'den yapılmıştır, ki o da çizerin çok hoşlandığı gibi sinematografik bir anlatıma sahiptir. Manos Kelly, 1848 yılında geçen macerasında General Scott'un İspanyol asıllı keşif kılavuzudur ve macera arkadaşı Siglo ile 'Altına Hücum' çağında California görevlerinde ve tren vagonlarında çeşitli serüvenler yaşamıştır. Kızılderililerin safında maddi kazanç peşinde koşmadan ve önyargılara saplanmadan kendi yoluna giden bağımsız bir kahramandır ve zaten kalabalık olan Batı Amerika mitolojisindeki en tekil karakterlerden biridir.

izgiromanAnsiklopedisi397.jpg


Alman Primo dergisinde yayınlanan bir Manos Kelly sayfası.

Palacios, yapılı kahramanının vücut biçimini belirgin bir şekilde çizip sonra ışık ve gölgelerle boyut kazandıracağı bir stilde oynamayı seven bir sanatçıdır. Bu renklendirme tekniği başlığa özel bir edinim kazandırıyordu. On plandaki ayrıntılar için tek renk kullanılırken, ışık canlı ve ateşli ve fondaki renkler canlı tonlardadır. Böylece beyaz kalan bölgeler dikkat çekici olmuş ve okuyucusunun karede yoğunlaşmasını ve psikolojik olarak bütünleşmesini sağlamıştır.
 
Üst