Lorel ile Hardi Albüm Sayı 074

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Lorel ile Hardi Albüm Sayı 074

Lorel_Hardi_74_Cizgi_Diyari_001_2_R.jpg

Tarama sevgili Direnç11'den Düzenlemeler benden...

Laurel & Hardy

Bir dönemin çizgi romanlarına da konu olan "Laurel ve Hardy” 1920′ li yıllarda çevirdikleri fimlerle (kısa film) ünlü olmuş ve beğeni kazanmış Amerikalı Komedi ikilisidir.
Bu ikili, biri cılız ve zayıf olan Stan Laurel ile onun ortağı olan tombul ve şişman Oliver Hardy’ dir. Stan Laurel İngiltere doğumludur. Oliver Hardy ise Amerikanın Georgia eyaletinde doğmuştur. Bu unutulmaz ikili, sinema tarihinin hafızalarda kalan en ünlü ve en iyi ikilisi olarak anılır
Siyah beyaz televizyon dünyamızın yıldızıydı onlar. Hardy her ne kadar da uyanık geçinse hep kazanan Laurel olurdu
Ülkemizde , bu ikilinin çok sevilmesinde lorel-hardy i seslendiren unutulmaz dublaj sanatçımız Ferdi Tayfur un olağanüstü katkısı vardı. Her iki tipi de o seslendirirdi.
Altemur Kılıç, bir yazısında Ferdi Tayfur'dan şöyle söz eder ;
"Dublaj” deyince akla hemen “Lorel-Hardi” ve “Arşak Palabıyıkyan” komedi filmleri (o zaman “kordela” denirdi) akla gelir ve bu dublajları gerçekleştiren, çevirileri yapan rahmetli, zamanın değerli aktörlerinden Ferdi Tayfur ve kızkardeşi Adalet Cimcoz gelir! Bu Lorel- Hardi ve Arşak Palabıyıkyan (Grouho ve Marx) fılmleri ayrı bir kategori idi! İngilizce asıllarından da daha iyi ve güldürücü idi! Tadına doyum olmazdı... Çocukken İngiliz veya Amerikalının Türkçe konuşması gibi, Lorel Hardi ve Ermeni şivesiyle konuşan Arşak Palabıyıkan taklidi yapardık..."
Ferdi Tayfur,1938 yılında kendisiyle röportaj yapan Foto Magazin dergisi muhabirine Lorel Hardi seslendirme serüvenini şöyle anlatır:
"- Lorel Hardi'yi bu Amerikan şivesiyle Türkçe konuşturmak nereden aklınıza geldi?
- Onların hareketlerinin komikliğine biz, bir de şive, yani ses komikliği katmak istedik de... Yoksa hoşunuza gitmiyor mu?
- Hayır, bilakis pek beğeniyorum. Söyledikleriniz kelime kelime tercüme midir? Yoksa irticalen mi söylersiniz?
- Azizim; evvela kelime kelime, 'motamo' tercüme etmek istedimse de, sonra kendi bulduğum esprileri onların ağız hareketlerine ve jestlerine uydurmak çok daha iyi oldu.
Meselâ bir filmlerinde Galata Kulesi'nin gölgesini satın alırlar, bir diğerinde Hardi bir işle meşgul olurken "Anam olasın Ömer" şarkısını mırıldanır, Lorel de "Bayan Safiye'ye [Ayla] rekabet mi edeceksin?" diye sorar. Daha birçok bu kabil yerli uydurmalarımız var tabii..."
Güldürürken eğlendirmenin yanısıra düşündüren bir yanı da vardı Laurel-Hardy nin, gerek çizgi romanlarında ger ek filmlerinde insancıl mesajlar veriyorlardı.
Laurel ve Hardy İkilisi son filmlerini Fransa’da 1950-1951 yıllarında, yapmışlardır. İkili birlikte 106 filmde rol almıştır. Oliver Hardy 1957’de beyin kanamasından, Stan Laurel ise 1965’te kalp krizinden ölmüştür.
Aşağıda ki video'da Lorel ve Hardy ikilisini tekne tamiri yaparken izleyeceksiniz...




Ayrıca Asteriks ve Hopdediks'in bir serüveninde (Hopdediks'in Şirketi) Lorel Hardi arz-ı endam ederler, yani boy gösterirler.
tr-23-rem-b.jpg


23-asterix-obelix-and-co-1976-24-638.jpg




Lorel_Hardi_74_Cizgi_Diyari_004_1_L.jpg

Lorel ile Hardi Albüm Sayı 074 Tek Sayfa Dengeli 32 Mb:


Lorel_Hardi_74_Cizgi_Diyari_012_1_L.jpg

Lorel ile Hardi Albüm Sayı 074 Tek Sayfa Düzenli 33 Mb:


Lorel_Hardi_74_Cizgi_Diyari_002_2_R.jpg

Lorel ile Hardi Albüm Sayı 074 Tek Sayfa Ham Tarama 24 Mb:




Lorel_Hardi_74_Cizgi_Diyari_043_1_L.jpg



ZamanGezgini​
 

necropol

Onursal Üye
11 Eyl 2011
513
2,479
Pazar kahvaltımın yanında güzel bir Lorel ile Hardi macerası olacak.
Emeğinize sağlık teşekkürler.
 
Üst