William Peter Blatty - Şeytan

kamiler

Kıdemli Üye
16 Kas 2009
107
78




Dört kişinin, yaşamakta olduğu evde, her şeyin başlangıcı o gecedir. Bir süreden beri kocasından ayrı olan Chris MacNeil, küçük kızı Regan ile birlikte Washington'da saray yavrusu bir evde yaşamaktadır. Evde kalan diğer iki kişi, evin hizmetkârlarından İsviçreli Karl ve karısı Willie'dir.
O gece ev çok sessizdi. Chris, yatağına uzanmış bir süre sonra rol alacağı yeni bir filmin, senaryosunun dosyasını incelemektedir. Küçük kızı Regan çoktan uyumuştu. Karl ve Willie'de çoktan alt kattaki odalarına çekilmişlerdir.
Kendini tamamen üzerinde çalıştığı senaryoya vermeye çalışan Chris, bir türlü konsantre olamamaktadır. Tıkırtılar... Nedeni, kaynağı belli olmayan tıkırtılar, ritmik vuruşlar, sanki birine ya da bir yere mesaj yollayan ritmik vuruşlar dikkatini dağıtmaktadır. Dikkatini dağıtan seslerin kaynağını bulmak için çevresini araştırır. Kızı Regan'ın odasına giren Chris, onun derin, sessiz bir uykuda olduğunu görünce, tıkırtıların tavanarasında dolaşan farelerin marifeti olduğuna hükmeder. Yarın ilk iş olarak, Karl'a tavanarasını temizlemesini bildirecektir. Oysa... Karl daha dün temizlemişti orayı ve tavanarası tertemizdi ve tek fare bile yoktu. Ayrıca fareler ritmik sesler çıkartmazdı ki!...
Bu sesler O'na aitti. O... Kötülüğün ve kötülüklerin efendisi, geldiğini bildiriyordu. Bu evi seçmişti. Bu evde O'na ait olmayan ama, kendisinin olmasını, sahip olmayı istediği bir şey vardı. Chris'in sevgili, küçük kızı Regan'ı istiyordu.
1976 yılında Warner Bros stüdyolarında Yönetmen William Friedkin tarafından beyazperdeye de aktarılmış olan The Exorcist'in başrolünde Ellen Bursytn, Max Von Sydow, Linda Blair ve Jason Miller oynamıştır.


 

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Selam. Link ölmüş, yenileyebilir misiniz?

Edit: Başka bir sitede şimdi buldum. İndirmek isteyenler için buyurun link.

 
Son düzenleme:
Üst