"Death Note / Desu Nôto"(2006) Türkçe Tümleşik Altyazılı

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,809
death-note-24.jpg


DeathNote_Anime_Cast_500.jpg


wall1.jpg


wall7.jpg


wall3.jpg

Tanıtım

Hazırlayanlar: Moonlight, rei
Hikâye, Ryuk adında bir Shinigami(Ölüm Tanrısı)nin Death Note(ölüm defteri)ni Dünya'ya düşürmesiyle başlar.
Death Note, bir okulun bahçesine düşmüş ve Light adında bir öğrenci defterin düştüğünü görmüştür. Gidip defteri alır. Üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır:
"Bu deftere ismi yazılan insan ölecek.
Bu defterin yazarı, kişinin ismi ve suratı aklında olmadığı sürece sonuç göstermez. Bununla beraber, aynı ismi taşıyan diğer kişiler de bundan etkilenmez. Eğer kişinin ismi yazıldıktan 40 saniye sonra ölüm biçimi yazılırsa, kişi o şekilde ölür. Eğer ölüm sebebi belirtilmemişse, sadece kalp krizinden ölür. Ölüm sebebi yazıldıktan sonra, ölümün ayrıntılarının 6 dakika 40 saniye içerisinde yazılması gerekir."
Light, ilk önce buna inanmasa da kendine hakim olamaz ve TV'de gördüğü bir teröristin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra, bir son dakika haberi olarak teröristin öldüğü haberi yayınlanır. Light, gerçekliği tespit etmek için evin önünde bir kadını sıkıştıran adamın ismini yazar. O adam da ölünce Light, Death Note'ın gerçek olduğunu anlar.
Light deftere 5 gün içinde on sayıda isim yazmış ve kendine göre "kötü" olan insanları öldürmüştür. 5. günün akşamı Ryuk isimli Shinigami Light'ın odasına girer. Light Ryuk'un kendisini öldüreceğini zannerderken, Ryuk ona hiçbir şey yapmayacağını söyler. Çünkü insan dünyasına düşen bir death note, artık onu bulan insana aittir. Ancak Death Note'ı kullanan insan öldükten sonra ne cennete ne de cehenneme gidebilecektir...
Ancak o Death Note ile adaletli dünyasını yaratırken, dünyanın en iyi dedektifi "L" onun peşine düşecektir. Bütün Dünya'da gizli güç Kira diye bilinen Light, hem kimliğini polisten gizlemeli hem de L'in kimliğin öğrenmelidir, çünkü bulunduğunda idam edilecektir... Bu durumda, kim kimi daha önce bulursa o ölecektir...

Shinigami (Ölüm Tanrıları)
1-Ryuk
2-Rem
3-Jealous
4-Shidoh




Bölüm Listesi

1. Rebirth
2. Confrontation
3. Transaction
4. Pursuit
5. Bargaining
6. Open Seam
7. Clouded Sky
8. Gaze
9. Contact
10. Suspicion
11. Break-in
12. Love
13. Confession
14. Friend
15. Gamble
16. Decision
17. Execution
18. Companion
19. Matsuda
20. Makeshift
21. Activity
22. Guidance
23. Mania
24. Revival
25. Silence
26. Reincarnation
27. Abduction
28. Impatience
29. Father
30. Justice
31. Transfer
32. Selection
33. Ridicule
34. Vigilance
35. Murderous Intent
36. 1.28
37. New World

Türkçesi

1-Yeniden doğuş,
2-Karşılama,
3-İşlem,
4-Takip,
5-Pazarlık
6-Açık tabaka
7-Bulutlu gökyüzü
8-Gözünü dikmek
9-Bağlantı
10-Şüphe
11-Zorla girmek
12-Aşk
13-İtiraf
14-Arkadaş
15-Kumar oynamak
16-Karar
17-İdam
18-Yandaş
19-Matsuda
20-Geçici Tedbir
21-Hareket
22-Yol Gösterme
23-Delilik
24-Diriliş
25-Sessizlik
26-Reenkarnasyon
27-Adam Kaçırma
28-Sabırsızlık
29-Baba
30-Adalet
31-Transfer
32-Seçim
33-Alay Etme
34-İhityat
35-Öldürücü Niyet
36-1.28
37-Yeni Dünya

Karakterler

Light Yagami
light-yagami.jpg


Adı: Light
Soyadı: Yagami
Diğer İsimleri: Kira
Cinsiyeti: Erkek
Hakkında Bilgi 17 yaşında bir lise öğrencisidir. İleri düzeyde zeki bir pisikopattır. Suçluları öldürerek yeni bir dünya yaratacağını ve bu dünyanın tanrısı olacağını düşünür. Kaybetmekten nefret eder ve dünya onu Kira olarak tanır.

ryuga-ryuzaki.jpg


Adı: Ryuga
Soyadı: Ryuzaki
Diğer İsimleri: L
Cinsiyeti: Erkek
Hakkında Bilgi Sadece ilgisini çeken davalara bakan bir dedektiftir. Kira davasını almıştır. Tatlı yemeyi çok sever, pasaklı olmasına rağmen dünyanın en iyi dedektifidir. Kambur oturmanın zekayı %40 oranında artırdığını düşünür. Kimseyi sallamaz, genellikle sakin bir yapısı vardır.L(Ryuzaki,Ryuga)

misa.jpg


Adı: Misa
Soyadı: ---
Diğer İsimleri: ---
Cinsiyeti: Kız
Hakkında Bilgi Annesi ve babası bir hırsız tarafından öldürülmüş ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmış, daha sonra ise hırsızı Kira öldürmüştür. Bu yüzden Kira'ya minnettardır, daha sonra kendisi de bir Death Note bulur ve Kira'nın insanları nasıl öldürdüğünü anlar. Bu şekilde onu bulur ve gördüğü anda ona aşık olur. Shinigami gözlerine sahiptir ve "Raito'nun Gözleri" olacağına dair söz vermiştir; ancak onu sevgilisi yapması şartıyla. Çok sevimli, cana yakın ve biraz da megoloman bir modeldir.

near.jpg


Adı: Near
Soyadı: ---
Diğer İsimleri: ---
Cinsiyeti: Belirtilmedi
Hakkında Bilgi Near muhtemelen L'e en yakın karakterlerden biri. L gibi o da sessiz, garip ve çok da duygusal olmayan biri. Olaylara tek bir noktadan bakıyor ama o da L 'in yaptığı gibi sınırlı deneyimine rağmen amacına ulaşıyor, ve parçaları gayet güzel birleştirebiliyor. Near kendisini biraz geri planda tutan bir çocuk ve çalışırken uğraştığı şeyleri (yani oyuncakları) ile meşgul olmayı seviyor. Her ne kadar Near da L gibi hedefe direk gitse de, o aynı zamanda sahte Light'ı sevdiğinden beri biraz sadistçe davranıyor ve onunla oyuncaklarıyla oynadığı gibi oynuyor. Near ayrıca yerde oturmayı seviyor ve L'inkine benzer bir şekilde duruyor, ama tek bacakla :)

mello.jpg


Adı: Mello
Soyadı: ---
Diğer İsimleri: ---
Cinsiyeti: Belirtilmedi
Hakkında Bilgi Mello bir çok şekilde Near ve L in tam olarak zıttı diye tanımlanabilir. çok duygusal ve atak(düşüncesiz) biridir, gelip geçici heveslerinin üzerine hiç düşünmeden gider. bu onu etrafındakiler için sadece tehlikeli ve güvenilmez biri yapmıyor ama kazancını mafya dünyasına girmek ve eninde sonunda death note u elinde tutan Light'ın hakkından gelmek için kullanıyor

ryuk.jpg


Adı: Ryuk
Soyadı: ---
Diğer İsimleri: Shinigami
Cinsiyeti: Erkek
Hakkında Bilgi Shiniami Kralından aldığı 2. Death Note'u canı sıkıldığı için dünyaya düşürmüştür. Death Note bitene ya da Raito ölene kadar onun yanında kalmak zorundadır. Elmaya bayılır, hatta elma yemedii zaman yan etkiler ortaya çıkar.

rem.gif


Adı: Rem
Soyadı: ---
Diğer İsimleri: Shinigami
Cinsiyeti: Belirtilmedi
Hakkında Bilgi Misa'nın shinigamisidir. Ölüm Tanrılarını öldürmeyi biliyordur, ayrıca Misa'ya aşık olduğunu söyler.​














































































Alıntıdır.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Vaay gerçekten güzel tanıtım olmuş helal olsun kim yaptıysa ayrıca seninde eline sağlık;) Yalnız bu ne çizgifilmdir ne de animasyon bu animeyi anime ve manga bölümüne taşınabilir mi?
Yarısını seyretttim sonra diğer yarısını harici sabit diskim bozulduğu için seyredememiştim gayet güzeldir.Yalnız bu anime çocuklar için değildir hani çocuklara biraz ağır gelebilir ;)
 

mkurt

Süper Üye
26 May 2010
1,829
467
Bende yarısına kadar bulabilmiştim. Gerçekten orijinal bir dizi. İnşaallah gerisinide seyredeyim. Bu arada filminide çektiklerini duydum. Paylaşım için teşekkürler..
 

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
272
Antalya
Death Note | Tüm Bölümler | Türkçe Altyazılı | HF

DeathNote_Anime_Cast_500.jpg


TAM UYUMLU TÜRKÇE ALTYAZI GÖMÜLÜDÜR.

1.Bölüm



2.Bölüm



3.Bölüm



4.Bölüm




5.Bölüm



6.Bölüm



7.Bölüm



8.Bölüm



9.Bölüm



10.Bölüm




Çizgi film toplam 37 bölümdür belki değildir ama bende o kadarı var diğer bölümleride en kısa zamanda upload edip paylaşıcam, umarım çizgi filmi seversiniz.

KEYİFLİ İZLEMELER.
 

arihanu

Kıdemli Üye
5 Eki 2010
208
509
Death Note'u izlemeyen varsa 1. bölümden başlasın :) çok etkileyici, ben izlemeye başladım, şimdi bütün bölümleri izlemeye çalışıyorum :D
 
Üst