Limon Sayı 257 (07 Şubat 1991)

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
1990 lar ;
1990 lar BOP un başladığı ABD nin emperyal hislerinin tavan yaptığı iştahının kabardığı Ortadoğuyu şapur şupur öpmek için gün saydığı kimyasal yalanların tavan yaptığı günleri hiç unutmam.
Sizlerde unutmayın lütfen bu emperyaller paradan başka tanrıya inanmazlar.Bunların bütün dünyası para diğer yarısıda malum.Bir yazarın dediği gibi ileride günümüz insanını anlatmak isteselerdi onlar " gazete okur ve çiftleşirlerdi diyecekler."Katılıp katılmamak herkesin kendi iradesin de ancak uğraşların biraz değiştiği açık.
Şİmdi ki insanlar para kazanmak için her şeyi mübah sayan akşam dizi izleyip sabah işe koşuşturan hayatı koşturarak geçiren bir koşum atı kıvamında.
Tek problemi daha çok faiz, daha çok para ,daha çok giysi ,daha çok istek ve arzu.Kışkırtılmış dürtülerin esaretinde azgınlaşmış hislerin tesirinde, tatmin olmama konusunda tatmin edilmiş, ruhuyla bedeni çoktan boşanmış, kişiliği ipe serili ,barkod numaralı bir meta gibi kendisini çoktan unutmuş bir halde.
Bazan halktan kopuk yaşamak istiyorum kendimi bir adaya hapsetmek istiyorum mümkünse kimse olmasın insan denen bu yaratık çevremde olmasın görmek dahi istemiyorum.
İçimdeki kalabalık bana yeter kimseye gerek yok.
Konuşma balonları bana yeter fazlasına gerek yok.
Kendi bedenime hapsolmak başkasının ütopyasında yaşamaktan daha anlamlı bazan.Ne kadar çok bazan oluyor artık bazan zincirleri peşi sıra bazan bir bazan bir bazan daha.Sayıları her gün artıyor.
Keşke arada bir olsa bu bazanlar.
Öfkeleniyorum bazan kendime hayata insanlığa nedensiz kızgınlıklar nedensiz kırgınlıklar nedensizmi acaba diyorum aslında nedensiz mi ? Dünya bu kadar küçük mü ? Yada haberimiz olmadan dünyanın alanımı küçüldü ? Milyon kere çoğaltıyorum acıları kimi zaman kimi zaman ıstırap kapılarını açıyorum.Yaşamak bu kadar zor mu ? Nedensiz yaşamalı insan gerekçe olmadan , yaşamak için yaşamak gerekçesi dışında mazereti olmadan.
Bir bebeği seyretmek istiyorum kimi zaman yavaş yavaş büyüyen ellerini, anne kucağını arayışını ,gülen gözlerini, dolu dolu gözyaşlarını, el uzatışını ,tutunarak ilk adımını atmasını , tutunacak yer aramasını koşulsuz sevgisini.
Yaşamda güzel şeylerde var diyorum kendime hem de çok güzel şeyler de var.Şiirler ve romanlar bizi mistik ruh hallerine sokan müzikler var.Dostlar ve arkadaşlar var.En zor zamanlarda yanında olan insanlar var.
Sayıları azalsa da varlar.Her zamanda olacaklar.Niye bilmiyorum nasıl bilmiyorum ama olacaklar daima olacaklar.
---------------------------------------------------------
Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu hayatta iyi şeylerde olduğunu bizlere hatırlatıyorsunuz..
Bu hayatta hala bir yerlerde güzel ve değerli insanların olduğunu hatırlatıyorsunuz.
Bu hayatta dost insanların halen bulunduğunu hatırlatıyorsunuz.
----------------------------------------------------------
Saygı ve selamlarımla.


 
Üst