Limon Sayı 260 (28 Şubat 1991)

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Ah bu Ortadoğu'nun hali ne olacak.Biri bitiyor biri başlıyor.Biri bitiyor biri başlıyor.
Yeni yılın ilk saatleri başladı ancak bu sefer İran da sokak eylemleri halen devam ediyor.Sanırım İbni Haldun un dediği gibi "coğrafya kaderimiz."
Hepimiz hatırlarız Lübnanın içler acısı iç savaşını , İran - Irak savaşı , Irak -Koalisyon savaşı yine Irak -ABD savaşı , sonra Suriye deki iç savaş sonra terör yine terör yine terör.Suriye de düşünün 650.000 tane ev tahrip olmuş milyona yakın insan hayatını kaybetmiş ve savaşın galibi kim.
2.Dünya Harbinden sonra Churchill'e sormuşlar savaşı kazandınız ne düşünüyorsunuz diye Churchill Londrayı göstermiş yerle bir olmuş vaziyette taş üstünde taş kalmamış " neyi kazandık " demiş.Savaşın galibi yok galiba."İyi bir savaş ve kötü bir barış olmaz" demiş Benjamin Franklin.
"Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir"demiş ulu önder.Mehmet Akifin "Allah bu millete ikinci bir İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin" sözü çok manidardır.
İnsanoğlu tabiatı gereği yıkıcı, yokedici , gaddar ,acımasız, zalim bir yaratık.Dünya tarihi bunun örnekleriyle dolu ne yazık ki.Dünya tarihi neredeyse salt savaş tarihidir.
Bu insanoğlu adam olmayacak pek umudum yok.Deccalı sağda solda boşa aramayın tam insanoğlunun kendisi.Şeytanı sağda solda boşa aramayın insanoğlunun ta kendisi.
Petrolü ve doğalgazı bol ülkelere demokrasi getirme görevini gönüllü olarak üstlenen emperyaller ağızlarına ne zaman DEMOKRASİ GETİRİYORUZ ,İNSAN HAKLARINI SAVUNUYORUZ DESELER geride milyonlarca ölüm ,kıyım ve yıkım kalıyor.
DEMOKRASİ GETİRİCİLERE ACAYİP ALLERJİM VAR.Aman getirmeyin kardeşim sizde kalsın hatta üstü kalsın.Alın demokrasinizi tepe tepe kullanın.Para için insanlara toptan kıymayın.
Paylaşım için teşekkür etmeye moralim kalmadı inanın.Çok teşekkür ederim.Saygılarımla.
---------
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Karikatür sanatının gücü işte bu;
tek bir karede sayfalarca yazılacak bir konuyu beyninize mıh gibi vuruyor...
Teşekkürler sevgili dostum.
İyi yıllar.
 
Üst