LeMan - Sayı 0744

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,321

LeMan - Sayı 0744
Leman Dergisi, 9 Şubat 2006 Tarihli 744. Sayısı
Fiyatı: 1 YTL
71 MB, 3500 px, 300 dpi, 16 sayfa, CBR



LEMN_744_kpk.jpg

(Yandex)

Tararken kenarlarında bilerek siyah ince şeritler bıraktım, zira bu da ciltçinin giyotinine kurban gitmiş dergilerden biriydi. Aşırı tıraşlanmış ve biraz eğri kesilmişti, ben bilgisayarda bir kez daha kırpmaya kalksam bazı yazılar okunmayabilirdi (Otomatik kırpma ve eğrilik düzeltme modunun zaten kafası karışıyor ve acayip sonuçlar çıkartıyordu, hele siyahı bol sayfalarda kafasına göre takılıyordu). Hiç alan kaybı olmasın diye kenarlarında siyah şerit bırakarak "olduğu gibi" taradım.

Bu arada 4. sayfada Kaan Ertem'in çizdiği "süper kahraman" "Erkut Abi"nin bandını görünce aklıma geldi. Bu Erkut Abi'nin enteresan cezalandırma yöntemleri vardı. Acaba bu dergileri yanlış tıraşlayan ciltçileri Erkut Abi'ye havale etsek onlara ne gibi cezalar verirdi? "Alın bunu götürün bir yıl boyunca saç, sakal ve tırnaklarını kendi giyotininde bizzat kendisi kessin, daha da aklı başına gelmemişse başka bir formül uygulayacağız"! (Bu arada E harfli pelerin bulmuş kendine!)

Erku_Abi_4.jpg


 
Son düzenleme:

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,698
47,945
700 lü sayıları senin taramalarınla arşivimize keyifle
sıralıyoruz sevgili Scanfan, çok çok teşekkürler..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,321
700 lü sayıları senin taramalarınla arşivimize keyifle
sıralıyoruz sevgili Scanfan, çok çok teşekkürler..



Teşekkür ederim sevgili "Melih 41". Bir tarihte siz, özellikle orta sayfaları içten pay bırakarak taramamı önermiştiniz, ama bunu hiçbir zaman yerine getirememiştim. Bu sayfaları Photoshop'ta birleştirerek orta sayfada cilt payına denk gelen yazı ve şekillerin düzgün görünmesini sağlamayı planlıyordunuz. Ama işte bu giyotin hataları yüzünden paylı tarasam bile bu mümkün olmayacaktı (bk.aşağıdaki örnek resim). Bu sayı yine iyilerinden. Bazıları öyle bir tıraşlanmış ki balonların içindeki yazılar hiç okunmuyor, dolayısıya espriler de hiç anlaşılmıyordu. Hiç olmazsa bu halini eksiksiz sunabilmek için kenarlarda siyah şerit bıraktım. Aslında estetik olarak fena da durmadı, zaten tam ekran CBR okurken farkedilmiyorlar bile. Keşke dergiler tekil sayılar halinde elimde olsaydı.


giyotin.jpg

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,321

Tesadüfen içe bükülmüş bir sayfa kenarı sayesinde dergi cildinin ne kadar hoyratça tıraşlandığını keşfettim. Şayet daha önce bir kesim daha yapmadılarsa bile dergiyi tüm kenarlarından tam 1'er cm. tıraşlamışlar. Yoksa buna hacamat edilmiş mi demeliydim!

Image-001.jpg

 
Son düzenleme:
Üst