LeMan - Sayı 0599 ( 2 Mayıs 2003)

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
12,043
318,372
AV0WAe.jpg




Saygılarımla.​
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Burjuva , küçük burjuva , burjuva özentisi , sonra kodamanlar geliyor katar katar.Bizde burjuvalaşma da dünya örneklerinde olduğu gibi olmadı.
Bizdekiler daha çok psikolojik olarak kategorize edilmesi gereken tiplemeler.
Bence burjuva anlam olarak zengini tam olarak karşılamıyor oda kodamana tam olarak oturmuyor.Kodamam kelimesinin tarihsel kökenlerini bilemiyorum ama rahmetli Levent KIRCA nın oturturum sözlerinden oluşmuş olabilir.:)
Dahası bizdeki feodal sistem kalıntısı AGA ları nereye oturturuz bilemiyorum.Haliye onlarıda bir yerlere oturtmak kategorize etmek gerekir.
Kent soyluluğun yerini bizde kısmen HEMŞEHRİCİLİK doldurur kanısındayım.Dolduramadığı yerlerde ise başka bir dolgu malzemesi üretmek iyi olur.Karadenizliyim , Egeliyim , Doğuluyum, Trakyalıyım.Garibim İç Anadolu bölgesi napsın İçtenim dese olmuyor.Dıştayım dese kabul görmüyor.
Bizde ki gelişme dünyanın hiç bir yerinde ki sosyal hareketliliğe uymuyor.Doğu tipi üretim tarzı deyip geçelim gitsin en iyisi.
Başkaca kuramsal bir yaklaşım getiremiyorum kendi adıma.
Ama mutlaka Ağalıktan , kodamanlığa , İş Adamlığından Para Babalığına tarihsel gelişimi içinde zenginlerimiz ve zenginliğin tarihi adlı bir kitap yazılmalı.Bu başarı hikayeleri çok motive edici olabilir.İlham verebilir.
Ulu Zeus'un büyük amcazadesi yüce Tsestus'un kayınbiraderi tarla farelerinden sorumlu Yunan Tanrısı Koyakyus'unda dediği gibi " yorum ve aşırı yorum gerçek anlam , verilmek istenilen mesaj, algılanan arasında bir tercih yapmak zorunda kalırsan işine geldiği gibi anla."
Ulu Koyakyus'un dediği gibi " para bende felsefe sende uğraş dur geçim derdiyle."
Değerli üstadımız Murtaza beye çok teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
 
Üst