Haiti'de Fırtına

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Geçtiğimiz ay Zagor'un Korsan Mağarası isimli öyküsünde, Moreno Burattini'nin, dişe dokunur tek yaratısı muhteşem Mortimer'ın Zagor'la-şimdilik-son randevusunu okuduk. Mortimer olağanüstü bir karakter. Müthiş. Ancak halihazırda başka elle tutulur sağlam düşman yok diye sık sık adamı hikayelere dahil edip işin suyunu çıkarmamak lazım diye düşünüyorum.

Korsan Mağarası'nda rastladığmız Dansör Guede, beni alıp çok eskilere götürdü. Hikaye, 1972-1973 yıllarında Guido Nolitta(Sergio Bonelli)'nın Zagor için yazdığı üç öyküden ikisinin geçtiği yerde, Haiti'de geçiyor ve o döneme ilişkin hatırı sayılır göndermelerde bulunuyor. O dönem hikayelerin ikincisinde tanıdık Guede'i. 89-92. sayılarda (Tay 149-156. fasiküller) yayınlanan Zagor tarihinin en trajik öykülerinden biri olan Sahte Din Adamı'nda Seminollerin efsane reisi Manetola'nın hüzünlü öyküsünün sonunda, Britannia yarımadasından Bosambo ve Çiko ile kurtulmayı başaran Zagor'un yolu Haiti'ye düşer. Burada yaşadığı bir dizi maceradan sonra Zagor tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve Mısırlı Hammad'la tanıştığımız Müthiş Dövüş isimli öyküyle Haiti serüveni sona erer. Mısırlı Hammad, yine son Mortimer macerasının başat karakterlerinden biriydi ve hikayede Müthiş Dövüş isimli öyküye hatırı sayılır göndermeler vardı. 95-99.sayılarda(Tay 179-190. fasiküller) yayınlanan bu efsane öykü üzerine zamanında uzun bir inceleme yazmıştım.

Haiti dönemi hikayelerinin ilki olan Haiti'de Fırtına, bazı özellikleriyle Zagor evrenine ters düşer. Zagor ve dostları Haiti yakınlarında tutuldukları fırtınadan güç bela kurtulduktan sonra, onları Haiti kıyılarında zararsız bir dini ayin yapan Haitili yerliler karşılar ve dostluk gösterirler. Ancak aniden ortaya çıkan bir grup beyaz adam sahildeki tüm yerlileri katleder ve birine işkence ederler. Bütün bunlar olurken Zagor neredeyse hiç tepki göstermez. Daha sonra beyaz adamların entrikalı sözlerinden etkilenen Zagor, O'Keefe isimli yörenin bu zengin beyaz işadamının emrine girer. Hem de adamın sözde kaçırılmış oğlunu kurtarmak için Haitili yerlileri katletmek üzere! O'keefe'in oğlunun tutulduğu söylenen başka dini ayinlerin yapıldığı yerleri de basarlar ve ciddi katliamlar yaparlar. Zagor bu katliamlara bir şekilde ortak olur. Hatta son operasyonda önden gidip “çeteye” yolu açmak üzere zenci yerleşimlerine giren Zagor'un işini bitirmesine fırsat verilmeden çete yerleşkeye girerek katliama başlar. Zagor şaşırtıcı bir soğukkanlılıkla bu katliama da seyirci kalır. Kendisine bu ayinlerde insan kurban edildiği söylenmesine rağmen Zagor sürekli kurban edilen herhangi bir insana rastlmamasına rağmen sadece içindeki garip bir kuşkudan bahsetmekle yetinir. Nihayet, Dansör Guede'in evine yaptıkları baskında Guede'in ikazlarıyla biraz kendine gelir. Sonrasında bildiğimiz Zagor'umuza dönüşür yavaş yavaş.

041fasikl161164.jpg

Haiti'de Fırtına isimli maceranın başladığı 161. fasikülü de içeren 41 numaralı cildi kapağı. Tay Yayınları, 1973.

Nolitta Haiti'de Fırtına'da sanki Zagor üzerinde bir çeşit denemeye girişmiş gibidir. Bildiğimiz Zagor evrenini tersyüz etmeye kalkışmış ama ortaya son derece itici insanı tereddütte bırakan bir Zagor hikayesi çıkarmış. Düşmanlarının bile öldürülmesine zorunlu kalmadıkça fırsat vermeyen Zagor'umuz, zavallı yerlilerin katledilmesine bizzat ortak olmakla kalmamış, bir de bu vahşetin sahiplerinin emrine girmekte tereddüt etmemiştir. Yalan söyledikleri bariz bir biçimde belli olan çetenin işine, en kibar deyimle “burnunu sokmamıştır”. Oysa Çiko'ya, O'keefe'in ateş ederken gözlerinde gördüğü şiddetten ve olaylardaki terslikten sıkça sözeder. İçinde onu asla yanıltmayan ters bir duygudan bahseder, ama ilk defa o duyguyu dinlemez. Sonuçta olayların gidişatını değiştiren, intikamlarını bizzat kendileri alan Bokorlar ve katledilen ada yerlileri olur. Zagor bir direğe bağlı biçimde olayları seyretmekle yetinir. Bu arada yaptığı dişe dokunur tek icraat O'keefe'in oğlunu O'keefe'ten “kurtarmak” olur!

166karaby.jpg

Kara Büyü başlıklı 166. sayının kapağı. Tay Yayınları, 1973

Sahte Din Adamı ve Müthiş Döğüş isimli iki efsane macera arasına yerleştirilen bu aykırı öyküyü Nolitta'nın hiç yazmamış olmasını dilerdim. Sırasıyla, Franco Donatelli, Franco Bignotti ve Ferri'nin çizgilerine emanet edilen üç maceranın en bahtsızı Bignotti'ye nasip olmuş. Bence Bignotti Mister No'ya ve esseGesse'lere ne kadar muhteşem bir hayat veriyorsa Zagor'a da o derece yakışmıyor. Bignotti bir Zagor çizeri değildir benim gözümde. Sanki bu teoriyi destekler gibi üçlemenin en bahtsızı olan hikaye de Bignotti'ye çizdirilmiş. Keşke Haiti'de Fırtına başka türlü yazılsaymış.

Her ne kadar Haiti'de Fırtına insanı biraz karamsarlığa sürüklüyorsa da, ardından gelen Müthiş Dövüş isimli müthiş macerada yine bildiğimiz efsane Zagor hikayelerinden birini patlatmış üstat. Üstelik Yılan Kaptan'la, Hammad'la, Kaptan Fishleg ve ekibiyle birlikte ve Ferri'nin eşsiz çizgileri eşliğinde Zagor'un en çok akılda kalan öykülerinden birini okuyorsunuz ve rahmetli Nolitta'yı affediyorsunuz.

Haitide Fırtına, 1973
Yazan:Guido Nolitta
Çizen:Franco Bignotti

Bonelli, 1973:
Sayı 92 : Haiti'de Fırtına
Sayı 93 : Vudu
Sayı 94 : Büyü Gecesi
Sayı 95 : Zombi

Tay yayınları, 1973:
Fasikül 161 : Haiti'de Fırtına
Fasikül 162 : Vudu
Fasikül 163 : Zor Karar
Fasikül 164 : Ölüm Baskınları
Fasikül 165 : Korkunç Gerçek
Fasikül 166 : Kara Büyü
Fasikül 167 : Kanlı Kader

2. Tekrar: Cilt 220-223

3. Tekrar: Mavi Dizi Sayı 93-95

Selamlar
Lami Tiryaki
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
Bu tür yorumları okuyunca aslında pek kendimi iyi hissetmiyorum. Ben bu macerayı okurken Zagor fasikül arasına Tom Braks fasiküllerinden sıkıştırmışım galiba.. Hay Allah şimdi yeniden okumak gerekli.. Üstelik ön yargılı olacağım.. Ama yine de bu incelemenin çok iyi olduğunu söylemem lazım.. Birde bahsettiğiniz karakterleri şöyle gözlerindeki öfke pırıltıları ile birlikte görebilseydik, Çiko ve diğerlerini sanırım daha bir hoş olurdu.. Birde konun açıldığı başlık Yeni çıkan yayınlar-Lal başlığı altında.. Bunun yerini değiştirmek lazım sanırım.. Teşekkürler.. Sevgiler..
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Bu tür yorumları okuyunca aslında pek kendimi iyi hissetmiyorum. Ben bu macerayı okurken Zagor fasikül arasına Tom Braks fasiküllerinden sıkıştırmışım galiba.. Hay Allah şimdi yeniden okumak gerekli.. Üstelik ön yargılı olacağım.. Ama yine de bu incelemenin çok iyi olduğunu söylemem lazım.. Birde bahsettiğiniz karakterleri şöyle gözlerindeki öfke pırıltıları ile birlikte görebilseydik, Çiko ve diğerlerini sanırım daha bir hoş olurdu.. Birde konun açıldığı başlık Yeni çıkan yayınlar-Lal başlığı altında.. Bunun yerini değiştirmek lazım sanırım.. Teşekkürler.. Sevgiler..

savok dostum yazılarımda spoiler uyarısı yapmamışsam genellikle öykü detaylarına fazla girmem. Okumanın keyfini kaçırmamak lazım. Ancak burada istisnai bir durum-Zagor'un aykırı davranışlarına örnek olması-açısından bir kaç sahne anlatmak zorunda kaldım. Öyküyü okuduğunda keyfini kaçırmadığını farkedeceksin zaten. Aslında burada anlatılanlar Sahte Din Adamı ve Müthiş Dövüş öykülerini bağlamak için araya sıkıştırılmış hissi veren bir macera. Bazı karelerde sık sık önceki öyküye göndermeler var. Asıl devam hikayesi Müthiş Dövüş'te başlıyor. Ancak ara hikaye yazayım derken Nolitta işin dozunu kaçırmış biraz.

İlgili panellerden örnek olmamasının iki nedeni var. Birincisi onları koyabilmem içi evde olmalıyım, şu an evde değilim :) İkincisi yazıda da belirttiğim gibi Bignot-Zagor çizimlerine pek içim ısınmadığı için gerek te yok bence. O duyguları sadece Zagor'un anlatılarında yakalıyabiliyorsunuz. Karikatürümsü Zagor, O'keefe çizimleri çok çekici değil. Yine de akşam bir şeyler koymaya çalışırım.

Nihayet yazının yeri. Sayının Lalkitap'tan yıllar önce çıktığının farkındayım. Ama sonuçta Korsan Mağarası'yla(yeni yayın) bağlantılı olduğu için ve öyküyü okuduktan sonra son Mortimer macerasını okumak gereği olduğu için buraya koydum. Yine de uygun görülen bir yerlere konulabilir tabii.

Keyifli okumalar dilerim...

Selamlar
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
Yakınmam seninle ilgili değil, kesinlikle benimle ilgili.. Bu şekilde üst düzeyde algılayamadığım için kendime serzenişte bulunuyorum.. Keşke senin gibi yazan üç beş dostumuz daha olsa.. Başlık konusunda ise Zagor başlığı altına almak yeterli sanırım..
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Yakınmam seninle ilgili değil, kesinlikle benimle ilgili.. Bu şekilde üst düzeyde algılayamadığım için kendime serzenişte bulunuyorum.. Keşke senin gibi yazan üç beş dostumuz daha olsa.. Başlık konusunda ise Zagor başlığı altına almak yeterli sanırım..

Üstadım, alçak gönüllülük gösteriyorsunuz. Burada yaptığınız paylaşımlar-pek çok arkadaşınki gibi-bence üstün kaliteye sahip. Yazdıklarımın yansımaları biraz benim karakterimle alakalı. Sevdiğim bir kitabı okurken konsantrasyonumu üst düzeyde tutarım. Kesinlikle zaman geçirmek ya da okumuş olmak için okumam. Sevmediğim yayınları okumuyorum mesela. Hem zamanım kısıtlı, hem de yüzeysel olarak okumak zorunda kaldığım için, o yayının hakkını ver(e)mediğimi düşünüyorum. O nedenle detaycıyımdır yani. Bundan ziyadesiyle hoşlanıyorum. Okuyup çok sevdiğim bir öyküyü paylaşmak benim bir başka hobim. Beni çok heyecanlandıran bir şeyler varsa başkalarınında bundan mahrum kalmaması gibi tuhaf bir inanca sahibim. Ayrıca heyecanlanarak okuduğum bir detayı paylaşmayınca içime sığmıyor, sanki bana sıkıntı veriyor. Eh, biraz yazarlığımda olduğunu hesaba katarsak bir şeyler çıkıyor ortaya. Eminim buradaki çoğu arkadaş ta benim bu huylarıma sahiptir.

Konu yerleşiminde kahramanların başlığı altında genellikle taranmış maceralar olduğu ve başlıklar çok fazla olduğu için bu tür editoryal yazılar kısa zamanda arada kaybolacakmış gibi geliyor. Kafadan o forumun o alt bölümünün taramalara ait olduğu gibi bir kanıya varmışım yani. Mümkün müdür bilmiyorum ama bence taramaların dışında editoryaller için de ayrıca bir forum alt bölümü olmalı ve hakkında yazı yazılan kahramanlara ait olmalı. Hatta Çizgi Roman Ansiklopedisi bölümü bu hale getirilebilr mi diye düşünmedim değil.

Selamlar
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
Lütfen hoşlandığınız kitapları bizlerle paylaşmayı sürdürün. Evet inceleme, deneme ve editoryal çalışmaların yeri için bir araştırma yapmalı.. En kısa zamanda bu konu ile ilgileneceğim.. Selamlar..
 

altintepehakan

Yeni Üye
23 Ara 2009
88
31
Sevgili Lami Tiryaki, 1970'lerin ilk yıllarıydı. Malumaliniz o dönemde filmlerin "gala"ları yapılırdı. Ağabeyim bir sürpriz yaptı ve beni Ankara'da Maltepe sinemasına götürdü ve o gece Zagor filminin Ankara galası vardı. Çizgi roman severlerin doldurduğu salona aktörler çıktı ve konuşmalar yapıldı, seyircilerin soruları yanıtlandı. 10 yaşından önce tanık olduğu bu Zagor olayından maalesef fazla birşey zihnimde kalmadı tek hatırladığım "Evet bu film, Zagor'un basılan bir macerasından yola çıkarak hazırlandı" şeklindeki cevaptı... Güzel bir hatıra olarak kaldı. Tabii şimdi eski medeni Ankara ve Maltepe sinemasının yerinde yeller esiyor... :)
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Sevgili Lami Tiryaki, 1970'lerin ilk yıllarıydı. Malumaliniz o dönemde filmlerin "gala"ları yapılırdı. Ağabeyim bir sürpriz yaptı ve beni Ankara'da Maltepe sinemasına götürdü ve o gece Zagor filminin Ankara galası vardı. Çizgi roman severlerin doldurduğu salona aktörler çıktı ve konuşmalar yapıldı, seyircilerin soruları yanıtlandı. 10 yaşından önce tanık olduğu bu Zagor olayından maalesef fazla birşey zihnimde kalmadı tek hatırladığım "Evet bu film, Zagor'un basılan bir macerasından yola çıkarak hazırlandı" şeklindeki cevaptı... Güzel bir hatıra olarak kaldı. Tabii şimdi eski medeni Ankara ve Maltepe sinemasının yerinde yeller esiyor... :)

Arkadaşlar bakar mısınız? Bu çok dikkatli okunması gereken bir mesaj. Türkiye'de bir çizgi romanın filmi çekiliyor. Filmin, İstanbul dışında "galası" yapılıyor. Sanatçılar geliyor. Soru-cevap yapılıyor. Bazan benim gibilere "dinazor, muhafazakar vs" filan diyorlar. Bizimkisi nostalji tutkusu, eski tüfek olma hevesi filan değildir. Bizler, benim yaşıtlarım ve dahi büyüklerim, işte böylesine müthiş zamanlar yaşadık. Böylesine güzelliklerle büyüdük. Sinemada Tarkan filmini izlerken Kartal Tibet'le bütünleştik birleştik her birimiz birer Tarkan olduk. Şimdiki zamanda hangi sanat eserine nasip oluyor böylesi? Malesef o zamanların büyüsü yok artık. Bu kapitalist, yeni dünya düzeninde olması da imkansız.

Dostum sen Zagor filminin galasını yaşamışsın. Bana da DVD'sinin piyasaya çıkmasını ve hem filmin hem de bizzat yaratıcılarının Türkiye macerasını birebir yaşamak nasip oldu. Bildiğiniz üzere 2010 yılında 1001 Roman Yayınevi'nin girişimleriyle Bonelli ailesinin Zagor üyelerinin ağırlıkta olan bir bölümü bir haftalığına ülkemizi ziyaret ettiler. Gallieno Ferri, Moreno Burattini, Marco Verni, Gianfranco Manfredi ve İtalyan yayıncıların da aralarında olduğu bu grupla 06 Kasım 2010 günü TÜYAP Kitap Fuarı'nda ben de birlikte olma şansı yakaladım. Üstelik o gün Zagor filmlerinin(DVD'lerinin) yeniden piyasaya çıkmasının şerefine dünya yüzünde Zagor'u oynamış tek sinema sanatçısı sevgili Levent ağabey(Levent Çakır)'da oradaydı. Bitmedi. Ersin Burak'ta oradaydı. Bitmedi, Ömer Muz oradaydı, Hızır Bey'in yaratıcısı Talat Gürel oradaydı. Ümit Kaptan'ın yaratıcısı sevgili Hakan Karabey oradaydı. Ve hepsinden önemlisi biz, yüzlerce Zagor'sever oradaydık.

Buyrun o günleri yeniden hatırlayalım.

ferrileventcakirgancarloorazilamitiryakitamerozcan.jpg

Soldan sağa:Ferri(Zagor'un karakter yaratıcısı), Levent Çakır, Giancarlo Orazi(Zagor'un İtalya'daki yayın sorumlularından), naçizane bendeniz Lami Tiryaki, 1001 Roman temsilcisi Tamer Özcan

Devamı aşağıda...
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
dsc0139.jpg


Zagor'u yaratan ve ona etiyle kemiğiyle can veren iki dev: Gallieno Ferri ve Levent Çakır.

leventcakirveferri.jpg

İki ustanın birr başka pozu.

leventcakirveferri2.jpg


leventcakirveferri3.jpg


devamı aşağıda...
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
sdc13156.jpg

Soldan sağa: Graziano Romani, Lami Tiryaki ve Moreno Burattini

Graziano Romani Zagor için bir albüm yapmış. Çİft plak verisyonu benim koleksiyonu süslüyor:
sdc13184.jpg

Zagor, King of Darkwood

sdc13188.jpg


devamı aşağıda...
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
sdc13157.jpg

Canlı Zagor, Levent abiyle brlikteyim.

sdc13161.jpg

Büyük usta Ersin Burak'la birlikteyim. Keyfi hayal edebiliyor musunuz?

sdc13162.jpg

Bir yanımda Büyülü Rüzgar'ın yaratıcısı Gianfranco Manfredi, öte yanımda Tarkan pozuyla Ersin Burak. İşte bu sahneyi yaşamak nasip oldu bana!

sdc13163.jpg

ve sevgili Ömer Muz'la birlikteyim.

devamı aşağıda...
 
Son düzenleme:

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
sdc13172.jpg

Ümit Kaptan'ın yaratıcısı sevgili Hakan Karabey ile birlikteyim.

sdc13181.jpg

Zagor ile çok özel bir poz.

lamitalatgureli.jpg

Lami Tiryaki Hızır Bey'in yaratıcısı sevgili Talat Ağabeysi Talat Güreli ile birlikte.

sdc13160.jpg

Marco Verni benim için kendi çizdiği Mortimer'lı macerayı imzalıyor.

devamı aşağıda...
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
Ben de uzun zamandır zagor baltası yapmayı planlıyordum (Thor çekici yaptım üzerinde biraz daha oynarsam birebir yapabilirim zaman meselesi) kışa kalmadan hayata geçireceğim. Basit gibi görünse de fizik kurallarını takmayan bir tasarımı var. Sap kısmının ağır olması gerekli ki dengeli olabilsin. Taş kısmı için çok fazla taş biriktirmiştim ama taşın büyüklüğüne göre dengeli olmadı. Blok olarak sert plastik buldum o formu vermek çok zor olacak ama ben zoru severim. Denge kısmını çözdüğümde seri imalata geçebiliriz. Bu, Türkiye'de ilk olacak.:)
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
sdc13170.jpg

Cemi cümle birarada :)

zagorseverlerleventcakirla.jpg

Zagorseverler Levent abileriyle birarada. Levent abi çok alçak gönüllüi çok hoş sohbet bir insan.

ustalarbirarada.jpg

Ustalarla birarada bir de panel yaptık

sdc13167.jpg

Zagor ve manevi babası Wandering(Gezgin) Fitzy ile beraberim.

sdc13164.jpg

Türkiye'nin en ünlü Zagor bloğu Zagor'un Sözü Bu! sitesinin sahibi sevgili "Sıtkı Sıyrıl"la birlikteyiz.

sdc13159nxn.jpg

Ferri, benim için, kendi çizdiği maceraları imzalıyor.

yasarilhanlamisadikonur.jpg

Çizgiroman severler o gün pek şendik :)

Hoşçakalın
Lami Tiryaki
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
Haiti'de kopan fırtına bak nerelere götürdü bizi..
Bilgisayarın belleklerinden kurtulup insanların merakına doğru güzel bir yolculuk oldu..
Teşekkürler..
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Çizgi romanlardaki esinlenmelerin bir örneği de Zagor'daki Mortimer karakteridir.

Mortimer, Sherlock Holmes'teki Moriarty karaketerinden esinlenilmiştir ve iyi de edilmiştir.

Sevgili Lami Tiryaki 'nin değindiği gibi suyu çıkarılmasa iyi olur. Ben, sonsuza kadar yaşayan ve bir türlü ölmeyen kötü karakter sevmem. Hele ikide bir diriltilmelerine suratımı ekşitirim:). Kötülerin bir kereye mahsus olarak ölmediklerinin anlaşıldığı ve ikinci bir maceralarının işlenmesi çok çok seyrek olması halinde ilginç olur ve olmuştur ve ama bu kez kesin ölmesi lazım. Ama işin suyu çıktı ve olay ilginç olmaktan uzaklaştı. Konu sıkıntısı çeken herkes defalarca bu konuyu işleyince iş ilginç olmaktan çıktı, gına getirdi resmen.

Haiti macerasını okuduğum zaman ben de bu macera Zagor'a yakışmıyor, nasıl oldu diye böyle bir macera yazdılar demiştim.

Bir kaç yıl önce Ankara'da Fantastik Türk Sineması şenliği düzenlenmiş ve koşa koşa gitmiştim. Tasavvurlarımla örtüşmeyen ve hayal kırıklığı yaşatan bir olaydı. Şöyle ki, katılımcı sayısı ve gösterilen ilgi beklediğimin çok altındaydı. Halkın ilgisini kastediyorum. Maalesef sanata düşkün bir millet olamadık henüz. Düzenleyenlerin iyi niyetli olduğu açıktı ama daha varsıl bir sponsor bu gibi etkinliklerin sürekliliği için şart sanırım.

Etkinliğin en hoş tarafı Yılmaz Atadeniz'in hala unutamadığım sıcak kişiliği ve tarihi Türk filmleri üzerine yaptığı çok hoş sohbet ve anılardır. Zagor filmlerinin aktörü Levent Çakır ile etrafın kalabalık olmamasından istifade iki saat kadar sohbet etme imkanım oldu. Onun da anılarını ve içten, sıcak anlatımlarını keyften dört köşe dinledim. Film DVD lerini imzaladı benim için.

Daha anlatacak çok anım oldu ama

Tadında bırakayım:)

Teşekkürler sevgili Lami Tiryaki
 
Üst