20.07 Kıbrıs Barış Harekatinin Yıldönümü

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,621
İzmir
kibris-baris-harekati.jpg

1974kibris2023.gif

Ordumuzun 36 yıl önce yaptığı zulmü durdurma harekatının yıl dönümünü kutlarım.

Bu yılki kutlama etkinlikleri:
Kıbrıs Türk halkı, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatınının 36. yıl dönümünü ''Şafak Nöbeti'' ile karşıladı.
KKTC Dış Basın Birliğinin fikir babalığında gelişen organizasyonla 19 Temmuzu 20 Temmuza bağlayan gece yarısı Yavuz Çıkarma Plajı'nda toplanan kalabalık, 36 yıl önce adaya barış ve Kıbrıs Türküne özgürlük getiren anı ''Şafak Nöbeti'' ile bekledi.
Etkinliğe, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş da bir süre katıldı.
Kıbrıs Barış Harekatında çıkarmanın yapıldığı Yavuz Çıkarma Plajında gece yarısı toplanan katılımcılar, açılış konuşmalarının ardından Bülent Ortaçgil ve Yasemin Kumral'ın şarkılarıyla ''aydınlık günlerin gelişini'' kutladı.
Katılımcılar, konser alanından ellerinde meşalelerle plaja yürüyerek, sahildeki kamp ateşleri eşliğinde bekleyişe geçti.
Bir saatlik sembolik sessiz bekleyişte sadece sanatçı Volkan El'in neyine üflediği nağmeler duyuldu.
Ardından, Yakındoğu Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesinin gemileriyle Yatçılar Federasyonunun yatları kıyıya yanaşarak fenerlerini yakıp sirenlerini çaldı. Daha sonra havai fişekler atıldı ve görsel şölen başladı.
20 Temmuz 1974'de adaya Yavuz Çıkarma Plajından çıkan gaziler, gemilerle gelerek, sahilde bekleyen Mücahit gazilerle kucaklaştı ve beyaz güvercinler havaya bırakıldı.
Etkinlik, KKTC Din İşleri Başkanı Yusuf Suiçmez'in sabah ezanını sahilde okuması ve şehitlerin ruhları için dua okunmasıyla tamamlandı.
 
Son düzenleme:

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,869
13,462
benim doğduğum sene bizim burdan 20 kişi gitmişti demek koskaca 36 sene geçmiş aradan
 
Üst