3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun!

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,913
İstanbul
Zor şartlar altında bile halkın haber alma özgürlüğü için mücadele eden tüm basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun. Medyasının % 95'inin satın alınmış olunduğu bir ülkede; fikri hür yarınlar için basının gerçek anlamda özgür olduğu bir gelecek diliyorum.

3.png
 

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
356
4,082
Evren
Basının bağımsız ve özgür olabilmesi için radikal demokrasi uygulanmalı. Tüm sermayedarlar ve devlet tamamen bu alandan çıkarılmalı ve habercilik asıl meslek sahiplerinin olmalı. 12 Eylül faşist anayasasında işe yarar tek şey buydu ve ilk değişen madde de bu oldu.

Şimdi özgür basın internet üzerinden habercilik yapmaya çalışıyor ama bu platformun sunucularıda malum egemen güçlerin elinde. Twitter olayındaki gibi büyük para babaları her türlü mecrayı satın alıp istedikleri kuralları koyabiliyorlar. Youtube de istediği içeriği kaldırabiliyor. Elbette denetim olacak ama gerçeği özgürce ve artı-eksisi ile aktaracak haber kanallarımız mutlaka olmalı. Eğer sermaye ve egemen güçler basın camiasında olmaya devam ederse biz asla CNN Türk'ün pelikanlarından, A Haber'in ver mehterinden kurtulamayız.

Yaşasın mangal yürekli gazetecilerin onurlu mücadelesi!
 

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362


Fuzûlî'nin şu sözünü kendimce uyarlayayım: "Söylesem forumda siyasete girmiş olurum, sussam gönül razı değil."

Bir şeyler yazıp çizdim ama bu nedenle geri sildim. Günümüzde basın ve medya tüm dünyada, Orwell'in 1984 isimli romanında bahsettiği "Big Brother'ın (Büyük Birader'in)" kontrolünde...
Azınlıkta olan dürüst emekçilere selam olsun.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,165
4,978
Basının gerçekten özgür olduğunu görme dileklerimle... Emekçilerine kutlu olsun!
 
Üst