1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı Kutlu Olsun.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,861
Tüm çalışanların, emekçilerin (ve emeklilerinin) bayramı kutlu olsun.

Emeğin karşılığının insanca yaşamak için yeterli olacağı bir dünya özlemiyle,

1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramı kutlu olsun.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep


1 Mayıs’ın yaratıcısı olan dört yiğit işçi önderi Albert PERSONS, Adolph FISCHER, George ENGEL ve August SPIES, 1 Mayıs 1886 yılında 8 saatlik iş günü mücadelesinde önderlik yaptıkları için "Amerikan adaleti” tarafından idam edildiler.
Albert PERSONS isimli işçi, özür dileme şartıyla affedileceğinin söylenmesi üzerine, mahkeme heyetinin karşısında tarihe geçecek sözlerini söyledi: "Bütün dünya biliyor suçsuz olduğumu. Eğer asılırsam cani olduğumdan değil, emekçi olduğumdan asılacağım."


ALBERT PERSONS'UN MEKTUBU
Yavrularım, Elveda!!...
“Bu kelimeleri yazarken adlarınızın üstüne gözyaşlarım damlıyor...
Bir daha hiç karşılaşmayacağız. Ah, sevgili çocuklarım, nasıl içten, derinden seviyor sizi babacığınız. Bir gün zaten gidecektim… Ama şimdi daha mutluyum. Babanızla gurur duyabilirsiniz. Bir gün diyeceksiniz ki bizim babamız haklıydı ve gitti.
Sevdiklerimiz için yaşamakla gösteririz sevgimizi ve gerektiğinde sevdiklerimiz için ölmekle de gösterebiliriz sevgimizi... Ben tüm bir insanlık için var olduğumun bilincindeydim.Size de böyle bir misyon emanet ediyorum yavrularım.Kendiniz için değil tüm insanlık için var olun.Mücadeleniz hep haksızlığa uğrayanlar için olsun.Böylece insanlık size minnattar kalacaktır.
Gurur duyabilirsiniz çocuklarım… Babanız haklı bir dava için gidiyor. Hiç bir zaman hayat böyle geldi böyle gidiyor demeyin. Erdemli ve cesaretli olun.
Korkmayın hiçbir zaman! Erdeminiz size cesaret verecektir. İyilikleriniz hiç unutulmayacaktır. Dünya var oldukça geride bıraktığınız şerefli yaşam başkaları tarafından anılacaktı. Anılmayacağını bilseniz bile siz iyilik, doğruluk ve adaletten ayrılmayın.
Sevgili evlatlarım hayattan hiçbir zaman nefret etmeyin. Tanrı bize insanca yaşayalım diye bu dünyayı verdi. Sorumlusunuz yavrularım! Haksızlıkların karşısında durun, sessiz kalmayın.
Benim hayatımı ve doğal olmayan haksız ölümümü başkalarından öğreneceksiniz. Babanız, özgürlük ve mutluluk uğruna gönüllü olarak canını vermiş bir kurbandır.
Size miras olarak şerefli bir ad ve tamamlanacak bir görev bırakıyorum... İnsanları sevin, haksızlık yapmayın, yapana da ses çıkarın!!
Babanız şerefli bir insan. Onun adına örnek olun. Onu koruyun, bu yolda yürüyün. Kendinize karşı doğru olun, o vakit başkalarına karşı sahte olamazsınız. Yaratıcı, uyanık ve neşeli olun...
Çocuklarım, değerli varlıklarım; bu mektubu yalnız sizin için değil, daha doğmamış çocukları için ölen birçok kişinin ölüm yıldönümlerinde de okumanızı istiyorum.
Alıntı Yavrularım, elveda...”
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Whats_App_Image_2018-05-01_at_12.21.26.jpg


Tüm emekçilerin, birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlu olsun.​
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Bütün İşçilerin , emekçilerin , çalışanların emeğiyle hayatını yoğuran o değerli insanların bayramını en içten duygularımla tebrik ederim.
Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın özellikle üzerinde durduğu " sınıfsız ve ayrıcalıksız kaynaşmış " idealize bir dünya olabilme temennisiyle...
Her insan şuurlu olmak zorundadır.İşine emek verdiği kadar kendisine de emek vermeli ve her yönüyle kendisini eğitmeli yaşadığı dünyanın ekonomik ve siyasal düzlemini anlamaya çalışmalıdır.
Bu vesile ile kendisi üzerinde çalışan kendisine emek veren her insanın da bayramını kutlarım.
Dostça ,kardeşlik içinde , sevgiyle , ayrıcalıksız bir dünya dileklerimle.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,968
En güzel bayram bu gün, en güzel bayramlıklarımızla bayram alanlarına... Ülkemizin ve tüm dünya emekçilerinin bu en güzel bayramı kutlu olsun! "Çizgi Diyarı" emekçilerinin de... ki o emekçiler "Çizgi Diyarı"nın tüm üyeleridir. Selam olsun!
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Emeğin değerinin bilindiği, eşitsizliğin bittiği, adil ve özgür bir dünyayı dayanışma ile kurabilme umuduyla "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlu olsun.

1-May-s-Afi.png
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Şiddetin ,kötülüğün ,liyakatsizliğin, gelecek kaygısının olmadığı bir dünya temennisiyle bütün emekçilerin bayramını kutlarım.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,336
hiçbiryerde :)
Güzel bir gün oldu kendi adıma,
fakat tam olarak değil! Ülkemde
yabancıların yaşadığı sorunları
gördükçe ( yerlilerin yaşadıklarını
zaten biliyoruz diyeceğim ama onları
da tam olarak biliyor muyuz emin
değilim) canım sıkılmıyor değil...
Ne bayram kutlaması oldu ama :):)
 
Üst