18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun...

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,845
137,149
1854234-kc0_GGb.jpg


* Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki
bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur.
Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil,
bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım. (Mustafa Kemal Atatürk)

* Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir.
Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)

Tarihimizde büyük önemle yer alan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin bugün 103. yıl dönümü.
Bu kutlu gün de başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,
kanıyla,canıyla herşeyini ortaya koyan bu milletin, şehit evlatlarının şanlı ruhlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.
Herkese kutlu olsun.


 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep


Mustafa Kemal'in askeri dehasını ortaya koyduğu Çanakkale Savaşı'nın hiç bilinmeyen yönleri...
O olmasaydı... O, yaşamını hiçe sayarak süngü takmış askerinin önünde hücum emri vermeseydi... Ya da bu süngü hücumlarından birinde göğsünde patlayan şarapnel misketi cebindeki saati parçalamayıp da O'nu bizden koparmış olsaydı bu savaş gene kazanılabilir miydi? Büyük olasılıkla evet! Çünkü O yalnız değildi. Çoğu gönüllü yüzlerce, binlerce, on binlerce Mustafa Kemal; bütün bir millet vardı Çanakkale'de, ama itiraf edelim: O olmasaydı ne bir Kurtuluş Savaşımız olurdu ne de bir Türkiye Cumhuriyetimiz!
Cesaret ve kahramanlığın destanı olan Çanakkale Savaşı, sonuçları bakımından tarihimizde bir dönüm noktası oldu. Çanakkale'de kazanılan beklenmedik zafer ülkenin kaderini değiştirdi ve tarihe benzersiz bir kahraman kazandırdı: Mustafa Kemal.
Gazeteci-yazar Orhan Karaveli, işte bu destansı savaşı anlatıyor. Mustafa Kemal'in komutasındaki askerlerden biri olan Hasköylü Tevfik'in
99 yıl önce cephede tuttuğu güncesini ilk kez gün yüzüne çıkararak okurla paylaşıyor. Ve Mustafa Kemal'in askeri dehasını ortaya koyduğu Çanakkale Savaşı'nı hiç bilinmeyen yönleriyle ele alıyor.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
Cumhuriyetimiz ve bizlere sağladığı özgürlüğümüz, modern, çağdaş bir hayat. İnsan hak ve hürriyetleri. Esaretten kurtuluşumuzun savaşı. Büyük atamız, dünya lideri her şeyimiz Mustafa Kemal'i ve kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi hatırlıyor ve minnet duygularıyla anıyoruz.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Bu vatanı bizlere bırakmak için canlarını hiçe sayarak çarpışan yiğit komutan ve askerlerimizin hepsini rahmet ve minnetle anıyorum-iyiki vardınız Allah bu yüce millete bir daha işgal ve istila yüzü göstermesin daima hür,bağımsız ve aziz eylesin -(günümüzün yiğitleri mehmetçiğimizi-(komandolarımızı -jöh-pöhlerimizi ve adını sayamadığım vatan erlerinide şüran duygularıyla anıyor başarı ve zaferlerinin daim olmasını diliyorum.
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,984
Çanakkale zaferimizin 103.yılında,bu toprakları vatan yapan başta ulu önder Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı,minnet ve şükranla anıyorum..
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,113
İstanbul
Çanakkale kara ve deniz zaferlerini bize yaşatanlara minnet ve rahmet dilerim.
Dikkat ettiniz mi bilmem, resmi kurumların büyük çoğunluğunun kutlama törenlerinde Atatürk'ün adı anılmıyor.
İnadına Cumhuriyet, inadına Atatürk.
 

huge

Çeviri & Balonlama
6 May 2015
967
30,245
fethiye
Çanakkale geçilmez !!!!!! Tüm şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere rahmetle anıyorum. Mekanları Cennet osun, Çanakkale zaferimizin 103.yılında kutlu olsun tüm ulusumuza. Ne mutlu TÜRKÜM diyene.
 

abdullahersoy

Aktif Üye
19 Ocak 2012
311
667
Dön ardına bir bak hele
Neler vardır dünlerinde
Dar boğazda Çanakkale
Tarihin en zor meydanı!
Çanakkale ve gelibolu savaşlarında yer alan bütün şehit, gâzi ve en alt rütbelisinden en yüksek kademedeki komutanına kadar hepsini rahmetle hatırlıyor, bu vatanda hür ve korkusuzca yaşamamızı sağlıyanlara çok borçlu olduğumuzu , onların yaptıklarını asla ödeyemeyeceğimizi ifade ederek zaferimizi tebrik ediyorum,
Ha, Gazi Mustafa Kemalsiz Çanakkale olur mu ? onu sizlerin idrak ve anlayışınıza sunuyorum. Unutulduğun gün öldüğünü anla, sakın unutturma, unutturursan unutulursun !
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,449
güney
''Bedir'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi''
Bizlere böylesine şanlı bir destan ve vatan bırakan tüm çanakkale şehitlerini rahmetle yad ediyorum.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Çanakkale bir halkın çağ açıp çağ kapattığı şanlı bir zaferin doğduğu yerdir.
İstanbul'un fethi neyse Çanakkale zaferide aynısıdır.
Ancak burada bir iki nüansa dikkat çekmek gereklidir.
1-250.000 şehit değil zaiyattır.Osmanlı askeri literatüründe yaralılarda zaiyat olarak yer aldığı için bu zamanla 250.000 şehit olarak anılmaya başlanmışsa da gerçek şehit savaş sırasında ve yaralanların sonradan hayatını haybetmesiyle birlikte 90.000-100.000 civarındadır.Buna mukabil emperyallerin asker kayıpları 250.000 nin üzerindedir.Nedense bu sayı bizde bizden ve onlardan 250.000 kişinin hayatını kaybetmesi şeklinde denk bir düzleme çekildi.Bunun kasıtlı ve zaferi etkisiz göstermek için bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum.Aynı oranda kayıp bir tarih aldatmacasıdır.Zafer kazandığımız bir savaşta bu kadar kaybımız neden olsun.

2-NortFolk alayının başına gelenler ;Yıllarca ingiliz uydurması sonucunda sanki bu alay sırra kadem basmış gibi anlatılıp insanların gözünde bu savaş savaşılarak değilde paranormal müdahalelerle kazanılmış gibi gösterilmişse de iş aslında öyle değildir.Alayın tamamının 5000 kişi kadar olduğu ve tamamının ortadan kaldırıldığı biliniyor.Güya bir duman üzerlerine çökmüş alay gitmiş.Başka hiç bir alaya bir şey olmamışta ne hikmetse bu alaya olmuş olanlar ne ALAYMIŞ BE .Bu birlik İngilizlerin en seçkin birliği adamlar en seçkin birliklerinin ortadan kaldırılmasını kendilerine yediremediklerinden bu masalı yıllardır anlatıyorlar bizde yıllarca yedik maalesef.Bir kısım aklı evvelde balıklama atlayarak bu konuya ilahi müdahale imiş gibi anlatıp duruyor sağda solda.

3-Çanakkale savaşı sonucunda Bolşevik ihtilali ile Rusya ( ÇARLIK RUSYASI ) devre dışı bırakıldı.Yani savaşı Ruslara karşı biz kazandık aslında.

4-Lİmon von Sanders meselesi Çanakkale savaşını baltalayan düşük profilli yahudi asıllı Alman generali özellikle Almanlar Osmanlının zaiyatını arttırmak için görevlendirmişlerdir.Bu savaş Limon paşaya rağmen onun harekat planı uygulanmayarak yerli ve milli subayların taktikleri ile kazanılmıştır.

5-Erol Mütercimlerin tespiti ile dünyanın YAZILI SAVAŞ TARİHİNDE İLK VE TEK TOPLU ÖLÜM EMRİNİ ATATÜRK VERMİŞTİR.VE BU EMİR HARFİYEN YERİNE GETİRİLMİŞTİR.

Çanakkale işte böyle bir zafer.
Çok şey borçluyuz onlara.
Büyük bir zaferin büyük mimarları.
Ruhları şad olsun.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,936
İstanbul
Çanakkale Zaferinin 103. yılında; birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek vatanın topraklarını emperyalistlere teslim etmeyen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz kahramanlarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin, hatırası önünde saygıyla eğiliyor, onları rahmet ve minnetle anıyorum.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,188
M.Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını
ve binlerce isimsiz kahramanımızı minnet ve rahmetle anıyorum.
Allah (CC) hepsinden razı olsun!..

52308R.gif
 
Üst