Sevgili Hüseyin Aksakal, nice yıllara

12 Şub 2010
15,006
543,776
Sevgili Hüseyin Aksakal dostumuz bugün yeni yaşına merhaba dedi.

Çevirileriyle Conan başta olmak üzere Hiborya çağına akademik ve edebi katkılarda bulunan sevgili dostuma sağlık, huzur ve mutlulukla nice yıllar diliyorum.
 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,898
Çizgi tadında nice mutlu ve sağlıklı yıllara..
Doğum gününüz kutlu olsun Hüseyin Bey.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Hüseyin bey üstadım nezaketli yazılarınız ince düşünceleriniz çok değerli katkılarınız için iyi ki varsınız mutlu ve huzurlu yıllar diliyorum.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Doğum gününüzü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

D_Happy_Birthday_Pasta.jpg

 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,188
8,089
Değerli dostum,
Sağlık ve mutluluk dolu uzun yıllar dilerim.
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
748f2d8eac0dd1271d83350e212bc317.jpg


Her zaman örnek aldığım dostlardan,
yazılarıyla ufkumuzu açan sevgili
Hüseyin Aksakal üstadım iyi ki doğdun,
sağlıklı, huzurlu, mutlu nice yıllar dilerim.​
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,393
Kutlama

Sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir ömür diler,doğum gününüzü kutlarım.Selamlar.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Çok sağolun dostlar...

Bugün birçok tebrik aldım. Hepsine çok teşekkür ederim.

Fakat esas itibarıyla 16 Şubat'ta doğmuşum. Merhum dedem ilçe merkezindeki nüfus idaresine gittiğinde tarih 1 mart imiş. Yani aslında bugün benim doğum günüm değil, nüfus kağıdımın-ya da ilk aldığımız haliyle nüfus cüzdanımın- doğum günüdür.

Bu konu çeşitli vesilelerle gündeme gelmiştir. Bir keresinde durumu anlatmaya çalıştığım bir arkadaşım şunu dedi:

"Sen nasıl sana devletinin verdiği doğum gününden başka bir doğum günün olduğunu iddia edebilirsin. Devletin verdiyse doğrudur."

Elbette şaka yapıyordu ama o günlerde devlete itiraz eden herkesin toplumun büyük bölümü tarafından heretikler olarak damgalandığını yakınen bilirim.
Her evraka 1 mart yaza yaza gerçek doğum günümü unutacak hale gelmişim de haberim yok. Gerçekten de doğum günümü unuttum. Bilenler de unuttu.

Zaten daha önceden de ne ben, ne çevremde gerçeğini bilenlerin kutlama falan gibi şeylerle arası yoktur. Hani karşı zannetmeyin doğal halimiz böyle olduğundan... Üniversitede bir keresinde arkadaşlara bir ay önce söylemiştim. Onlar hatırladı pasta yedik. Bir keresinde işyerinde nüfus kağıdımın doğum gününü kutladık. Evde bir şey yapıldığını bilmem pek.

Biliyor musunuz, ben kırk dokuz yılı doldurdum. Elli yıldan gün aldım. Yarım asır yani. Benim görüşüme göre, yaşamın sınırı yoktur. Yarın ölebileceğimi biliyorum ama imkan varsa o şanslı çinli herif gibi ikiyüz elli yıl yaşamak isterim. Yine de yaşamda yapamadığım şeyleri yapabileceğim fikrinde değilim. Hiç değilse Zaro ağa kadar bir ömrüm olmalı ki buralardan bir geldim geçtim diyeyim.

İhtiyarlamak, daha da ihtiyarlamak, pörsümek, üstümden yükselen ihtiyarlık kokusundan daha genç ihtiyarların rahatsız olacağı kadar yaşlanmak istiyorum. Eğer bakım ihtiyacı olacak hale gelirsem diye de düşündüğüm yok. Onu bakacak olan düşünsün derim ben.

Geçenlerde Borges'in Anlar şiirini paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum. Ben Borges gibi bir daha gelseydim dünyaya demiyorum. Geldim, hem de buraya kadar geldim, bundan sonra gideceğim yer varsa en iyi şekilde sonuna kadar gitmek isterim.

Ya dostlar;

Hiçbirinizi şahsen tanımıyorum, bazılarınızı fotoğraflarından tanıyorum, çok azının sesini de biliyorum. Yine deumut ediyorum ki dilediğim uzun ömürde sizin yeriniz daha çok olur.

Nazik kutlamalarınız için hepinize tek tek teşekk
ür ederim.
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,785
Hiçbir Şey Ülkesi
Doğum gününüz kutlu olsun, Sayın hüseyin aksakal. Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu, umutlu, huzurlu, sağlıklı ve her şeyin gönlünüzce olduğu senelere... Kısaca; nice nice yıllara...

O ufuk açıcı yazılarınızdan, çevirilerinizden ve fikirlerinizden hiçbir zaman mahrum kalmamak dileğiyle...

Bu konu başlığı altındaki son mesajınızda ve ayrı bir konu başlığı açarak ifade ettiğiniz görüş ve düşüncelerinize katılmamak elde değil. (En azından 50 yaşına merdiven dayamış biri olarak ben de böyle düşünüyorum.) Bu vesileyle tekrar, hem gerçek doğum tarihiniz olan 16 Şubat, hem de resmî doğum tarihiniz olan 1 Mart itibarıyla doğum gününüzü kutlarım...
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,020
Mutlu yıllar üstadım.
Sağlık,mutluluğun birlikte olduğu nice yeni yaşlara.
Doğum gününüz kutlu olsun...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Sevgili üstadım Hüseyin bey,
Birkaç gündür iş yoğunluğundan forumdan uzaktım.
Doğum gününüzü tebrik edemedim. Kusura bakmayın.
Nice yıllar dilerim.
 
Üst