ÇİZGİ DİYARI 9. Yaşına Girdi! (13.03.2009-13.03.2017)

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,634
Kasımpaşa
Çizgi roman sevdalıları hepinize Merhaba!

ÇİZGİ DİYARI 9. Yaşına Girdi!

13 Mart 2009 günü ilk mesaj düştü..

Sevgili Tsubasa'nın forumun kuralları ve hayırlı olsun ilk mesajı ve "Çizgi Roman Hepimizin" ilkesi ile bugünlere geldik. bakunin dostumuz hayırlı bir ilk adım attı.

Birçok dostumuz katkıda bulundu. Kavgalar ettik, güldük eğlendik, kitaplar paylaştık, birbirimize teşekkürler yolladık, like butonu çıktı, bölümlerin adı değişti, bazıları değişmedi şu oldu, bu oldu ama her şey bir kenara çizgi roman dostlarının, sevdalılarının katkıları ile Türkiye'nin en büyük çizgi roman arşivinin oluşturulması ve buna ulaşılabilmesinin asla engellenmemesi yolunda çok büyük adımlar attık...

Bugün Türkiye'nin tek büyük çizgi roman sitesiyiz...

NİCE YILLARA ÇİZGİ DİYARI!
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
71,996
Lyy4ab.jpg




Yıllar önceydi sanırım 2008 olmalı çizgi roman kapakları çizen kuzgun imzasını kullanan ressam bir dostum siteyi önermişti üyelik sıram 116 filan olmalı,hey gidi zaman hey.
İyiki açılmış,bu site genelde hemen hemen hergün girdiğim olur.
Hep çizgi dostlarımı bu sitede buldum.
Dostlar iyiki varsınız iyiki hep beraberiz.
 
Son düzenleme:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Geçmişteki piyasada bile artık bulunmayan o eski çizgi romanları, kendilerini tamamen kaybettiğimiz yaşlı dedelerimiz, anneannelerimiz gibi bir daha hiç bulamayacağımı zannediyordum. Ta ki çizgi roman diyarını buluncaya kadar.
Hiç ummadığım birbirine son derece saygılı pek çok dostu da sayesinde tanıdım.
Bu siteyi oluşturan, geliştiren ve katkısı olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
Daha nice yıllar hep aynı güzellikleri vermeye devam etmesini dilerim.
 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
613
3,374
Başta sevgili "Bakunin" olmak üzere çok değerli katkıları bulunan admin ve yönetici arkadaşlarımıza içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Biliyorum ki yönetici arkadaşlarımız bu siteye çok ciddi vakit harcamaktalar.
Herkesin kendine göre işleri var ama onlar hatırı sayılır bir vakti bu siteye verdiler ve sitenin bu günlere gelmesini sağladılar.

Ve tabii ki tüm içeriği zenginleştiren çeviri/balonlama/dergi/kitap ve daha bir çok şeyi bir araya getirip sunan değerli üyeler onlarda çok büyük bir alkışı hak ediyor.

"profesör" üstadımızın katkıları ise tartışmasız demirbaş niteliğindedir.

Tekrar "Çizgi Diyarı"nın yeni yaşını kutlar emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Tüm dostlara sevgi ve saygılarımla...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,782
Hiçbir Şey Ülkesi
Nice nice yıllara...

Burayı çok geç buldum ama geç bulmam oranında da aldığım keyif ve mutluluk çok büyük oldu. Burada çocukluğumu buldum, gençliğimi buldum, tıpkı benim gibi küçüklüğümde salçalı / yoğurtlu ekmekler yemiş insanları buldum, sobalarda yanmış çizgi romanlarımı, o zaman değerini bilmediğim ve gözümün nuru olduğunun farkında olmadığım gözümün nurlarını buldum... İyi ki de bulmuşum... Ve iyi ki varsınız...

Çizgi Diyarı'nın bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm herkese kocaman teşekkürler...
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü
Zaten paylaşımcı ruha sahip olan bizlere paylaşmayı daha da sevdiren bu güzel forum ile birlikte hep beraber nice çizgi dolu yıllara...
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,704
Çizgi roman sevdalılarının hemen hemen eski yeni tüm kitapları bulabildiği, takip ettiği en büyük sitelerden biri. Bunun yanında arkadaşlığın, kardeşliğin sitesi. nice uzun yıllara, Çizgi Diyarı. İyi ki varsın.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,948
ordu-turkey
Benim nette çizgiroman ararken bulduğum ilk siteydi.Tam 9 sene olmuş demek ki yani ilkokul 2. sınıfta bir çocuk forum şu anda umarım yetişkinliğe de erişir.Ve umarım 3d çizgiromanların paylaşıldığı zamanları da ömür vefa ederse görürüz.Sonuçta şu gözler forum sayesinde neler okudu.Haluk abi ve diğer çok kıymetli insanlar sayesinde ne bilmediğim yayınlar gördüm,ilker kaptan iyi ki bu işe girmiş.Çok yaşa diyar hatta bizden bile daha uzun ömürlü ol.
 

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,279
Çizgiroman yayınlayan kitapevlerinin
"kitapların satışları arttı, nedenini
bilmiyoruz" laflarının 9 yıllık sırrı.
ÇİZGİ DİYARI
Nice senelere...​
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,987
denize sıfır
dht2dfy0u1sm68bwo.jpg


Benim için herşey bir avatar resmi aramakla başlamıştı.
Bir foruma üye olurken avatar olarak Tommiks resmi koymayı düşündüm.
Bir baktım buradayım.:)
İzmir ve diğer illerden birçok güzel insanla tanıştım, hep kalıcı dostlar edindim.
Bu yüzden Çizgi diyarı diyorum.:)
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,154
Çizgi Diyarı, şu anda Türkiyenin en büyük çizgi roman ve grafik roman arşivine sahiptir.Değerine paha biçilemez.Ünü Türkiye sınırlarını aşmıştır.Yurtdışından bile bazı çizgi romanların aranıp bulanduğunu duydum.Dünyada, 1896 'da yayımlanan ilk çizgi roman olan "yellow kid=sarı çocuk" 'tan bu yana çok şey değişti.Çizgi romanın altın döneminden sonra, Psikiyatrist Frederic Wertham "masumun baştan çıkarılması" adlı eserini 1954'te yayımladı.Başta anavatanı Amerika olmak üzere bu eserden sonra çizgi romanlara büyük bir hücum başladı.Suçlayaanlara göre çocuklar çizgi roman aracılığıyla şiddet,cinsellik ve korkuya yönlendiriliyordu.Çizgi romanların çocuklara yaptığı olumlu katkılar, okumayı sevdirmesi, eğitici özellikleri, içlerindeki dürüst ve kahraman yanları desteklemesi, hayal dünyalarına ve yaratıcılıklarına yaptığı katkı, sanatı sevdirmesi görmezden gelindi.Sade suya tirit çizgi romanlar yazılmaya başlandı.Bu dönem bronz çağ olarak adlandırıldı.Sonra yavaş yavaş sansür kırıldı veya etkisini kaybetti.Gümüş çağ başladı.Ondan sora da modern çağ geldi.Grafik roman kavramı ortaya çıktı.Çizgi roman koleksiyonerleri türedi.Milyon dolara satılan çizgi roman fasikülleri görüldü.Çizgi roman artık aşağılanan bir uğraş olmaktan çıktı.Entellektüel bir inceleme alanı olarak görülmeye başlandı.Dokuzuncu sanat sonunda hakettiği saygınlığa kavuştu.
Çizgi Diyarı işte Devletin yapamadığını yaptı.Kütüphanelerde bile bulunamayan eserler çizgi diyarında mevcut.Bir tarihi de yokolmaktan kurtardı.Motto'ları da çok çok güzel.Menfaatsiz iş yapılmayan dönemde şunları dedi:
"Burada karşılıksız paylaşım esastır"
"Çizgi roman hepimizin"
Bu sözlerden güzel söz mü olur?
Sadece çizgi roman değil;
Dostluklar,
Fikirler,
Sevinçler,
Acılar,
Başarılar da paylaşılıyor.
Sevgiler&Selamlar...
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,469
26,991
Devrim gibi bir kararla kurulmuştu Çizgi diyarı,öyle de oldu.
Yıllar geçti,biz yaşlandık.Çizgi diyarı gençleşti.Ne mutlu.
Forum yönetiminden bütün üyelere,tüm dostlarımı kutluyor ve daha nice nice dokuz,doksan dokuz yaşlara diyorum...
 

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,551
İzmir
Çocukluğumu tekrar bulduğum,evimin en nadide kütüphanesi,dostlukların gerçek olduğu,paylaşımların gönülden yapıldığı en renkli diyarım....Doğum günün kutlu olsun...Son bir yılda bırakın okuduğum,adını bile duymadığım yüzlerce kitap okuma olanağı bulduğum,samimi dostluklar kurduğum ve benimle aynı şeylerden hoşlanan insanlarla saatlerce sohbet etme olanağı bulduğum bu güzel diyarımın bende 9. yıldönümünü kutlarım....İyiki varsın çizgi diyarım,ve iyiki varsınız diyardaki tüm yüreği güzel insanlar....
 
12 Şub 2010
15,006
543,709
Bir çizgi roman okur gibi tüm dostların yorumlarını satır satır, kelime kelime dikkatle okudum. Hepsinde kendimi, hissettiklerimi buldum.
İnternet ortamına çizgi roman aşkıyla bulaştım, çok şey öğrendim bu sayede, çok şeyi karşılıksız buldum fedakar, yüce gönüllü, paylaşımcı insanlarla karşılaştım, tanıştım. Beni çok mutlu etti çizgi roman dostluğu.

Bugün, az öncesine kadar beraber olduğum bir dost ortamında bir emekli Cumhuriyet Savcısı ile konu açıldı ve hepimizin çok duymuş olduğu " çocukken, kimse tarafından rahatsız edilmeden bir oda dolusu çizgi romanla bir hapishanede olma arzusu " nu ondan da dinledim. Çizgi roman geçmişimizdeki bu ortak noktanın sosyoljik, pskikolojik ve daha bir çok " jik " yönlerinin araştırılmasını akademisyenlere havale ediyorum.

Çizgi roman hepimizin diyerek bizi bu güzel camiada bir araya getiren sevgili Bakunin nam İlker Genç dostum ve (1) numaralı üye teknik hızırımız sevgili tsubasa nam Hüseyin Biçer başta olmak üzere tüm Çizgi diyarı emekçisi, öncüsü, bayraktarı dostlara minnet ve şükran duygularımı, saygılarımı sunuyorum.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,611
İzmir
Yıllar önce tesadüfen kendimi çizgi diyarında buldum.
Bu güzel tesadüfün neticesinde bir çok dost edindim.
Kıymetli dostlarlarla birlikte diyarımız 9. yaşına girdi.
Nice yıllara Çizgi Diyarı.
 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,896
Çizgi diyarını ilk keşfettiğimde kendimi altın havuzunda yüzen varyemez amca gibi hissetmiştim. Kolay değil çocukluğumun en güzel anılarını oluşturan çizgi romanlar varyemez amcanın havuzundaki altınlardan daha da az değil burada!

Daha sonra bu sitede keşfettiğim şey çizgi romanlardan bile daha önemliydi benim için. Bir sürü güzel insanın bu sitede toplandığını gördüm. Farklı şehirlerde hatta faklı ülkelerde yaşayan, farklı meslek gruplarında, farklı siyasi düşüncelerde ve dünya görüşlerinde bir sürü insan bu sitede saygı çerçevesinin dışına hiç çıkmadan paylaşımda bulunabiliyor, sohbet edebiliyor ve tartışabiliyor. (Mutlaka arada küçük problemler çıkıyor ama genel internet forumlarına bakarsak yok denecek kadar az)

Ne diyim iyi ki 9 sene önce bu site kurulmuş, iyi ki bu yaşına kadar gelmiş ve umarım daha onlarca yaş alır.
Tüm site üyelerine sevgi ve saygılarımla..

Nice yıllara çizgi diyarı..
 

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,064
Çizgi Alemi
Seninle, kardeşim sayesinde tanışmıştık Çizgi Diyarı.İyiki de tanışmışız.Sayende, hem eskiden okuduğumuz çizgi romanlarla hasret giderdim hem de değerli yeni dostlarla tanıştım.İnşallah, yeni katılımlarla bu arkadaşlık ve dostluk halkası daha da genişler, bu iyi insanları buluşturan "Diyarımız" olarak sen de daima kalıcı olursun...
 
Son düzenleme:

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,045
Sarıyer
Çizgidiyarı ile emeklemekten çıkıp yürümeye başladığı yıllarda tanıştım, zamanla koşmaya başladı ve alanının rekortmeni oldu. Tüm bu süreçte emeği geçen her bir bireye yürekten teşekkür ederim. Kendi adıma burası vasıtası ile tanıştığım insanlarla kurduğum kalıcı dostlukların çizgi romanlardan daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Sevgi & Saygı
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,315
En başından beri buradaydım, kıyıdan köşeden yaptığınız güzel işleri izliyor, zevkle okuyor ve az da olsa katkıda bulunuyordum. 9 sene nasıl geçti anlamadım.. :)
Sağlık ve mutlulukla nice yıllara Çizgidiyarı sakinleri.
 

Hakan Sait

Süper Üye
14 Ocak 2010
423
5,626
Antalya
Çizgi Diyarı çocukluğumuzun en güzel anılarını yaşatıyor bizlere ve sayesinde yeni arkadaşlar, dostlar kazanıyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkürler. Nice yıllara hep birlikte inşallah.
 

Cacav

Yeni Üye
12 Haz 2009
6
20
Tarihe kayıt düşen, eserlerin tozlu raflarda kaybolmasına izin vermeyen özgür paylaşım oluşumunuzun yeni yaşını kutlar, uzun ömürler dilerim...
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,351
Bende assolistler gibi en son çıkıyorum meydana.Bir türlü yazmak nasip olmadı bu konu ile ilgili olarak.Bir hayli olmuş arada sırada mola versemde sürekli takip ettiğim internette nadir forumlardan biri.Şahsen tanımadığım bir sürü çizgi roman sevdalısı bir arada mutlu yıllar.
 

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
361
718
Kutlu olsun ve daha nice yaş günlerini hep birlikte, mutlulukla kutlayalım ÇİZGİDİYARI'mızın..:)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,427
hiçbiryerde :)
Tüm dostlar gibi ben de birlikte çizgi
diyarı ile daha güzel, daha barışçıl,
daha zengin nice yıllara diyorum.
Emeği geçen tüm dostları minnet
duygularımla, saygıyla selamlıyorum.
 
Üst