SORUMA CEVAP VER - Sergio TOPPI - Kuzey Amerika 04

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
2,987
8,406
üstadım sorunuza cevap veriyorum. çok kıymetli ve değerlisiniz. Çizgi diyarında kıymetli bir şahsiyetsiniz. saygılarımla
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,610
hiçbiryerde :)
Evet, itiraf edeyim ben olsam
ona yalan söylerdim, tamam derdim,
ama başkasına söylemezdim bu konuyu,
yani onların istediği olurdu. Bu daha
adil bir çözüm olmaz mıydı acaba?
Çünkü işin püf noktası, hayata
nereden baktığımız. Belki benim
için para önemli ama ne zaman ve
ne için olduğu da önemli :) Neyse,
sorular sormakla bitmeyecek. Sevgili
üstadım, harika hikayeler için çook
teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla.
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
John Huston'un yönettiği 1948 tarihli "The treasure of the Sierra Madre=Sierra Madre'nin Hazineleri" filminde, yaşlı ve tecrübeli altın arayıcısı rolünü oynayan Walter Huston, yönetmenin babasıdır. Walter Huston bu rolle en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar'ını kazandı.Yaşlı Howard filmde şöyle konuşur:"Altın onu bulmak için sarfedilen emek yüzünden bu kadar değerlidir. Altın, mücevher ve diş yapımı dışında bir işe yaramaz.Altın şeytani bir şeydir.Dünyanın her yerinde altın aradım.Altın, insan ruhuna neler yapar bilirim.Zengin ölen bir maden arayıcısı şimdiye dek duyulmamıştır.Yalnız gitmek en iyisi. Fakat yalnız gitmek yürek ister. Bazıları kafayı yer. Bir ortakla da gitmek tehlikelidir. Ortaklar her hata için birbirlerini suçlarlar. Birşey bulunmadığı sürece soylu kardeşlik sürer. Ama altın çoğaldığında belalar da başlar. Böyle belalar da küçük olmaz."
Buda, şiddetli arzunun ıstırabın nedeni olduğunu söylemiş.Açgözlülükten kaçınmalıyız. Mala, mülke ve paraya bağlanan kişi gerçekten özgür olamaz.Doğadan gelen sonunda doğaya döner.
Kızılderililer, beyazlardan daha bilgece davranmışlar.Bu güzel hikaye için çok teşekkürler dostum.
 
Üst