Kral Conan Alfa Yayınları Sayı 18 Kurukafa Gölgeleri

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,020


file
file



300 dpi. orijinal taramayı paylaşıyorum.


Yeni bir haftaya başlarken, tüm güzellikler sizlerle olsun...

Conan ve çizgilere gönül vermiş dostlarıma saygılarımla...


Mediafire



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,148
İSTANBUL
İlk teşekkür benden olsun :)
Sevgili prince bu güzel paylaşımlar için sonsuz teşekkürü borç bilir sanada güzel bir hafta dilerim.
Saygılar sevgiler.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Prince üstadım, bu Conan serisini
mükemmelen okumamızı sağlayan
emekleriniz ve güzel tarama,
düzenlemeler için teşekkürler,
sevgi ve saygılar...
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Bu sayıda Pict rahibi Diviatix'in öykünün ana karakterlerinden biri olarak sahneye çıktığını görüyoruz. Çizgi roman bu ufak tefek rahibi hakkıyla anlatamamış. Orijinal romanda rahip şöyle anlatılıyor:

...

Conan komutanlarını yolladı, sıcak, baharatlı şarap söyledi ve geriye oturdu. Pictland’dan iğne bacaklı ufak elçiyi dinlemek için sargılı yaralarının sancısını görmezden geldi.

Aquilonia kralı herhangi bir tanrının rahiplerini pek az umursardı. Kendi karanlık Cimmeria tanrısı Crom insanlığın gamına neşesine kayıtsızdı; tıpkı bir gün oyun oynar gibi tesadüf eseri yeryüzünü biçimlendirip ve şaka olsun diye yıldızların ortasında topaç gibi dönmeye bırakan yaşlı tanrılardan birine yakıştığı gibi—Bundan sonra da pek onu pek kaale almamış, muhtemelen onu bütünüyle unutmuştu. Oysa Amric gibi Conan da uluyan Pict sürülerine karşı bir kılıç taşımış, yiğitliklerine ta içten saygı duymuştu. Donmuş Kuzey’in kudretli savaşçıları bile vahşi çılgınlıklarıyla komşuları Pictlerin insanüstü vahşetine karşı uzun süre direnemezdi; müttefikleri Ligureanlar da sadece bir miktar daha az vahşiydi.

Ligureanların gizemli büyücü rahiplerine gelince—Conan’ın uzun kanlı kariyeri onu dünyadaki dinler ve soyların yarısıyla temas haline getirmişti. Hepsi içinde, diye düşünüyordu, meşe yaprağından taç giyen, sakin, gülümseyen ak cübbeli adamlar kadar nihai gerçeğin kör edici alevinin bu kadar yakınında durmuyordu.

Baharatlı şaraptan birkaç kupa sürdü Diviatix’in tüm mesajı anlatması. Conan rahibi işitmişti, zira o dünyadaki druidler arasında en önde gelendi. Bir kereden fazla tanrılar çağının adamları için bu kayıtsız, uykucu görünüşlü, üzüm suyuna düşkünlüğü dillere destan ihtiyar adamın dudakları vasıtasıyla konuşmuştu. Pict Konfederasyonunun kana susamış savaş şefi, ister insan, ister iblis kimsenin önünde diz çökmeyen Dekanawatha Kanlı Balta bile, çamur tuğlaları sayısız düşmanın kanıyla soluk kahverengiye boyanan saray kulübesinden salına salına geçerken Diviatix’in ayaklarına kaparırdı.

Nuadwyddon’daki Büyük Koru’dan, Gümüş El’in Nuadens Argatlam’ı, Büyük Derinlik’in lorduna itaat ederek gelmişti baş druid. Diviatix, Yaratılış Lodları’ndan uzun yıllar önce soğuk Cimmeria’dan, dünyanın batısındaki kötülükleri ezmesi için çıkardıkları zalim deve bir mesaj taşıyodu. Ak Druid’in getirmesini söyledikleri yadigar, meçhul bir taştan, yeşim kadar kaygan ve ağır ama Valusia’nın çağlar önce unutulan kuleleri gibi erguvan renkli ufak bir tabletti. Demir kuşaklı Skelos Kitabı bile onu ima bile edemese de, Conan o taşı tanıyordu.

Halkalı zaman mumunun yanında bir saat boyunca Ak Druid’in uykulu, şaraptan karışan söylevini dinledi Conan. Ay battı; şafak doğuda kızıllaştı. Zingara tahtının varisi, son kral Ferdrugo’nun kızı kocasıyla birlikte Aquilonia kralına tacı yeniden ele geçirmesine yardım için yalvarmaya gelmişti. Fakat Conan, hırpani, bir zamanlar beyaz olan giysiler içindeki uykulu ufak tefek adamı sorgularken, Prenses Chabela, eşi Olivero ve soylu maiyetlerini çadırının aşağısındaki yamaçta bekler halde tuttu.
 

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,822
8,981
Teşekkürü bir borç bilirim... Bu fontun adı nedir beğendim ya... Comic değil sanırım... yazarken görünen font...
 
Üst