Süper Korku Alfa Yayınları 100 Lira'lık Seri Sayı 13 (Solomon Kane Özel Sayısı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Değerli dostlarım;

serinin bu sayısı Solomon Kane' e adanmış. Ama kapak bir kısmınızın bildiği gibi dindar bir püriten olan Solomon Kane'e pek yakışmamış gibi duruyor.

İçindeki maceralar (ilk 6 sı Solomon Kane macerası):

1 - Solomon Kane'in Dönüşü
2 - Gümüş Canavar
3- Ölmüş Adamın Dönüşü
4- Kader'in Sağ Eli
5- Ölülerin Tepeleri
6- Sessiz Kent (5. Maceranın Devamı)
7- Ve Ölüm Geldi
8- Sihirli Ayna

Solomon Kane püriten bir İngiliz maceracı. Her türlü doğa içi ve üstü yaratıkla kapışan bir kahraman. Lal yeni seride Zagor'la ortak Afrika'da geçen bir macerası da var hatırladığım kadarı ile.

Solomon Kane'i severseniz, Türkçe olarak Çizgi Düşleri'nce yayınlanmış 410 sayfalık tuğla gibi bir eser olan "Solomon Kane Destanı" nı alabilirsiniz. İçinde yayınlanmış eski maceralarının tümü (29 adet) ve Kane hakkında detaylı bilgi var. Yeni maceraları renkli olarak halen arada bir 4-5 sayılık seriler halinde yayınlanıyor.

Sevgi - Saygı



sk1301.jpg
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,657
Kasımpaşa
Korku çok güzel,
kapak güzel
Salamon Kane güzel..
Ama Tom Braks ile ilgili bir şey söyledin gibi geldi bana..
Ben oraya takıldım..
Teşekkürlerimle..
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,914
NeverLand
Açıklama süper olmuş sayın abim.
Hollywood'un da sevdiği karakterlerden birisi tabi ki Solomon Kane.
Robert E. Howard yaratır da nasıl yıldızı parlamaz bir de o konu var tabi.
Çok teşekkürler.
 
12 Şub 2010
15,006
543,758
Solomon Kane, korku magazinlerden tanıyıp öykülerini sevdiğim bir karakter. Bir hristiyan tarikatı olan püritenlik, ahlakçılığı savunur. Püriten Solomon Kane, putperestliğe, ahlaksızlığa ve cadılara karşı savaşan bir gezgindir. İlk okuduğum öyküsü " Kemiklerin Tıkırtısı " klasik olmuştur.
Kane, Conan'ın tam tersi bir kahramandır. Bakunin ustanın dediği gibi Robert E. Howardın bu karakteri çok ünlenmiş ve bir çok çizgi roman macerasına, filme ilham vermiştir. Zagor ile bir kaç macera yaşayan Cain de Kane 'dir. İlk olarak Kaptan Fishleg ile Aksoy yayınlarının son macerası sanırım Zagor macerasında görülmüş ve putperest Barona karşı birlikte savaşmıştır. Bu macera, AD-DE yayınlarından çıkan ilk Zagor sayısında devam etmiştir. Daha sonra Lal Zagor da Afrika'da geçen uzun ve heyecanlı maceralarda da görülmüştür.

Conan ile de ortak macerası vardır. Şu an hatırlayamadığım başka çizgi roman kahramanlarıyla da ondan esinlenen yan kahramanların olduğu maceralar vardır.

Korku'larda kısa maceraları olan kahramanlardan Vampirella, Zombive Solomon Kane'in öykülerinin tek ciltte yayınlanmışını görmeyi hep hayal etmiştim. Çok şükür hepsini görmüş oldum.

Hatta Ceylan ve 1001 Roman dergilerinden yapılan derlemelerle Örümcek Adam, Sihirli Göz 'ü de ve hiç ummadığım Barrcuda, Polis Köpeği Mick ve daha nicesini Çizgi Diyarı sayesinde gördüm. Bu vesile ile Derlemeci arkadaşlar zamangezgini, timed ve Mr. yer6 'nı burada anmaktan onur duyuyorum çizgi romana katkılarından dolayı.

Süper Korku'nun Solomon Kane özel sayısını paylaşarak çenemin düşmesine:) sebep olan sevgili Gulyabani'ye ne kadar teşekkür etsem az gelir. Saygılarımla.
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,779
2,639
sabah buzlu bir günde iki korku macerası ile bizi karşılayan gulyabani dostumuza gönül dolusu teşekkürler.
 

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,505
çok sağol solomon kane balonlamasını beklerken bu roman çerezlik olarak iyi gider
 

jagdpanther

Süper Üye
10 Nis 2010
731
996
Yukarıdaki tüm açıklama ve tanımlamalardan anladığım kadar farklı ve özel bir paylaşım . Benim ekleyebileceğim bir açıklama yok . Bu değerli paylaşım ve emekleriniz için çok teşekkürler . Saygılar .
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,522
Ankara
Selamlar;
Öncelikle paylaşım için teşekkürler; fakat link (multiupload) bende çalışmıyor nedense. Galiba ölü. Başka bir servere de koyma imkanımız var mı?

Saygılar
SSA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst