Sarı Kale - Mehmet Tekdal

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,909
ordu-turkey
Vallahi bunu beklemiyordum süpriz oldu benim için kolibri pazar öğleden sonrası şenlendi.Sevgili kolibri allah gönlüne göre versin kaza ve dertlerden seni ve tüm özverili paylaşımları yapan dostları korusun.
 

Kolibri

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
16 Haz 2012
423
6,744
Fatih İstanbul
Allah hepimizi korusun Serdar.
Senin de tüm dileklerin gerçekleşsin Haluk Abi.

Bu vesileyle sizlerin ve forumdaki inananların Miraç Kandilini kutluyorum.
 
12 Şub 2010
15,006
543,641
Karaoğlan'ın Ergenekon macerasını düşündürdü. Belki gerçek, belki efsane ama halkın belleğinde olan bir öykünün mutlaka gerçek bir yanı olsa gerek. Suat Yalaz o efsane üzerine hayali kahramanlı bir öyküyü çok güzel anlatmış.
Hollywood filmleri öyle değil mi? Kutsal kitapların sadece bir sayfasından veya bir kahramanlarından, bir haydutlarından büyük prodüksiyonlar yaratıyorlar.

Bizim tarihimiz benzersiz zenginliklere sahip bu bakımdan, bitmez tükenmez bir kaynak.
Ama öyle dünya çapında yazarlar yönünden, hayal gücü yönünden oldukça yoksuluz. Bir Atatürk filmini bile becerebilmiş değiliz. Üç kıtada hüküm sürecek hakanlarımız, ordularımız, teşkilatımız olmuş; bunları anlatacak doğru dürüst hikaye, roman yazarımız olmamış. Attila'yı, Kanuni'yi, Oğuz Han'ı hatta Atatürk'ü yabancılardan okuyoruz.
Dede Korkut nadir hazinelerimizden ama onun da hakkını veremiyoruz.

Ben coşku duyuyorum Dede Korkut Hikayelerinden, Deli Dumrul'dan, Salur Kozan'dan
Şiirsel üslubuna bayılıyorum. Conan senaryoları gibi hoşuma gidiyor.

Bunlara yazarlarımızın ilgi duyması, geliştirmesi, çağdaş dünya edebiyatına uyarlamasını düşlüyorum.
Diyeceksiniz ki, o yazarları ateşlemek, motive etmek gerekir. Büyük ödüllü yarışmalar, teşvikler lazım yazar yetiştirmek için. Çok doğru... İşte bunu politika haline getirecek, yazarı, ressamı, müzisyeni, kültür ve sanatın her kolunu teşvik edecek politikayı benimseyecek politikacılar, zenginler, para sahipleri lazım.
Bir futbolcuya, teknik direktöre milyonlarca euro ücret, prim ödeniyor; bir şarkı icra edene ( besteciye değil) milyonlar kazandırılıyor. Kültürün, sanatın yüzüne bakılmıyor. O ülkede popçu, topçunun alası yetişir elbet. Sanatın, kültürün yüzüne bakılmaz, yeri gelir beğenilmeyen sanatın içine tükürülür. Ama beğeneceğin sanatın gelişmesi için para, kaynak aktarılmaz, hep ikinci sınıftır.

Mehmet Tekdal elinden geleni yapmış. Günün koşullarında yabancı ustaların çizgilerinden yararlanarak güzel bir eser meydana getirmiş. O günün yayın politikalarına göre kendisine sağlanan sınırlı imkanlarla bir şeyler başarmış. Daha büyük ve sürekli imkanlar sağlansaydı hem Mehmet Tekdal çok daha iyi yaşam koşullarına kavuşur ve daha güzel eserler meydana getirirdi, hem de kendisinden örnek alacak yetenekli çizerlerin yetişmesine vesile olacaktı.

İyi bir sanatçı olma potansiyeli gördüğümüzde daha iyiye gitmesi, emsal olması ve yeni sanatçılara emsal olması için önce devlet olarak sonra halk olarak desteklemeliyiz. Aksi halde sanatımız da, kültürümüz de güdük kalmaya mahkumdur.

Kültürümüze çok önemli katkılar sağlayan kolibri üstadıma şükranlarımı sunuyorum.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,480
Abi öncelikle teşekkürü borç bilirim.

HAluk abiye sonuna kadar katılıyorum. Adamlar tek bir kişiden ufacık mazilerinden dünya kadar kurgulama ve eser meydana çıkartarak dünyayı etkiliyorlar.
Orta Asya dan tutun günümüze kadar asırlık tarihimizle alakalı pek de fazla eser var dememiz yanlış olur.

Şahsi olarak kasıtlı olarak tarihimizle alakalı film kitap kurgu çizgi yaptırılmıyoru çıkartabiliriz.
Tarih tekerrürse tarihini bilmeyen milletlerin ne olduğu malumdur.

Sizi ve sizin gibi insanlar sayesinde bir nebze zamanında yapılanlar gün yüzüne çıkıyor, ne kadar teşekkür etsek azdır.

Sağ olun var olun.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Yorum yapabilecek kadar bilgim olmayan ama çok kıymetli eser olduğuna tam emin olduğum bir paylaşım, ellerine sağlık üstadım, bugün kesin okuyacağım.
 
Üst