Tarkan - Simena (İsmet Kırdar)

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Yıllar öncesinden başlayan ciddi bir emek ürünü... Çok teşekkür ederiz Sevgili Kolibri; elinize, yüreğinize sağlık.
 

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
527
648
dostum kolıbrı artık herhalde malkoçoğlu gazete tefrıkalarından sonra tarkanlara başladık yanlış anlamadıysam
ellerıene ve taramalarına saglık ıyı kı varsın çok teşekkurler kolay gelsın
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Her ne kadar İsmet KIRDAR'ın sevgili kolibri tarafından verilen bir önceki bilim kurgu mecerasını çok keyifle okusam da bu Tarkan'dan o kadar keyif alamadım. Bu da Sezgin BURAK'ın ölümsüz çizgileri ve güzel hikayeleri nedeni iledir.. Ancak bu paylaşım ilgilenenleri için paha biçilmez değerde bir derleme.. Aslında yayınlandığı yıllarda ben bizzat bu gazeteyi alırdım, hatta biriktirdiğim çizgi romanlar da vardı. Ancak bunu hiç hatırlayamadım. Demek o zaman da yadsıyıp kabul etmemişim. Şimdi bu kadar değerli olacağını öngörememişim. Ama kolibri dostumuz sayesinde unutulmuşlar günyüzüne çıkıyor. Sağol dostum.
 
12 Şub 2010
15,006
543,640
İsmet Kırdar, Tarkan çizmiş veya çizdirmişler. Senaryosuna ilişkin bilgi olmadığı gibi, çizerinin İsmet Kırdar olduğu harici bilgi ile anlaşılıyor.
O günlerin koşullarında olayın nasıl geliştiğini bilemiyorum.
Ama bildiğimiz şey, kolibri üstadın gayya kuyusunda da olsa Tarihi Türk Çizgi Romanlarını gün ışığına çıkarmaktaki eşsizliği.
Kitabın özellikleri ve kalitesi ayrı bir konu.
Çizgi romanımızın geçmişi, nereden nereye gelindiği ve geleceği açısından tüm örneklerin görülmesi önem taşıyor. Araştırmacılar, akademisyenler için önemli bir başvuru kaynağı oluyor çizgi roman forumları böylesi paylaşımlarla.
Aslında en baştaki başvuru kaynağı sevgili kolibri'nin bizatihi kendisi.
Birikim ve bilgisini eser olarak toplumla paylaşma yükümlülüğü var bence:)

Simena hakkındaki düşüncelerimiz dostlarla paralellik taşıyor. Bu kadar absürt bir senaryo aklıma Cüneyt abimizin Dünyayı Kurtaran Adam'ını anımsatıyor. İsmet Kırdar ustamıza rahmet dilerken, ekmek parası mecbur etmiştir diyorum.

Kolibri paylaşımı, çizgi roman tarihimize, kültürümüze verilmiş zengin bir katkı, havuzu dolduran değerli kaynak demektir.

Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
763
2,979
Bende arkadaşların yorumlarına katıldığımı belirterek, çok yadırgadığımı söylemek istiyorum. Ama paylaşım harikulade tabi. Hiç görmediğim bir Tarkan çizgi romanı. Sevgili dostum Kolibri sayesinde bunu da görmüş olduk. Sezgin Burak üstadın misyonu ve vizyonuyla hiç alakası olmamasına rağmen yine de çok önemsiyorum. Dersler çıkarmak açısından... Çok teşekkürler sevgili dostum.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,478
Nadide paylaşımların adresi olduk, teşekkür ediyorum bu kolleksiyonluk Tarkan Macerası için. Her şey gönlünüzce olsun. Sizlerden daha çok şey öğreneceğiz. Sağolun.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,792
4,704
Sayın Kolibri ;
Nerede Sezgin Burak'ın Tarkan'ı nerede bu ?
Ama derlemene , hem de gazeteden ( ben de belli bir dönem verdiği ekler için Bulvar Gazetesi almıştım ) derlemene şapka çıkarırım.
Sen "çizgi roman arkeoloğu"sun...
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
değerli üstad çok güzel bir pazar hediyesi dün ismini telaffuz ettim bugün macera elimde...küçüktüm bilmiyordum kim çizmiş kimin eseri bildiğimiz tek şey sezgin burak ağabeyin ölümsüz eseri tarkandı....gazete tefrikası denilince hiç dayanamam tekrar teşekkürler...
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,333
hiçbiryerde :)
Çizgileri farklı olduğu için
bu Tarkan'ı fazla benimsememiş
arkadaşlar. Biraz da sert görünüyor
sanırım o yüzden empati kurmak
zorlaşmış :)
Bulunması çok zor bir eser daha üstattan,
içten teşekkürlerimizi kabul et dostum.
Selamlar, saygılar...
 

Kolibri

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
16 Haz 2012
423
6,744
Fatih İstanbul
dostum kolıbrı artık herhalde malkoçoğlu gazete tefrıkalarından sonra tarkanlara başladık yanlış anlamadıysam ...

Dostum,paylaşacağım Malkoçoğlu maceraları daha bitmedi.
Hatta sevgili Ertuğrul'un beklentilerini fazlaca geciktirdiğimi de biliyorum.

''Çakma''Tarkanlardan Canavar ile 2 ayrı İntikam maceralarını taramama rağmen düzenlemelerini ve paylaşımlarını ileri bir tarihe erteledim.

Sırada yine İsmet Kırdar'dan 148 sayfalık bir kitap var paylaşacağım.
Bu kez üstadın imza atmaktan kaçındığı değil, gururla ''imzaladığı'' büyük boy bir kitap olacak bu.

Bu Tarkanların Bulvar Gazetesindeki tanıtımlarında da İsmet Kırdar'ın çizdiği konusunda hiçbir ibare yok.

Ensestçi Amca Kasiç Simena'nın hançerinden kurtulamıyor,Akıllı mı Deli mi olduğu belirsiz Kral Baba ile ayyaş Enişte Lukor Tarkan'ın yanında sekte-i kalpten cavlağı çekiyor.
32 kısım tekmili birden 59 sayfaya sığdırmak da kolay iş değil doğrusu.

Belki Tarkan'a Milano'dan fasiküllerle dönerim.

Değerli yorumlarınıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar.
 

cemsultan

Aktif Üye
25 Eyl 2009
403
394
Sevgili Kolibri Abi,böyle zor bulunan demek bile yetersiz olan eseri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler,emeğinize sağlık.Çok ilginç nereden gördüğümü hatırlamıyorum ama bu maceranın 57. bölümünde şişkonun kalp krizinden yığıldığı sahneyi çok iyi anımsadım.Ama sadece o sahneyi???Belkide gazetenin o günkü sayısını bir yerlerden görmüşüm ama nerede ve ne zaman?Benim için çok ilginç bir eser oldu paylaşımınız.Birde çocuktum,Tarkan'ın Tercüman gazetesi diye hatırlıyorum bir macerası vardı kafkas dağlarında geçen.İki kafkas kabilesinin Rus casusu İgor'un gayretleriyle savaşın eşiğine geldikleri.Tarkan'ın araya girmesi ve İgorla teke tek karşılaşması yaralanması ve kılıcının kırıldığı bir sahneyide hayal meyal hatırlıyorum.Tüm bunları da mahallemizin fırınından ekmek alırken sarılan gazete sayfalarından hatırlıyorum.Tarkanlı sayfa bana gelsin diye kırk takla atardım)))Eğer elinizde varsa paylaşırsanız çok sevinirim.Selamlar ,saygılar:))
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,333
hiçbiryerde :)
Vay be! Gazete kağıdına sarılan ekmekleri ve o gazete
Kağıtlarındaki özellikle Kara Muratları hatırladım şimdi.
Çok yaşa cemsultan dost e mi!..
 

cemsultan

Aktif Üye
25 Eyl 2009
403
394
Sizde Abi sizde.Çizgi romana en kolay ulaşmanın yolu benim için o zamanlar gazetelerdi.Şimdi Sizlerin sayesinde 1001 çeşidiyle bu Diyar oldu.Ama gazeteler yine bir sayfalarını olsun çizgi romana ayırsalar ölürler mi?Selamlar,saygılar :))
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
kolibri üstad sizin gazete tefrikası paylaşımlarınızı okuyarak bayağı bir yol katettik.paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.tarkanları öne alırsanız sevinirim.saygılar.
 

hodja35

Yeni Üye
14 Kas 2009
31
39
teşekkürler arşivlerinizdekileri kıskanmadığınız için . İnsanların en tembel özelliklerinden biri de koleksiyonlarının eşsizliği karşısında gururlanmalarıdır, siz bunu paylaştınız tüm uğraşlarınıza zahmetlerinize defalarca teşekkürler.
 
Üst