Malkaçoğlu 13 - Tunadaki Hayalet ( Cumhuriyet Gazetesi )

Kolibri

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
16 Haz 2012
423
6,831
Fatih İstanbul






Not: Malkoçoğlunu seviyorum ve yeni macerasını okumak istiyorum diyenleri butona basmaya davet ediyorum.Bunu bir anket olarak kabul edin.
Belki yeni macera tarayacak gücü kendimde bulabilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Sadece butonu basmakla kalmayayım açık açık teşekkür edeyim üstad.. Ne zamandır paylaşımlarınızı bekliyorum...
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,783
15,162
Malkoçoğlu'nu her zaman cok sevdim. Okumadığım veya okuyalı üzerinden zaman geçmiş her macerasını okumak isterim. Rahmetli Ayhan Başoğlu'nun 1994'teki vefat haberindeki "dramatik" detayları ilk kez yazmak bize nasip olmuştu. Arşivimden bulunca Akıncı Sinyör yazısını buradan sizinle paylaşacağım inşallah.
 
Son düzenleme:

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,068
teşekkurler üstad.ben her fırsatta yazıyorum arşivlerimi adınızın olduğu bir dosya eklemiştim yıllar önce ve sizin paylaşımlarınızı orda saklıyordum.özellikle malkoçoğlunu hiç okumamıştım sizin paylaşımlarınızı indirip okuyunca onuda sevdim diğerleri gibi.hele tefrika paylaşımları mükemmel.ben sabırla ve umutla bekliyorum yeni paylaşımlar sizden özellikle tefrikalar konusunda saygılar.
 

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
846
Önce paylaşıma dönmenizin, güvenilen ve inanılan bir dostun eşsiz taramalarıyla tekrar sahalara dönmesinin beni inanılmaz sevindirdiğini söylemek isterim. Sizi tüm yüreğimle destekliyorum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,643
Kasımpaşa
Teknik adminden rica edeyim butona bir kez basınca en az 100 kez yazsın...
Svgili kolibri benim en büyük hayalim tüm malkoç maceralarını okuyabilmek...
Umarım ve çok isterim ki gerçekleşsin.
Saygılarımla.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Like butonu yetmez benim açımdan özellikle teşekkür etmek isterim.
Bize ait çizgi romanların ayrı bir tadı var.Bu çizgi romanları ayırmak değildir.Belki daha sıcak bulmakla ilgili olabilir.

Düşünün " Karabala " ile bir çizgi romanın yaratılma sürecine tanıklık ettik.Dünya çapında ve aramızda olan bir sanatçının üretimlerini gördük ki herkese gerçekten nasip olmaz.
Çok şanslıyız aynı zaman da çok ta şanssısız.Şansla açıklanabilseydi.Talih yada kader de diyebiliriz.

Şuan ki imkanlar yıllar önce elimizde olsaydı tarif edilemez işler yapılırdı.

Çoğumuzun çocukluk ve gençlik yıllarında bu değerli eserleri almaya genellikle imkanlarımız olmazdı.Olsa bile olmazdı.

Biraz geriye dönüp baktığımda geldiğim yerlere hep kendimce büyük mücadeleler ile geldiğimi görüyorum.TIrnaklarımı saplayıp toprağın sırtına sürünerek.

Okul hayatın hep başarılı olmuştur.Çoğu zaman okul birincilikleri her daim sınıf birinciliği , farklı dereceler ancak maddi imkanların kısıtlılığı ortamın müsait olmaması Demoklesin kılıcı gibi başımızın üstünde duruyordu.

Müteakip derecele ile girilen bir üniversite serüveni ardından çalışma hayatı.

Geriye dönüp baktığımda çok mesafe almışım ancak mesafe aralığı dirsek temas aralığı mesabesinde benide yormuş.Ancak yıllar içinde kendi üzerimde denediğim özel çalılşmalarla en azında yaşımı sabitlemeyi başardım sayılır.Şİmdilerde fiziksel görünüm olarak ancak 30 lu yaşları ancak göstermekteyim.Buda uzun ve disiplinli bir yaşamın , özel egzersiz sistemleri ve içsel çalışmalarla gelmiştir.

Ardından tekrar konumuza U dönüşü yapacak olursak eskiden kitap ve dergi konusunda dönemin ekonomik kısırlığı nedeniyle fırsat bulamazken şimdi ekonomik olarak çok çok üst düzey duruma geldik fakat alabileceğimiz kitapları bulamamanın derin hüznü içindeyiz.

Diyeceksiniz ki bir sürü yayın var doğru ancak bizim alışık olduğumuz tarzda yayınlar çok az.Biz haliyle eski okuyucular süper kahraman çeşitlemelerini takip etsekte çok fazla okumuyoruz.Bir kaç istisna hariç.Gerçi hemen hepsini kolleksiyon olsun tarzında almaya devam ederim ancak bizim istediğimiz daha çok Western tarzı çizgi romanlar.

Yine bize ait tarihsel kahramanlar.Çok şükür TARKAN'ımıza kavuştuk.Darısı diğerlerinin başına.Umarız ki "KARAOĞLAN " yeniden tam macera olarak ciltler halinde Karaoğlan klasik maceralar olarak yeniden basılır.
Yine Tolga ve diğerleride umarım Klasik maceralar olarak yayınlanır.Digital dünya bunu şimdilik yerine getiriyor ama bizden sonraki kuşak bu değerleri tanımayacak bile.

Epeyce uzun bir yazının kısa bir özü babından :
"Bu çalışmalara çok fazla ihtiyacımız var."
Geldiğimiz noktada geri dönülemez bir aşamadayız.Öyle bir külliyat oluşuyor ki neredeyse tamamlanmak üzere Ülkemizde yayınlanan bütün çizgi romanlara digital olarak sahip olacağız.Şu anda bile içim kıpır kıpır.

Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Yetmez biliyorum ama elimden gelen içten ve samimi bir teşekkür.
Saygı ve selamlarımla.




 

CAMOKA

Süper Üye
13 Ocak 2010
177
587
Tadından yenmez güzel paylaşım olur da, biz butona basmazmıyız.
Tabiki emeğin hakkı ödenmez ama bir TEŞEKKÜRLER demekle klavye eskimez..
Kolay gelsin...
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,130
Mükemmel ötesi bir "Kolibri" paylaşımı daha...
Ne yazılsa kifayetsiz...
Keyifle okumak üzere indiriyor
ve gönül dolusu teşekkürlerimi iletiyorum;
saygılarımı da...

52308R.gif
 

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
527
648
Gazete tefrikalarında isimler farklı ..
dergilerde farklı isimler ile yayınlamış maceralar ....
bunları yanlarında belirtmek mümkünmü acaba ...
mutlu geceleriniz olsun..
kolıbrı dostum ellerıne saglık..
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,783
15,162
Bu iletiye eklediğim görsellerdeki metinler tarafımdan kaleme alınmış ve 1994 yılında 30 Nisan günü çıkan Express dergisinin 14. sayısında yayınlanmıştır.
Sarkis Paçacı'ya ait (sanıyorum hâlâ açık) İstiklal Caddesindeki Naregatsi Comics isimli cafede rahmetli üstadımız Ayhan Başoğlu adına düzenlediğimiz ve değerli çizer abimiz Ergün Gündüz'ün de konuşmacı olarak katıldığı paneldeki konuşmaların bir kısmını aktardığımız bu yazının üzerinden 24 yıl geçmiş.
Ama rahmetli üstadımızın vefatına dair ailesinden öğrendiğim detay hâlâ içimi acıtıyor. Zira 1993 yılı Aralık ayında rahatsızlanarak Çanakkale'de hastaneye kaldırılan üstadımıza medikal müdahalede oldukça gecikilmiş. Ailesinin Malkoçoğlu'nun ressamıdır, basın mensubudur serzenişleri ve çabaları muhatap bulduğunda ise, "Ünlü biri olduğunu bilseydik, daha hızlı müdahale ederdik," açıklamasıyla ailesi bir kez daha yıkılmış :(
Ayrıca değerli paylaşımları dolayısıyla sevgili kolibri'te bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu paylaşımları benim için çok özel anlamlar ihtiva ediyor. Sağolsun.
"Akıncı Sinyör"ümüz rahmetli Ayhan Başoğlu'nu, bize Malkoçoğlu başta olmak üzere pek çok çizgiroman armağan eden üstadımızı bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
Mekanı cennet olsun.











 

Kolibri

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
16 Haz 2012
423
6,831
Fatih İstanbul
Değerli paylaşımın için teşekkürler sevgili Hakan Alpin.

Malkoçoğlu maceralarındaki tarihi olayların gerçekle ilintisi o derece önemsenir ki birçok yerde Uzunçarşılı , Hammer vs. cilt sayfa numaraları belirtilerek dipnot düşülür.
 
Üst