Ağabeyim Mustafa Kemal (1959)

kuyu3

Yeni Üye
17 Nis 2018
82
237
Büyük önder Atatürk'ü daha yakından tanımak için bir başka eşsiz kaynak. Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan ağabeyini anlatıyor. Tüm Çizgi Diyarı dostlarına sevgi ve saygıyla...

“Bu kitap, bir roman değil... Bir tarih değil... Belki muazzam Atatürk tarihinin bir tek sayfası ... Atatürk'e yakın olanlar, o büyük insanla beraber çalışanlar, onun için çok şeyler dediler… Yüzlerce makale, ciltlerle kitaplar yazdılar... Bu küçük kitap da onlardan biri... Fakat onlardan ayrılan bir tarafı var: Bu kitapta konuşan insan, Atatürk' ün mesai arkadaşlarından biri değil... Bu kitapta sesini duyduğunuz insan, Atatürk'ün kız kardeşi... Onunla aynı çatı altında büyümüş, aynı havayı teneffüs etmiş, sevincini, neşesini, üzüntüsünü öz bir kardeş olarak paylaşmış bir insan... Başkalarının gözüyle Atatürk çok yazıldı... Bakalım kız kardeşinin gözüyle Atatürk nasıl!”
Ankara, 29 Ekim 1959 Şemsi BELLİ

 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Düşmanı bile yazsa bence içinde Atatürk'ün olduğu her eserde muhakkak olumlu manada istifade edebilecek bir şeyler vardır, zira yeter ki olaya bakış açımız insani, vicdani, mantıksal ve bilimsel olsun. Hele ki onu anlatan kardeşi ise muhakkak okunması gereken bir eser diye düşünüyorum. Bu kıymetli paylaşımınız için teşekkür ederim Üstadım. Şu unutulmasın ki kim her ne sebeple Atatürk'e saldırırsa saldırsın, bu onu saldıranları küçültürken Atatürk'ü daha da devleştirmektedir. Bir yüz yıl sonra ona saldıranların isimleri unutulurken onun ismi ise dünya döndükçe her zaman ve her yerde yaşayacaktır.
 
Üst