En Büyük Kaybımız (1938)

cemal

Yeni Üye
7 Tem 2019
3
31
En Büyük Kaybımız (1938)
"Ebedi Şef'in Ölümü Karşısında Milletin Duyduğu Istırabın Destanı"

Uzun zamandır Çizgi Diyarı'nı takip etmekteyim. Bu sitede emek verip, karşılık beklemeden pek çok ilgi çekici yayını bizlerle buluşturan üyeler var, hepsine buradan teşekkür ediyorum. Kendilerini gördükçe, paylaşımlarını keyifle okudukça benim de çorbada tuzum bulunsun istedim. Taramayı telefondan yaptığım ve kitabı daha fazla yıpratmak istemediğim için tarama çok kaliteli olmadı, ancak okumaya mani oluşturacak bir kusuru bulunmuyor. Kitap oldukça eski olduğundan telif hakkı problemi çıkacağını da düşünmüyorum.

Bu kitap 1938 yılında, Atamızın vefatı nedeniyle basılıyor. O dönemden fotoğraflar, farklı farklı yazarlardan makaleler ve şiirler var, kitabın sonunda ayrıca bir de fihrist bölümü bulunmakta. Kitaba dair tanıtım yazısı bulamadığımdan, tanıtım yerine kitabın başında yer alan yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum.

DAEDyn.jpg


━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Nesilden nesile intikal edecek ıstırap

Ebedi Şefimiz Atatürkün, fani hayata gözlerini kapamış olması, yalnız Türkiye için değil, bütün dünya için bir kayıb oldu. Memleketimiz, aziz Şefini, en büyük adamını; milletimiz de babasını kaybetmekle, acıların en zalimi, ıstırabın en merhametsizi ile karşı karşıya geldi.

Fani hayattan ebediyete intikal eden bu Büyük Adam, Türk milletinin kalbinde yaşayacak, Onun yoktan var ettiği bu memleket, dünyanın en mes'ut bir köşesi olarak kalacaktır.

Bu kitab, Atatürkün ölümünden milletimizin duyduğu ıstırabın bir ifadesi, acı feryadının bir destanıdır.

Bu yazılar, Büyük Şefimizin fani hayata gözlerini yumduğu günden, milletin kalbi olan Ankaraya götürüldüğü güne kadar memleket münevverlerinin, halkın hissiyatına tercüman olan en güzel yazıları, şiirleri bir araya toplanarak vücude getirilmiştir.

Ulu Atamızın mübarek ismi, Türk milletinin kalbinde nasıl ebediyen kalacaksa, bu kitab da koca bir milletin ıstırap destanı olarak nesilden nesile intikal edecektir.


━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━



İkinci Tab'ı (İkinci Baskı)

İstanbul, Cumhuriyet Matbaası, 1938.​
 
Üst