Stephen King Hayatının Romanı Kubbenin Altında için hangi kaynaktan esinlendi?

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Stephen King Hayatının Romanı Kubbenin Altında için hangi kaynaktan esinlendi?

KBBNN_ALTNDA1_01a.png


Stephen King Hayatının Romanını 25 Yıl Sonra Tamamladı!

Stephen King, 1980’li yıllarda yazmaya başladığı epik romanını nihayet tamamladı. “Under the Dome (Kubbe Altında)” ismini taşıyan ve sayfa sayısı 1000’i aşan romanın orjinali, kasım ayı içinde piyasaya çıkıyor. Daha fazla alegorik anlatım kullandığı belirtilen kitap ilgili King bir röportajında 'Yeni bir roman üzerinde çalışıyorum. İlk taslak neredeyse bitecek. İsmi 'Under the Dome'. İlk yazmaya başladığında yirmi beş yaşındaydım ama fikir çok büyüktü ve bu yüzden bir kenara bıraktım. Çok uzun bir roman iki 'Duma Adası' ediyor... El yazması taslak bin 500 sayfanın üzerinde. Ne zaman yayınlanacağı hakkında ise hiçbir fikrim yok' açıklamasında bulunmuştu.

King’in, aklından uzun yıllar atamadığı ve sonunda tamamladığı kitabı, kasaba sakinlerinin, bilinmez bir gücün etkisiyle kendilerini kasabaya hapsedilmiş bulmalarının ardından gelişen olayları konu alıyor. Güzel ve tamamen sakin bir bahar gününde, Maine`deki Chester`s Mills kasabasının dünyanın geri kalanıyla ilişkisi, açıklanamayan görünmez bir güç alanı tarafından ansızın kesilir. Yukarıdan kasabaya düşen, yanan uçak parçaları vardır; `Kubbe` düşüp bir bahçıvanın elini ikiye ayırır; insanlar kaçışırken ailelerinden ayrılırlar ve arabalar olayın etkisiyle patlar. Kimse bu bariyerin ne olduğunu, nereden geldiğini ve ne zaman yok olacağını (ya da yok olup olmayacağını) kestiremez.
Irak`ta savaşmış ve şu an aşçılık yapmakta olan Dale Barbara, birkaç vatandaş ile gruplaşır: Kasaba gazetesinin sahibi Julia Shumway, fizik terapi uzmanının hastanedeki asistanı, seçilmiş bir kadın ve üç cesur çocuk. Bunların karşısındaysa, her şeyi gözden çıkarmış -cinayete bile bulaşabilecek- politikacı Big Jim Rennie vardır; gücünü elinde tutmak istemektedir ve oğlu da korkunç bir sırra sahiptir.
Fakat herkesin asıl düşmanı, aslında Kubbe`nin kendisidir. Zaman sadece az değildir; aynı zamanda durmaksızın akıp gitmektedir.


"King bir röportajında 'Yeni bir roman üzerinde çalışıyorum. İlk taslak neredeyse bitecek. İsmi 'Under the Dome'. İlk yazmaya başladığında yirmi beş yaşındaydım ama fikir çok büyüktü ve bu yüzden bir kenara bıraktım. Çok uzun bir roman iki 'Duma Adası' ediyor... El yazması taslak bin 500 sayfanın üzerinde. Ne zaman yayınlanacağı hakkında ise hiçbir fikrim yok' açıklamasında bulunmuştu."

Bu kitabı nereden esinlenerek yazdığını King büyük olasılıkla biliyordur ama açıklamıyordur. Her neyse anımsamıyorsa da ben hatırlatmış olurum kendisine... Çocukluğunda ya da ilk gençlik yıllarında okuduğu bir "BlackHawk" adlı kahramanın 7 sayfalık çizgiromanından...
Altta bu kısa BlackHawk serüvenini bulacaksınız... Serüvenin adı da "The Bubbles of Doom" 1955 Temmuz ayında yayınlanan BlackHawk 90. sayıdan...
Öykü yazarı Dick Wood ve resimleyen Dick Dillin'dir. Dick Dillin aynı zamanda Chuck Cuidera ile birlikte "Future Justice League of America" nın ressamıdır.
1941 yılında Military Comics ile başlayan seri Quality Comics' le 1956 yılına kadar sürmüştür. Daha sonraları DC Comics tekrar seriye can vermiştir.


Bu konu dünyada ilk kez Doktor Kim Zaman Gezgini tarafından gündeme getirilmiştir.

The_Bubbles_of_Doom_1.jpg


The_Bubbles_of_Doom_2.jpg


The_Bubbles_of_Doom_3.jpg


The_Bubbles_of_Doom_4.jpg


The_Bubbles_of_Doom_5.jpg


The_Bubbles_of_Doom_6.jpg


The_Bubbles_of_Doom_7.jpg


Feza_Canavarlar_01.jpg


Doktor Kim Zaman Gezgini
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,522
Ankara
Güzel tespit!
O tuğla gibi kitabın bağlandığı nokta, bana çok üfürük gelmişti. Dizisinde ise zaten hepten kopmuş, bambaşka bir sona bağlanmış idi.
 
Üst