Tarihte Bugün

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
(Kitap tanıtımı)
Tarihte Bugün, Mümtaz Arıkan
“Tarihte Bugün”, 1983’ten başlayarak Cumhuriyet Gazetesi’nde 20 yıl aralıksız yayımlanan resimli bir banttır. 2004 yılında kitap halinde de yayımlanmıştır. İnkılap yayınlarından çıkan büyük boy kitap 416 sayfadır.
x4Vc8f7.jpg

Kitabın ön ve arka kapakları

(Kitabın önsözünden alıntı)
Mümtaz Arıkan ve "Tarihte Bugün"
1947’de İstanbul’da doğan Mümtaz Arıkan, 1967’den bu yana çeşitli basın organlarında ressam ve karikatürcü olarak çalışmıştır. 1974’te Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nü bitiren Arıkan, Doğan Kardeş, Hayat, Gırgır, Milliyet Çocuk dergileriyle, Hürriyet, Akşam ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştı. Akşam Gazetesi’ne “Müneccimbaşı” komik bandını çizdi. Bir yıl kadar Bahreyn’de çizgi film çalışmaları yaptı. “Tarihte Bugün”, 1983’ten beri Cumhuriyet Gazetesi’nde aralıksız yayımlanan resimli bir banttır. 20 yıl, bir tarih köşesi için Türkiye’de rekor sayılabilir!
Mümtaz Arıkan, uzak ve yakın tarihi, yerli-yabancı kaynaklarından titizlikle araştırarak günü gününe yazıyor; kendi çizgileriyle görselleştirip okurlarına sunuyor. Çocuklardan başlayarak her yaş grubunu kapsayan okurlarının çok farklı merakları olabileceğini hiç unutmuyor. Bu kitapta tarih olaylarından genel bir seçki yapıldı ve “1” numara verildi. Okurun ilgisine göre daha farklı seçkiler yapılabilecek; 2. ve 3. kitaplar da yayımlanabilecektir. Halen “Tarihte Bugün ”ün televizyona uyarlanabilmesi için de çalışmalar yapılıyor. Resimler animasyon tekniğiyle hareketlendiriliyor. İşte, “Tarihte Bugün ’ün kapsamına giren başlıca konular: Tanınmış Kişiler, Savaşlar, Siyasal Gelişmeler, Devrimler, Keşifler, İcatlar, Doğa Felâketleri, Büyük Kazalar, Polisiye Olaylar, Spor Olayları, Edebiyat, Sanat, Bilim ve Teknik, Uzay Araştırmaları, Havacılık, Denizcilik, Moda, Hayvanlar, Dinî Olay ve Kişiler, Şaşırtıcı Olaylar, Ender Görülen Yaratıklar, Tarihte İlkler...
 
Son düzenleme:
Üst