Larry King-2.Dünya Savaşı Aşk Öyküleri

tombraks1978

Aktif Üye
1 Tem 2009
399
2,466
ANKARA
zBK980569WR488_250.jpg



Çeviri: Yasemin Özdemir
Yayıncı: İnkılap Kitabevi
Yayın Tarihi: Istanbul, 2002
Sayfa: 330
Bunlar, yikici bir savasin kaosunda hayatlarinin asklarini bulan erkek ve kadinlarin aci, tatli, komik öyküleri. Bu anlamli öykülerin kahramanlari, Amerika'nin her kösesinden oldugu kadar, okyanusun öte yanina birçok savas gelini gönderen Avrupa'nin harap olmus ülkelerinden de çikiyor. Çogu, elli yildan fazladir devam eden mutlu evliliklerinden sonra, simdi birlikte yetmisli-seksenli yaslarini sürmekte. Digerleri, dul kalanlarsa, tek gerçek asklarini sevgiyle aniyorlar.

Öyküler, ölüme çok yaklasilan, tüyleri diken diken edecek anlari ve cesaret örneklerini, ilk görüste asklari, birbirleriyle olmaya kararli iki asigin becerikliligini, sevdikleri uzakta çarpisirken, onlari Amerika'daki evlerinde mücadeleye yardim etmek için çalisarak bekleyenlerin yasadiklarini içeriyor. Bu heyecanli öyküler, cepheden mektuplar, telgraflar, resimler ve fotograflar, hatta bir çiftin ilk bulusmalarinda gittigi sinemanin biletinden olusan 170'den fazla ilüstrasyonla da tamamlanmis durumda.

Gün isigina çikarilan bu essiz anilar, II. Dünya Savasi Ask Öyküleri, savasa kisisel bir bakis getirirken, ayni zamanda bir trajedinin ortasinda alevlenen asklari anlatan büyük bir miras...
 
Üst