Kırık Linklerin Yenilenmesi

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,672
İstanbul
Zaman zaman gündeme getirdiğimiz gibi forumun en büyük sorunlarından birisi kırık linklerin yenilenmesi. Bu sorunla şu ana kadar çoğunlukla yöneticiler ilgilendi. Ancak bu sorunun çözümünde tüm üyelerimizin katkıda bulunması son derece önemli ve bu katkılar yöneticilerin üzerindeki yükü hafifletecektir. Son yapılan düzenleme ile "kırık linkler listesi" tüm üyelerimizin erişimine açılmıştır. Bu listeyi forum ana sayfasının alt bölümlerinde "Geri Dönüşüm Diyarı" - "Geri Dönüşüm Kutusu" - "Kırık Linkler" sekmesinin altında bulabilirsiniz.

file


"Kırık Linkler" sekmesine tıkladığınızda kırık linkler listesine erişmiş olacaksınız. Bu listeden bir kesit aşağıdaki resimde yer alıyor:

file


Mouse ile bildirimlerin solunda yer alan resimlerin üzerinde (tıklamadan) gezerseniz bildirimin hangi çizgi romana ait olduğunu görebilirsiniz. Maalesef kırık link bildiriminin yapıldığı mesajda resim yoksa listede de resim yer almıyor. Bu şekilde resimler üzerinde gezerek ya da bildirimlere teker teker tıklayarak bildirimin içeriği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Herhangi bir bildirime tıkladığınızda şuna benzer bir pencere açılacak:

file


Bu ekranda örnek bir kırık link bildirimi var. Arşivinizde mevcutsa linki yenileyebilirsiniz. Yeniledikten sonra şu iki şeyi yaparsanız zaman kaybını engellemiş oluruz:

a) Kırık link bildiriminin altına linkin yenilendiğini bir mesajla belirtin. Bu sayede herkes tekrar tekrar ilgili konuya giderek zaman kaybetmemiş olur.

b) Yenilenmiş linki ilgili konunun altına mesaj olarak yazın. Bu mesajları gören yönetici yenilenmiş linki ana mesaja taşıyacaktır.

Kırık link yenilenirken bazı hususlara dikkat etmek gerekli:

1) Yüklemenin yapıldığı platformun kolaylıkla erişilebilir platformlar(mediafire gibi) arasından seçilmesine özen gösterilmeli. Erişimi güç ya da ücretli üyelikler gerektiren platformlara(turbobit gibi) yapılacak yüklemeler faydalı olmayacaktır.

2) Aynı çizgi roman birden fazla dostumuz tarafından taranmış olabilir. Bu tür durumlarda herhangi birinin paylaşımına kırık link bildirimi geldiğinde muhakkak o kişiye ait taramanın yenilenmesi gerekli. A kişisinin taramasını B kişisinin konusuna eklersek B kişisinin çalışmasına erişimi engellemiş oluruz. Forum üyelerimiz tarafından yapılan üretimlerin muhafaza edilmesi hususunu fazlasıyla önemsiyoruz.

3) Dostlarımız bazen kırık link bildiriminin olduğu konuda ihtiyaç olduğunu düşünerek düzenlemeler yapabilir ve bu düzenlenmiş hale ait linki ekleyebilirler. Bunu yapmak mümkün ama bir şartla: orjinal çalışmanın muhafaza edilmesini garanti ederek.

4) Bir çizgi romanla ilgili kırık link bildirimini sadece ilgili linkin bulunduğu ana mesaja yapalım. Takip eden mesajlara kırık link bildiriminde bulunursak aynı konu ile ilgili birden fazla "kırık link konusu" açılıyor.

Bu sistemin çalışması için dostlarımızın zaman zaman yazının başında yerini işaret ettiğim "Kırık Linkler" konusunu ziyaret etmeleri gerekli. Aslında her kırık link bildirimi son mesajların yer aldığı ana listemizde görünebilirdi. Nitekim bugüne kadar bu tür bildirimler yönetici ekranlarına bu şekilde düşüyordu. Ancak örneğin 50'lik son mesajlar listesinde 20-30 tane kırık link bildirimi görmek çok kullanışlı olmayabilir ve güncel konuların listeden düşmesine sebep olabilir diye bu tür bildirimlerin bu son mesajlar listesine düşmesini engelledik.

Süreci birlikte izleyelim. İhtiyaç duyulması halinde yöntemi gözden geçirir ve gerekli düzeltmeleri yaparız.

Hepimize kolay gelsin.

 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,672
İstanbul
Ana mesajda yer alan kırık link bildirimi ile ilgili dikkat edilmesinde fayda olan hususlara bir tane daha ekleyelim.

4) Bir çizgi romanla ilgili kırık link bildirimini sadece ilgili linkin bulunduğu ana mesaja yapalım. Takip eden mesajlara kırık link bildiriminde bulunursak aynı konu ile ilgili birden fazla "kırık link konusu" açılıyor.

Bu hususu ana mesaja da ekliyorum.
 
Üst