Yeni Kinowa Ceylan Yayınları 30-50 Liralık Seri Sayı 01 - Penna Rossa'nın Esrarı

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Değerli dostlar,

forumdaki pek çok arkadaş gibi çocukluğumda okuduğum - topladığım çizgi romanları bir şekilde elimde tutamamış olduğumdan, elimde pek çok çizgi roman olmasına rağmen hepsi 2000 den sonra LAL, HOZ, BONELLİ, OĞLAK gibi yayınevlerince yayınlanmış kolayca bulunabilecek eski serilerin yeni basımları, hemen hepside zaman içnde paylaşılmış. Forumla ilk tanıştığımda tarayıp paylaştığım 5-6 çizgi roman haricinde foruma tarama bazında fazla bir katkım olmadı.

Sahaf fuarının duyurusunu okuyunca 2000 öncesi yıllardan kalan ve forumda bulunmayan çizgi romanlardan oluşan bir liste ile cumartesi günü fuarın yolunu tuttum. Beklediğim kadar çizgi roman bulamadım, bulduklarımın çoğu ise 2000 sonrası basımlardı ya da serileri çok karmaşık olduğu için maalesef listelemediğim Conan ya da ilgilenmediğim tayt giymiş kahramaların çizgi romanlarıydı. 3 karton kutu ve 5-10 raf kitap karıştırıp elimdeki listeden 6 kitap buldum. Kinova bunların ilki.

Aşağıda linkini bulacağınız Kinova macerası başka seriler'in içerisinde de bulunuyor, bulduğum dergi sayfaları ayrıldığı için"amatör" bir ciltçi tarafından tutkal ya da başka bir kuvvetli yapıştırıcı kullanılarak yeniden birleştirildiğinden bazı sayfaları tararken çok zorlandım.

Sadece maceraya odaklananlar isterlerse "penna rossa'nın sırrı" nı (Bu arada penna rossa italyanca kırmızı kalem demek ama maceranın içinde ne kırmızı kalem geçiyor ne de penna rossa, maceranın ismi nereden geliyor çözemedim. Belki de Kinova'nın İtalya'da kullanılan ismidir) başka serilerden de okuyabilirler ama arşive odaklanan arkadaşlarımın ilgisini çekebilir.

Saygı & Sevgi





bwx6ecostklxw4z3b.jpg


Bu tarama yıllık izinde olduğum için ameliyatına katılamadığım değerli dostum Uzung' ye armağınımdır.
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
hafızalara kazınan kapağıyla her dönem favorimiz..keyifle okuyacağım çok teşekkürler sevgili dostum.:)
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,351
53,696
TAM 35
Forumumuza katkı yapıp paylaşabilmek adına yaptığınız gerçekten takdire şayan.Zaman zaman kendimi iğne ile kuyu kazar gibi hissettiğim çok olmuştur.Ama sizin gibi dostların bu sıcacık paylaşımları ile o kuyu çoktan taştı bile.Sağ olunuz yaptığınız tüm katkılar ve çok değerli dostluğunuz için.
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Penna rossayı bende merak ettim doğrusu,bu değerli paylaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Çok keyiflendim
biraz da duygulandım..
Kendimi görür gibi oldum..
Aynı şekilde elinde listelerle dolaşan ertuğrul'u gördüm
sarkomer hocayı gördüm
Mehmet ali'yi gördüm
koli ile kitap yollayan profesör'ü gördüm..
murtaza5 arkadaşımız gördüm..
velhasıl tüm dostları gördüm..
Ne garip!
Taramaya gelince daha iyilerini gördüm..
Ancak niyet olarak daha iyisi yok..
Ellerine yüreğine sağlık..
Saygı ile selamlıyorum seni..
Ancak büromun bu kadar yakınına kadar gelip insan bir aramaz mı..
Bir toplantı yapmanın zamanı geliyor...
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,547
Forumları ararken Kinowa ' yı buldum.
Ne güzel bir Gulyabani ağabeyim var benim yahu.
Ellerinize sağlık.
 

saint-A

Yeni Üye
16 Ağu 2010
32
6
Dostlar "penna rossa" italyancadır arkadaşımızın bahsettiği gibi amma; aynı zamanda eskilere gidecek olursak eskinen yazı tüyle yazılırdı burdaki "penna" kelimesi mecazi olarak aynı zamanda "tüy" anlamınada geliyor ve macerenın içindeki kahramanlardan"kızıl tüy"ü anlatmak istiyor bilgilerinize sunarım.
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
822
Sevgili Gulyabani, senin katkıların oldukça kaliteli ve oldukça yoğun.
Kendine haksızlık etme.
Biz çok memnunuz.
Ellerine ve de özellikle gönlüne sağlık.
 

kral27700

Kıdemli Üye
20 Nis 2012
131
195
GAZİANTEP
Yüreği güzelliklerle dolu güzel insan. Kinowa gibi bir kitabı bizlere kazandırdığın için sonsuz teşekkürler. Bu arşivin tümünü indirip okuyacağım. İlkokulda sınıfta gizli gizli Kinowa kitabını okurken öğretmenime yakalanıp, bu kitap yüzünden 40 kişilik sınıfta bir tomar dayak yediğimi, üstüne bu kitabı yırttığı için okuldan ve öğretmenden nefretim uzun zaman sürmüştü. Şimdi burada tüm seriyi görünce anılarım depreşti. İyiki sizlerle tanışmışım. Buradaki gördüğüm hoşgörüyü , maalesef çocukken kimseden görmemiştim. Sırf çizgi roman okuyorum diye az dayak yememiştim. Ne zor vede çetin yıllardı. :) :) :)
 
Üst