Hulk Mektebe Gidiyor (kolaj karikatür)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

Hulk Mektebe Gidiyor (kolaj karikatür)
(Hulk'a Bir Daha Takılım)

Baktım nette en çok dalga geçilen çizgi karakterlerin başında Hulk geliyor. Adıyla, cüssesiyle, tipiyle, her şeyiyle dalga geçmişler (Hulk Ekmek filan! yapılmış çoktan). Ben de daha önce bir Hulk kolajı daha yapmıştım (Hulk'un sünneti!). Bu seferki Hulk kolajının internette benzerine rastlamadım, ama varsa da tıpatıp aynısı olacak değil ya!

Geçenlerde tiyatrocu Ferhan Şensoy'un tiyatroya nasıl başladığını anlattığı gösterisini bilmem kaçıncı kez seyrediyordum (Gösterinin ilgili bölümünü iki yıl öce şurada paylaşmıştım). Gösteride, 1968 yılında Türkiye'yi ve doğal olarak Galatasaray Lisesi'ni ziyaret eden De Gaulle'ü, okul idarecilerinin 'hayali' olarak nasıl "mektebe"(!) götürdüklerini hem abartarak hem de komikleştirerek anlatıyordu. Ben de De Gaulle yerine mektebe Hulk gitse nasıl olurdu, dedim ve aşağıdaki kolajı yaptım. Kolaj üzerinden kendim de bir şeyler çiziktirebilir ve karikatür haline getirebilirdim, ama kolajın kendisi kadar komik olmayacaktı. Kolajda karar kıldım (kolaj daha çok zamanımı aldı). Üstelik önceki kolajlarımla bir devamlılık sağlayacaktı. Bekçi karikatürleri Akbaba ve Leman dergisinden. Diğerleri Google'dan. Font: CCJoeKubert.

Hulk-Mektepte.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,761
İstanbul
Üstadımın on parmağında on marifet. Epey meşakkatli olduğunu tahmin ediyorum. Umarım keyiflidir de. :) Bizim için keyifli. :)

Ellerine sağlık, üstat.
 
Üst