Hocam Ayıp Oluyor Ama! (Kolaj Karikatür)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

Hocam Ayıp Oluyor Ama! (Kolaj Karikatür)
Tommiks Zor Durumda!

"Absürt kolaj karikatürlere" devam ediyorum. Cem Yılmaz'ın GORA filmindeki meşhur duş sahnesi aklımdayken Tommiks'in Hoz yayınlarından çıkan bir sayısının kapağını görünce bunları bir karikatürde harmanlayayım dedim. Adı üzerinde bu bir "absürt" çalışma, yani "saçma". Gülünçlüğünü anlamsız ve saçma oluşundan alan bir gülmece biçimi. Bu nedenle altında bir şeyler aranmamalı diye düşünüyorum. Zor zamanlarda sizleri bir nebze de olsa gülümseteyim dedim.

Yaşla mı ilgili bilmiyorum, Photoshop'ta bir sürü dekupaj tekniği öğrenmiştim, bir müddet kullanmayınca çoğunu unutmuşum, sadece "background eraser" aklımda kalmış, bir de en kolayıma giden "polygonal lasso"yu kullandım. Çünkü yeniden "tutorial"lere dönecek vaktim yoktu, "bildiğin yol en kestirme yoldur" demişler. Aslında "pen tool" en iyisidir de, benim için "polygonal lasso tool"dan daha pratik değil ki? neticede bu amatör bir kolaj, o aleti de profesyoneller kullansın. "patch tool" ve "stamp"ı zaten unutmam, "stamp"in benzerleri birçok resim işleme yazılımında da var.

tommiks_hocam_ay_p_oluyor.jpg


Kolajda kullanılan malzemeler aşağıda! Tommiks'e Yüz nakli şarttı, zira kahramanımızın durumdan memnunmuş gibi bir yüz ifadesi taşıması doğru olmazdı! Tom'un yüzü, arka kapaktaki yüzünden ithal (gövde yerli!)
Tommiks_Hoz_30_kapak_n-arka.jpg


Kolajın ilham kaynağı şu video. Tom'un balonundaki replik videoda 59. saniyede geliyor.
Cem Yılmaz-Hocam Ayıp Oluyor Ama (GORA)

 
Son düzenleme:
Üst