Suat Yalaz, Karaoğlan'ı Anlatıyor

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,365
İzmir
Değerli üstadımız, Türkiye'nin bence en iyi çizgi roman sanatçısı, ressamı ve senaristi olan BÜYÜK ADAM SUAT YALAZ, ölümsüz eseri Karaoğlan'ı nasıl sinema filmi haline getirdiğini, ne kötü şartlar altında böylesine mükemmel sinema filmleri ortaya koyduğunu, sanatçı Kartal Tibet ile olan anlaşmazlıklarını anlatıyor.

Ben, değerli üstadımız ile ilgili veriler bulmak amacıyla rastgele Youtube da gezinirken gördüm birkaç hafta önce.

Siz dostların da görüp izlemesini çok isterim.

Bölüm 1:
www.youtube.com/watch?v=rW4I7Kwtz-E


Bölüm 2:
www.youtube.com/watch?v=i1tlr-eWlNc



Bölüm 3:
www.youtube.com/watch?v=wa7wTWJ-u3k
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Teşekkürler Sevgili dostum. Videoları izledim. Anlatılanları daha önce yazılı basında okudumuştuk. ama Büyük Usta'nın kendi-sesinden- anlatımları daha değerli. Suat Yalaz Karaoğlan'ı yarattığı gibi Kartal Tibet'i de yarattı ama ustanın deyimi ile "Kartal çok esnaf çıktı, Karaoğlan'ı sevmedi"

Sevgili atlas364 Suat Yalaz'ın Yılmaz Güney hakkında anlattıkları niye inandırıcı değil. Yılmaz Güney Karaoğlan'ı oynamak
isteyemez mi? Güney'in bir çok tarihi konulu filmi var. Bunları Yılmaz Güney hayattayken tekrar tekrar anlattı ama Yılmaz Güney'den bir yalanlama gelmedi. Yaşın benimki gibi 64 e yaklaşsaydı , Karaoğlan yayınlarını ve filmlerin çekilişini anımsasaydın. Anlattıklarının doğru olduğunu bilirdin.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,365
İzmir
Suat Yalaz' ın Yılmaz Güney hakkında söyledikleri inandırıcı gelmedi . .

O dönem şartları göz önüne alındığında, bence Suat ustamız doğruyu söylüyor, değerli dostum. Yılmaz Güney yıllık ortalama 10 film çevirse o yıllar, Ustamız aradığında geri dönme olasılığı bence de çok düşük bir ihtimal. Hiç tanınmamış birini kullanması, çok iyi prodüktörlük yeteneği bence.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Üstadın kendi sesinden KARAOĞLAN'ın sinema öyküsünü dinlemek hoş oldu.

Teşekkürler, sevgili Dindar.

Not: youtube'dan yapılan paylaşımlarda link eklerken http kısmını çıkartıp www. ile başlayan kısmı yerleştirmek gerekiyor. Aksi takdirde görsellik bozuluyor. Ben gerekli düzenlemeyi yaptım.
 

atlas364

Süper Üye
13 Tem 2009
628
1,386
Karaoğlan nickli dostumuzun bana cevaben yazdıklarına alıntı yaparak cevap yazmak istedim ama beceremedim . . Sevgili Karaoğlan dostum yaşım ve tecrübelerim doğrultusunda sizin yaşadığınız dönemi sizin kadar bende çok iyi bilirim, benden sadece 5 yaş büyük olmanız beni bilgisiz ve tecrübesiz yapmaz ..
 

atlas364

Süper Üye
13 Tem 2009
628
1,386
Suat Yalaz, Yılmaz Güney' in Karaoğlan filminde oynamak isteyip de kendisinin kabul etmediğini tam 37 yıl sonra açıklamıştır . . bildiğim kadarı ile bu sadece kendisinin sözleri olup ikinci bir kişi bu konuşmaya şahit olmamıştır . . 1984 yılında kaybettiğimiz Yılmaz Güney' in , 2012 yılında yapılan böyle bir açıklamayı yalanlaması veya doğrulaması mümkün değildir . .
 
Üst