KARAOĞLAN RENKLİ TAM MACERA - Çakal Adamlar

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,024
image00000coc.jpg


image00001vyv.jpg





58.sayıdan 67.sayıya kadar Fasikül halinde tarama :



















 
Moderatör tarafında düzenlendi:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
İnmesini beklerken bir de gördüm ki avukatımız benden hızlı davranmış;teşekkür ederim sayın 'vefalı'...Daha bir kaç gün önce karamurat da konuşmuştuk ne kadar vefalı davrandınız...Hakkınız geçiyor helal ediniz..
sevgi & saygıyla
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Adamı görünce çakal sandım kamuflaj süper olmuş. Çakalın rengi tutmasa da kaç kişi çakal gördü ki, yeriz.:) Eline sağlık muhterem..İyi ki varsın.:)
 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Bu teşekür yazım, tarama katkısı veren emek çalışmaları üzerinden; portal bünyesine doğru giden şükran belirtici düşünce değerlendirmesi olacaktır.

Emek olmadan yemek olmaz. Bu felsefeyi benimsememek, insanı ve insanın toplumsallığını bilmemektir. Kuşkusuz ki bu emek değiştirilebilir olan, farklı olan emektirler. Ama sosyal ortam paylaşmalarında (toplumsal emek olmayan, fahri çabalı) emek te, herkeste aynı sonucu beklemenin, iş görmenin gerekliliği ve kuralı gibi de olmamalıdır.

Yani bir sosyal ortam paylaşmasında ben tarıyorum, sen de tara diyen dayatmacı mantık çokta rağbet görmemelidir!Her halde siz de kendi kendinizi alkışlayamazsınız değil mi? Bir yararlanıcı da yararlanmanın sorumluluğu gereği en az bu gibiden emeklere sağolunuz deme görevini yerine getirmelidir ki emeğin yemeği de olsun.

Değilse toplumsal bağlamda, böyle ya da şöyle oluşlarla, herkes aynı işi; aynı nitelikte yapacak olsaydı, değişilme; karşılığını bulmayan emek verişlerini ortaya çıkarırdı. Oysa sosyal ortam, toplumsal ortam gibi değildir. Sosyal ortamlarda özellikle de çoğu sosyal portallarda; dileyen herkes hünerini ortaya koyar.

Yararlanıcısı ve teşekür sunucusu varsa o sunum, süreklilikle kendisini değiştirip dönüştürme içinde olur. Aksi halde takipçisi olmayan yayının hayatı olmaz. Sosyal alan toplumsal alan gibi değildir. Toplumda sorulurken, sosyal paylaşımda değirmenin suyunun nereden geldiği pek önemsenmeye bilmektedir. Sizin değirmene teşekür edip, merhaba demeniz önceliklidir.

Yani aynı işi yapmakla sizdeki tereyi başka bir tereyle pek pek değişmezdiniz.. Bu şu demek, aynı işi yapmamanın toplumsal alandaki karşılığı değişilir emeklerin çeşit çeşit olmasıdır. Eğer hep aynı işi yapsaydık, tarihsel gelişimi ugünkü çiftçilik yapma, berberlik yapma, bilgisayar proğramlama vs. gibi değiştirilen emeklerin farklılığınca, çeşitlenemezdik değil mi?

Daha doğrusu toplumsal alana göre sosyal ortamlarda verilecek kimi emekler, karınca kararınca olan emektirler.

Sosyal ortamlarda iyi saz çalıyorsunuz diye herkesten de aynı şeyi beklemek abestir. Ya da siz, saz çalamayan birine sen de iyi saz çalarak bize ya da ortamımıza katkı ver diyemezsiniz. Hiç değilse sizleri dinleyen, izleyen; sizlerden yararlananın müşteri olması da, bir katkıdır.

Burada bir ayrıntı belirteyim. Uzaya çıkan biri, uzayı ne kadar gözlemlerse gözlemlesin; izlenimlerini anlatacağı bir kişiyi bulamazsa, seyreyleyişinde; anlatacağı kadar büyük keyif alamaz. İşte kimilerimiz de iyi saz çalanı dinleyerek, ona katkı vereceğiz ki; katkı yapan paylaşıcının hevesi ve icracı emeğin amacı, sürekli olsun.

Kuşkusuz toplumsal baz da, emeklerin değişimi; o şeyin yeniden ve yeniden üretimini ve emekleri, sürekli kılar.

Çizgi Roman Diyarı gibi sunumcu, sosyal paylaşımcı bir portlın sürekliliği de okurun katılımcı olan katkısıyla ve gayretleriyle sürekli olacaktır.

Portal bünyesindeki sunumları tarayan, araştırıp bulan; bulduklarını ortama sunan, sanal ortam emekçileri; okur çokluğu ve okurun olumsuz eleştirileri veya çalışmayı beğenen eleştirileri ya da çalışmaya yaptıkları tamamlayıcı eleştiri katkılarıyla, o portal yücelir ve portalın sürekliliği bu akışlarla kazanılır.

Bir kuş için bir miktar yem koduğunuzda kuş yemi yemişse tekrar yem korsunuz. Bir kaç kez baktığınızda yem hala duruyorsa bir daha o yeme bakmaz ve o işle ilgilenmezsiniz bile. Dolaysıyla sadece portala sunulan emeği tüketen kişinin, bu çabaları sadece tüketmeleri dahi bir katkı iken, bir teşekür yazısı bile bu çabalara bir başka nüansla katkı veren emek veriş olurla değerlendirilen, yemek olur. Bu tür katkılar toplum içinde değil ama sosyal ortamın, sosyal kültürü içinde de olabilen bir dinamizmdir.

Çizgi Roman Diyarı Portalı, konulu sosyal medya olurla paylaşmasını; kendi emeğinin hakkıyla, kendi çabasının hakkıyla yapan ve bu bilinci gözeten özverili sosyal ortam oluşla, beğeni takdir ve övgünün ötesindedir kanımca.

Okur olan ve sırf tüketimden yana olan karşı paylaşıcıları, yasal sınırlar içinde oldukça, Çizgi Roman Diyarı portalının bu başarılı azimlerini sürdürmesi de mukadder gibi görülmektedir. Portal bu bağlamda bizlerin sadece okurları olmamızla ve sadece tüketirleri olmamızın katkılarını, çok ciddi addetmektedirler kanımca.

Biz sırf tüketirlerin bir merhaba mesajını yararlanılan konu portalına bırakmaları, bu tür çalışmaların dinamizmî, fitili olacağı kanaatindeyim. Bunlar benim bir portal yararlınıcısı olacakla kişisel olan vefai yorumumdurlar.

Çok teşekürler Çizgi Roman Diyarı ve burada kolektife olan tüm Çizgi Roman Diyar poortal organizasyonuna saygılar.
 
Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
543,719
Yine mükemmel bir kitap, çok değerli emek

Paylaşımların ile gönlümüzü şenlendirmeye devam ediyorsun sevgili dostum

Teşekkür ediyorum, sağol
 
Üst