Karaoğlan Haftalık Resimli Kahramanlık Dergisi Sayı 059 - Fedailer Alayı

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,744
Kıbrıs
Karaoğlan Fasikül 59 A.Muhtar Yavaşca - FEDAİLER ALAYI 16.10.1968

file

file


59-63.Fasiküllerden oluşan Muhtar Yavaşça yayını "FEDAİLER ALAYI"adlı bu Karaoğlan macerasının ilk fasikülü olan 59.fasikülü sizlerle paylaşmaktan gurur duyarız. Cildin arka kapağındaki künyede "Yavaşça Yayınları adına sahibi Dr. A.Galip Yavaşça" yazıyor. Acaba *bu kişi Türk Sanat Müziği'nin ünlü besteci, solist ve koro şefi Dr.Alaeddin Yavaşça mı diye merak ediyorum! Büyük ihtimalle isim benzerliğidir ama doktor, ad, soyadı uyuyor. Allah uzun ömür versin bestekar Dr.Alaeddin Yavaşça İstanbul Haseki Hastanesinde jinekoloji bölüm şefi idi. Üstadın çizgi roman yayıncılığı da var mıydı bilemiyorum doğrusu!


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Teşekkürler Caretta; elinize, gözünüze sağlık.

Sanıyorum Yayıncı Muhtar Yavaşça ile Bestekar Yavaşça farklı kişiler. Notunuzu okuduktan sonra İnternet'te biraz araştırdım; ulaşabildiğim bilgiler bu yönde...
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Yavaşça serisine katkıların büyüyor sevgili caretta, bunu çok önemsiyorum.

Teşekkür ve saygılar dostum.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,187
Karaoğlan'ın yeri her zaman bir başkadır.
"Caretta" ve "Savok" kardeşlerime
bu harika paylaşım için teşekkür ediyorum.
Saygılarımı iletiyorum.

bayrakzaf.gif
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,451
7,069
bugun fedailer alayını okuyayım dedim.ve indirmeye başladım teşekkurler yılların unutturdugu dergileri tekrar günyüzüne çıkarttıgınız için.
 

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
267
569
karaoğlan, bahadır yazı karakterleri hk.

değerli arkadaşlar,
karaoğlan, bahadır gibi çok güzel türk çizgi romanlarının maalesef yazı karakterleri her sayıda bazen sayılar içindeki değişik sayfalarda bile farklı farklı yazı karakterleri bulunmakta ve çoğunluğu okunamaz veya görüntü itibariyle çirkin durduğu için bu çok güzel kitaplara yakışmıyor.
sizden ricam bu güzel türk çizgi romanlarını yeniden gözden geçirip yeni yazı karakterleriyle balonlama yapıp yeni ve çok güzel bir arşiv haline getirebilirseniz çok memnun olurum.
ikinci ricam lütfen kitap taramalarının kaliteli, reklamsız ve ham tarama olarak (değerli arkadaşımız vefalı gibi.-bu arkadaşımızın bütün ham taramaları gerçekten çok kaliteli ve keşke bütün kitap arşivleride bu arkadaşımızın taramaları gibi olsa diyor ve kendisine ayrıca bizlere bu güzel taramaları sitenizde sunduğu için çok teşekkür ediyorum.) bütün kitap arşivinizde - (beyazlatılmış arşiv dosyaları ya çok parlak veya çok koyu ve yazıları okunamaz durumda) alternatif arşiv olarak yer alırsa memnun olurum.
saygılarımla.
 

hemşinli

Aktif Üye
11 Eki 2014
224
677
Fedailer alayı; en sevdiğim maceralardan biridir.. senaryosu, güzel ve akıcıdır.

Karaoğlan'ın, öykülerindeki kalite ve sıcaklık diğer yerli çizgi romanlarda yoktur..
fakat Suat Yalaz, zamanında çok seri bir şekilde ürettiği için, hepsi değil ama 25-30 arası maceraları iyidir. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst