Karaoğlan Lal Kitap Yalaz Prodüksiyon Sayı 49 - Bozkaşi

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,020















Kitap için Ertuğrul üstadıma çok teşekkür ediyorum.

Bu güzel maceralar için

Suat YALAZ

üstadın bileğine,yüreğine sağlık.

İyi arşivler,güzel bir hafta diliyoruz...



Mutlu Yıllar Beymelikli18 dostumuz...





MEGA




Ham Tarama MEDIAFIRE




 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Daha önce arşivini yaptığım bu seri bir daha dönüp te ilgilenmediğim bir seri idi. Çünkü ilk arşiv hiç yoktan iyiydi. Ve böylesi bir paylaşmacı ve arşiv yapıcı bir süreci başlatmanın kilometre taşı olan emek ve paylaşım olmakla hiç kuşkusuz elden geleni yapmış olmanın takdirlik ve teşekürlüğüdür.

Yer yer buğulu yazı ve resimlerden arşiv olmakla; buğulu kısmın altındaki yazı okunmaz, buğulu resim seçilemez bir durumdaydı.

Üstelik siyah olması gereken kısımlar onlarca nokta nokta benekler içeriyor olmakla; Karaoğlan resimlerinde seçkin, titiz ve hassa olan biri için bu arşiv göz estetiğini rahatsız eden bir durumdu.

Ama şimdi elimin altındaki arşiv, harici bellekte değil; masaüstü pc de her an sayfalarını çevirdiğim, okuduğum, sıkıldığım anlarda sayfa resimlerine baktığım bir seri.

Karaoğlan maceralarını sıraladığım düzen içinde sizin taramanız olan Lal yayınları macera sıralaması ve sizin çalışmanız olan bu çalışma; benim mecera sıralalamam olan düzenlemeye esas alınmakla 57. macera sırasına kadar olan maceralar bu düzenlemesini yaptığım bu temel için LAL serisinin sıralaması, baz alındı.

Bu seride olmayan "Ölüm yoldaşı, Semerkand casusu, Asya kaplanı, Kanlı tuzak, Kudüs ilahesi, Dağlar benimdir vs. gibi maceralar da benim düzenlemem içinde 57. sıralamadan sonra 100. sıra numarasını aşan macera listesini oluşturdu.

Dahası, lal serisi içinde maceralarda sayfa eksiklikleri var. Söz gelimi "ölüm geçidi" macerasında 61. ve 62. sayfaların eksik olması gibi. Bunları da gerek yavaşça serisinde gerekse ikinci seri dergilerinden tamamlamakla arşivi macera sayfa sayısı olarak tam hale getirdim.

Çok çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,188
Emekleriniz ve paylaşım(lar)ınız için size ve "Ertuğrul" kardeşime teşekkür ediyorum.
Pırıl pırıl bir seri daha tamamlanmak ve arşivlerimizde yerini almak üzere...
Saygılarımla...
52308R.gif
 
Üst