KARAOĞLAN Haftalık GençlikveKahramanlık DergisiSayı 171 Kaplan'ın Adaleti 10.05.1967

12 Şub 2010
15,006
543,776

file



Sevgili bay_x ile altay1944 şahsında
Tüm çizgi roman tutkunlarına
Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,698
47,974
Farklı kapaklı bu güzel seriden bir sayı daha görmenin keyfi ile
Bay_x ve Altay1944'e selam ekleyerek çok teşekkür ederim
sevgili Profesör..
 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Yalaz Usta'nın belgesel çizgi romanlarını bir kez daha okumaktayım. Gelecekte her halde üzerinde çok durulacak bir resim, karikatür ve resimli roman sanatçısı olacak.

Üstadın eserlerini okudukça yazılı roman dili ile çizgi roman konseptine uyarlanmış eserlerin çok farkı olduğunu, özel bir yetenek ve dizayn sanatı olduğunu hayretle fark ettim.

Ya da üstad bu yeteneği bize fark ettiriyor. Eleştirel yanlar bulunabilecektir. Zaten üstad bunu da özellikle belirterek, mesleğine ne denli bilinçle vakıf olduğunu biz okurlarına zımn edtmektedir.

Sevgilerini ve sevgilerini yöneltmiş olduğu eğilimlerdeki sıkıntıları abartmadan ortaya koyabilmek, değerli bir sanatçı tezahürü olsa gerek. Yalaz üstadın eserlerinde bunu sezdim.

İç içe dünyaların kesişen ve ayrışan yanlarıyla bir iyice görebiliyorsunuz. Kahramanlardan sonraki zamanı yaşamakla kahramanların yanılgılarını iyi görüyorsunuz.

Hele sevgili Gazimizin ileriyi tasarım eden uzak görülülüğü sevgili Gaziyi diğerlerinden apaçık ayırt etmekte. Değerli Kırşehirli Müfit Hocaya; "ŞİMDİNİN İNSANI MI OLMAK İSTERSİN? GELECEĞİN ADAMI MI OLMAK İSTERSİN?" SORUSUNDAKİ HAZILIKLA YA DA HAZIRLANMALARLA GELECEĞİN İNŞASI OLACAK BİR DÜŞÜN İNSANI VE PROJELİ DÜŞÜNCESİYLE ŞİMDİNİN OLANAKLARIYLA GELECEGE YATIRIM YAPAN EYLEM İNSANI OLMASINI İFŞA ETMESİ FEVKALADE BİR TESBİTTİ. (Atatürk'e suikastlarda)

Üstadı sevgi ve saygıyla bu sayfalarda konu ettikten sonra bu değerlendirmelere neden olan ve bizi eski dostumuzla müşerref kılan sevgili profesörümüze de teşekkürlerimizi belirtelim.

Daim ol sevgili profesör.
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,078
Yardımcı ressam farkı çizimlerde kendini belirgenleştiriyor,suat hocanın en verimli ve karaoğlanın en güzel maceralarının yayınlandığı yıllar.
TEŞEKKÜRLER paylaşmayı seven dostum.Sen benim ile yemeğinide paylaşmıştın. :)
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Yardımcı ressam farkı çizimlerde kendini belirgenleştiriyor,suat hocanın en verimli ve karaoğlanın en güzel maceralarının yayınlandığı yıllar.

Sevgili vefalı dostum, gerçekten de bu serideki Karaoğlan çizimlerine doyamıyorum. Tamamiyle doğal, ham taramaya rağmen kitaptaki çizimler ekrana aynı güzellikte yansımıyor maalesef. Suat Yalaz bu maceraları bambaşka güzellikte ve farklı bir teknikle çizmiş. Maceraların kalitesi üzerine söylenecek bir kaç şey bulunabilir, zevke ve görüşe göre. Ama çizimler olağanüstü bence de...
 

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,187
Yıllarca arayıp da bulamadığım Karaoğlan fasiküllerine, sayenizde sahip oluyorum ağabey.
Nazik davranışınızdan mütevellit müteşekkirim.
Saygılarımla.
 
Üst