Karaoğlan Sayı:059 Şeytanın Çakalları

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
file


keyifli okumalar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,677
İstanbul
"Okuyucularla Başbaşa" köşesinde yer alan ve renklendirme teknikleriyle ilgili soru soran İsmail Gülgeç bizim bildiğimiz İsmail Gülgeç mi acaba? Neden olmasın? O dönemde henüz 18 yaşında bir delikanlı İsmail Gülgeç Usta.

İstikrarlı paylaşımlarla bizi kesintisiz olarak kıymetli dergilerle buluşturan erdalll üstadıma çok teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,677
İstanbul
Hızlı bir internet araştırmasıyla yukarıdaki tespiti kuvvetlendirir nitelikte bir şey buldum. Cumhuriyet Gazetesi'nde Zeynep Oral'ın köşesinde Şükrü Kocagöz'ün İsmail Gülgeç'i anmak üzere aktardıklarından bir bölüm:

"İsmail bu işe içgüdüsel olarak merak sardığını ve piyasadaki resimli romanlar gibi bir şeyler çizmeye başladığını anlattı. O sıralar en önemli yayın Suat Yalaz’ın Kaan’ıydı. Çizdiklerini toplayıp İstanbul’da Suat Yalaz’a götürmüş. Suat Bey ona resimli romanın çini mürekkep, tarama ucu, fırça, cetvel, rapido ile çizildiğini anlatmış, göstermiş. Dönüp doğru malzemeler ile çizmeye başlamış.
Perspektifi çize çize öğrenmiş. Kısa sürede ben de kendisine bu alandaki sınırlı bilgi ve becerimi aktardım. İsmail karikatür türündeki bandını hazırlarken bir taraftan da “ciddi” çizgilerle denemelere başladı..."

Yazının tamamı için:

 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
İsmail Gülgeç



Sayfaları düzeltip, beyazlatırken gördüm. Daha ben bu İsmail Gülgeç, hemşerim İsmail Gülgeç mi diye düşünürken "detektif" dostumuz gerekli araştırmaları yapıp, sonuç raporunu önümüze koymuş.

Bu da Sevgili erdallll'ın hoşgörüsüne güvenerek düzenlenmiş halinin linki;

 
Üst