Karaoğlan Haftalık Resimli Kahramanlık Dergisi Sayı 165 -Gökhan'ın Mirası(29.03.1967)

12 Şub 2010
15,006
543,719
file


file


file




Karaoğlan, tarihi Türk çizgi romanı deyince ilk akla gelen isimdir.

Bu sayıdaki Okuyucu Köşesi'nden, Türkiye'nin en ünlü vergi uzmanı sayılan Prof. Dr. Şükrü KIZILOT'un da Karaoğlan okuyucusu olduğunu öğreniyoruz.

Bu sayının bir özelliği var. Yine okuyucu köşesinde, Karaoğlan'ın adresinin değiştiğini öğreniyoruz. Bu, aynı zamanda 165. sayıdan sonra Karaoğlan Dergisinin yayın formatının değişmesinden önceki sayıdır.

166. Sayıdan itibaren 186. sayıya kadar dev boyutta Karaoğlan Dergisi yayınlanacaktır. Derginin adına da " Ve Gençlik " sözcükleri eklenerek yayına devam edilmiştir.

Aslında bana kalırsa 166. sayıdan 186. sayı dahil sayıların ayrı bir seri olarak tasnifi gerekir. Çünkü hem adı, hem de ebatı değişmiş olup dolgu unsurları da 165. sayıya kadar olan içerikten farklıdır. Kapakları da çok daha farklıdır. Ancak şimdilik ben de genel sınıflandırmaya uyarak Karaoğlan 2. seri içinde mütalaa ediyorum.

166. Sayıdan 185. sayıya kadar Diyar'da paylaştım ve sadece son 186. sayı kaldı. Bu sayıları da hep bazen başka dostlarla olmakla birlikte sevgili bay_x'e ithaf edeceğime söz vermiştim ve öyle yaptım.

Yaz mevsiminin rehaveti sevgili bay_x dostumuzun üzerine çöreklendi ve uzun zamandan beri Diyar'da sesi çıkmaz oldu. Ben de, bay_x dostum Diyar'da ses çıkarana kadar 186. sayının paylaşımını erteleyip durdum.
Bu erteleme arasında ise 166. sayıdan önceki bir kısım sayıları paylaşmış oldum. İşte bu sayı yani 165. sayının paylaşımı ile 166-186 arası seri kıskıvrak kuşatılmış oldu. Yani kaçarı yok 186. sayının bir an önce paylaşılması gerekiyor. Bir çok sevgili dostun bu sayıyı dört gözle beklediğini biliyorum.

Şimdi sevgili bay_x dostuma sesleniyorum:) ve "elma" diyorum. Lütfen ses ver:D

Bu köprü sayıyı, Kara Murat'a en büyük katkıyı sağlayan dostlardan belki de başta geleni
Sevgili erdallll şahsında
Tüm çizgi roman tutkunlarına adıyorum.
Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,096
Karaoğlan, tarihi Türk çizgi romanı deyince ilk akla gelen isimdir.
Aynen katılıyorum,karaoğlan'ın yeri her zaman bir başkadır.
Sana diyorum abi, gidelim meçhul adamı Gölcük'te baskın verelim.:Ğ
50 kitap taratalım,24 saat çalıştıralım.:D:D
Şaka bir yana bomba gibi gelecek,inanıyorum.:Z
Paylaşım harika, bekliyorduk.
Teşekkür ederim.
Bay_x, bende elma diyorum::4:
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,873
52,432
Kendi Koltuğunda
sevgili üstadım nacizane teşekkürlerimi kabul et
saygılarımı sunarken zaman makinen asla bozulmasın bu çizgi roman büyüsü alsın götürsün bizleri diyarlara
bu arada bende elma elma elma
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,024
Seni sevdiğim kadar paylaşımlarınıda seviyorum sevgili dostum,bu diyarda emeğin çok...hep kuru teşekkürlerle geçiştirip durduk ve biliyorumki senin çizgi üzerine emeğin asla ödenmez.Paylaşım dolu yüreğine sağlık.
Bay x dostumuzla son toplantımızda scannerinde hep bir sorundan bahsediyordu bizim onsuz yapamayacağımız gibi oda bizsiz yapamaz,çok yakında aramızda olacağına inanıyorum.
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,069
teşekkürler üstad adıma itafen açılan bu sayıyı keyifle indirip okuyacağım.malum evde yeni bir misafirim olunca ancak fırsat buluyorum sayfaya bakmaya bende boş durmadım 106 ve 109 taradım yarın düzenleyebilirsem kızlarımdan fırsat bulabilirsem tabi...:)paylaşıma açacağım.bay X dostumuz eminim en kısa zamanda ses verecektir.saygılar....
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Bay x abimize kurabiye diyorum. Tereyağlı olanından.:D Profesör üstadımıza da İzmir'e geldiğinde elden vereceğiz. Teşekkürler, saygılar büyük şef.:)
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,445
hiçbiryerde :)
Dostlar uzak kalınca özlüyoruz tabii,
Bay_x çok uzun süre dinlendi, gerçekten
özletti kendini, biraz da biz görmek isteriz:)
Savaş dostum da bugün umarım buralarda olur,
Nihat ta teknik masada sürekli çalışıyor biliyorum,
e biraz fazla olacak keseyim burada,
tüm dostlara selam, Ankara'ya da tabii:)
 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Üstadın harika bir sunu yamasından sonra ve gecikilmiş bu yüklemenin yüklenememe nedenini üstadın bu sayıya sahip olunmamasından değil de; üstadın latif bir iltifata mazhar olması nedenle geciktirdiğini hoş olucu vefai duygularla içselleştik.

Bu sayıya dek bu taramanın bu günlere sarkıtılmış olması hem taramaya kavuşmamız bağlamında hoştu, hem de bu güzel baskı yapar olan jestin Karaoğlan hayranları için yapılmış olan çok güçlü bir baskı aracı oluşuyla böylesi tatlı bir gecikme yapar oluşuyla taramaya vesile neden olmasını, hoşlukla okudum. Bir kat daha saygı duyup menmuniyet izhar ettim.

Üstad....Teşekürlerimle.
 
Üst